Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα
  • [02] Πρόταση νόμου για «κούρεμα» καταθέσεων αναμένεται να καταθέσουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ
  • [03] Στον Μπερσάνι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Οι "τζάμπα μαγκιές" δεν οδηγούν πουθενά
  • [05] Για την Κύπρο συζήτησαν Κάμερον και Πούτιν

  • [01] Στην Τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα

    Την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών(Κύπρου και Cyprus Popular Bank) στην Ελλάδα ενέκρινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη σημερινή του συνεδρίαση.

    Η συναλλαγή τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση πού απηύθυναν στις ελληνικές τράπεζες η Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπέβαλε πρόταση-προσφορά και επελέγη για την απόκτηση του δικτύου και των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ανάκαμψης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

    [02] Πρόταση νόμου για «κούρεμα» καταθέσεων αναμένεται να καταθέσουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

    Πρόταση -από κοινού ή χωριστά- για κάποιας μορφής «κούρεμα των καταθέσεων» ενδέχεται να καταθέσουν απόψε στην Βουλή τα δύο κόμματα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη.

    Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αρχίσει στις 20.00.

    Στη Βουλή βρίσκονται τα νομοσχέδια για την εξυγίανση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας μαζί με έξι υποστηρικτικά και δύο άλλα, που αφορούν την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές και τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ).

    Σε μήνυμά του στο twitter, λίγο πριν την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει: ««Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί».

    ΟΚύπριος πρόεδρος είχε σήμερα συνάντηση με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας.

    [03] Στον Μπερσάνι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

    Στον επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι, έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    Αποδεχόμενος την εντολή, ο Μπερσάνι τόνισε ότι θα επιδιώξει «την έναρξη της νομοθετικής περιόδου με μια κυβέρνηση που να προωθήσει αλλαγές και να ξεκινήσει μια συγκεκριμένη πορεία μεταρρυθμίσεων».

    Ο Μπερσάνι δήλωσε ότι θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και με τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους.

    Στο τέλος των συναντήσεών του, ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να πληροφορήσει σχετικά με το αποτέλεσμά τους τον πρόεδρο Ναπολιτάνο πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

    Απ' ό,τι προκύπτει ως τώρα, ο Μπερσάνι προσανατολίζεται προς μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και του κεντρώου χώρου του Μάριο Μόντι, ενδεχομένως με τη στήριξη κι άλλων πολιτικών δυνάμεων.

    [04] ΠΑΣΟΚ: Οι "τζάμπα μαγκιές" δεν οδηγούν πουθενά

    Σε υψηλούς τόνους σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και όσα ανακοινώθηκαν για «κοινές δράσεις» των δύο κομμάτων, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «τζάμπα μαγκιές».

    «Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι ίσως οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται τι μας διδάσκει η δραματική εμπειρία που ζει η Κύπρος», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «η ημέρα και το θέμα που διάλεξαν προκειμένου να δηλώσουν την σύγκλισή τους θα τους καταδιώκει ως ακραίο παράδειγμα εθνικής ανευθυνότητας, πολιτικής πρόκλησης και κακών αντανακλαστικών».

    «Τι παραπάνω θέλουν άραγε να συμβεί προκειμένου να αντιληφθούν ότι οι «τζάμπα μαγκιές» τους ούτε στην Ελλάδα οδηγούν πουθενά ούτε στην Κύπρο προσφέρουν καλές υπηρεσίες;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

    [05] Για την Κύπρο συζήτησαν Κάμερον και Πούτιν

    «Αν και το θέμα της Κύπρου αφορά την Ευρωζώνη, είναι σημαντικό οι τράπεζες να διατηρήσουν την σταθερότητα τους και το θέμα να λυθεί το γρηγορότερο δυνατόν», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

    Η Ντάουνινγκ Στριτ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Βρετανία να στείλει περισσότερα χρήματα στην Κύπρο, κάτι το οποίο έπραξε την προηγούμενη εβδομάδα (στέλνοντας 1 εκατ. λίρες μετρητά με αεροσκάφος της RAF) για να εξυπηρετηθούν οι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί των βρετανικών βάσεων, καθώς επίσης και το διπλωματικό προσωπικό της χώρας που υπηρετεί στην Κύπρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 March 2013 - 18:30:21 UTC