Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Καταψήφιση σημαίνει χρεοκοπία»
  • [02] Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ρεζάι
  • [03] Πάτρα: Το κέφι, η σάτιρα και η ευρηματικότητα κυριάρχησαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση
  • [04] Να καθησυχάσει τους Γερμανούς για την ασφάλεια των καταθέσεών τους επιχειρεί το Βερολίνο

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Καταψήφιση σημαίνει χρεοκοπία»

    Έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποφασίσουν αύριο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων «με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας», απηύθυνε στο αποψινό διάγγελμα του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ωστόσο, έκανε σαφές ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της Βουλής.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του «παρέλαβε ένα κράτος υπό χρεοκοπία».

    Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης, είπε, θεωρώ υποχρέωση να ενημερώσω για την τελευταία συνεδρία του Eurogroup και «με απόλυτη ειλικρίνεια να παραθέσω τις πραγματικές επιλογές που τέθηκαν ενώπιον μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

    Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο:

    -Η πρώτη επιλογή ήταν αυτή που θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διακόψει αμέσως την παροχή της έκτακτης βοήθειας που θα διατηρούσε τη ρευστότητα των δύο μεγάλων τραπεζών.

    -Η δεύτερη, είναι η επιλογή μιας πολύ δύσκολης αλλά ελεγχόμενης και διαχειρίσιμης κατάστασης που θα οδηγήσει τελικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάκαμψη.

    [02] Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ρεζάι

    Παραδόθηκε στις 8 και είκοσι το βράδυ ο Αλκέτ Ριζάι στους άνδρες των ΕΚΑΜ τερματίζοντας το θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου το οποίο κράτησε 24 ώρες.

    Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, ο Αλκέτ Ριζάι πήρε την απόφαση να παραδοθεί καθώς ούτε εκρηκτικά κατείχε, ούτε με τέτοια ήταν ζωσμένος. «Ηταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε» υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος κ. Απόστολος Κασκάνης που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν εκεί και συντόνιζε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασκάνης σημείωσε με έμφαση πως «ο Ριζάι αναγκάστηκε να παραδοθεί αφού κατάλαβε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του», όπως χαρακτηριστικά είπε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    'Αλλες πηγές σημειώνουν πως ο Ριζάι φέρεται να είπε στον διαπραγματευτή την ώρα που παραδίδονταν πως «αυτή τη φορά δεν έπιασε. Ίσως πιάσει την άλλη?». Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αντί για εκρηκτικά έχει ένα ραδιόφωνο από το οποίο εξείχαν κάποια καλώδια.

    Οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν κρατηθεί όμηροι από τον Ριζάϊ σύμφωνα με την αστυνομία «είναι πολύ καλά στην υγεία τους» ενώ μέχρι στιγμής δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς διαμορφώθηκαν οι εξελίξεις. Εκείνο το οποίο περιγράφουν είναι ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζονταν αδιάλειπτα με τον ειδικό διαπραγματευτή όταν ο Ριζάϊ άφησε ελεύθερους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσε ομήρους για να παραδοθεί και ο ίδιος στη συνέχεια».

    [03] Πάτρα: Το κέφι, η σάτιρα και η ευρηματικότητα κυριάρχησαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

    Οι καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος του πατρινού καρναβαλιού και των χιλιάδων καρναβαλιστών που παρήλαυναν για περισσότερες από τέσσερις ώρες, μεταδίδοντας το κέφι και τη ζωντάνια τους στους θεατές της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.

    Η δημιουργία, η σάτιρα και η φαντασία κυριάρχησαν και πάλι στο καρναβάλι της Πάτρας, ενώ, οι ευρηματικές στολές και οι καρναβαλικές κατασκευές έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση.

    Τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εφετινές εκδηλώσεις, άνοιξαν τα άρματα, τα οποία ήταν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

    Πρώτος παρήλασε ο μεγαλειώδης, συμβολικός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος, που είχε τεράστια μύτη-καρότο, κοφτερά δόντια και μακριά ουρά, ενώ πάνω στο άρμα του, το οποίο ονομαζόταν «Το Τέρας της Κρίσης», υπήρχαν πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα.

    [04] Να καθησυχάσει τους Γερμανούς για την ασφάλεια των καταθέσεών τους επιχειρεί το Βερολίνο

    Να καθησυχάσει τους Γερμανούς για την ασφάλεια των καταθέσεών τους στις τράπεζες της χώρας επιχειρεί το Βερολίνο.

    Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Deutsche Wirtschafts Nachrichten», κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στην Κύπρο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 March 2013 - 20:30:24 UTC