Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο
  • [02] Ξεκαθαρίζει το κοινοβουλευτικό τοπίο στην Ιταλία
  • [03] «Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα»
  • [04] Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσίκης
  • [05] Νεκρός νεαρός αγρότης, που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε
  • [06] Τον κόσμο της ελιάς ανακαλύπτουν μαθητές του δήμου Γόρτυνας, μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα
  • [07] Δύο νέες προφυλακίσεις για την υπόθεση Λ. Λαυρεντιάδη αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας
  • [08] Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μία εκκλησία ταπεινή, επικεντρωμένη στη βοήθεια των φτωχών

  • [01] Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο

    Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με την Τροχαία, η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας με ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα.

    Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοδίων στην Ελευσίνα, χθες Παρασκευή από τις δύο το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα είχαν περάσει 11.000 αυτοκίνητα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών στο εθνικό οδικό δίκτυο, της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας η διέλευση των οχημάτων ήταν 34.540.

    Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή, ενώ υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου, όπου σημειώνονται συνήθως ατυχήματα και γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους, όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

    Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής: Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι από την Παρασκευή το απόγευμα και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τον Πειραιά αναχώτησαν χθες 12 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15 δρομολόγια υδροπτέρυγων και 14 φέρυ για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 8 αναχωρήσεις και από το Λαύριο 5.

    Σήμερα, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 7 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 14 φέρυ και 11 υδροπτέρυγα για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια και 4 από το Λαύριο. Χθες, Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 10.392 επιβάτες, από το Λαύριο 1.074 και από το λιμάνι της Ραφήνας 3.922.

    Ο καιρός θα ευνοήσει το πέταγμα του χαρταετού

    Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το τριήμερο της Αποκριάς, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση.Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο, αργότερα στα ηπειρωτικά και το βράδυ και στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

    [02] Ξεκαθαρίζει το κοινοβουλευτικό τοπίο στην Ιταλία

    Με 50% συν μία ψήφο «πήρε κεφάλι» η υποψήφια της κεντροαριστερής συμμαχίας, Λάουρα Μπολντρίνι, έως πρότινος εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, και είναι πλέον η νέα πρόεδρος της ιταλικής Βουλής.

    Η κ. Μπολντρίνι ήταν πρόταση για τη θέση του προέδρου της Βουλής της κεντροαριστερής συμμαχίας, που κέρδισε με μικρή διαφορά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

    Για την προεδρία της Γερουσίας προτάθηκε ο Πιέρρο Γκράσσο, πρώην εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας.

    [03] «Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα»

    «Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα» δηλώνει στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Eυάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως το κόμμα του αντιμετωπίζει κάθε διαπραγμάτευση ως εθνικό καθήκον και γι' αυτό έγινε συνάντηση με την τρόικα, ώστε να καταστεί σαφής η θέση ότι δεν μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα.

    Σημειώνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο και μετά σε αυτό να ενταχθούν τα επιμέρους.

    Εξηγεί πως «δεν μπορεί να λες ότι θα είμαι ικανοποιημένος εάν μειώσω τον ΦΠΑ στην εστίαση αν αναγκαστείς να κάνεις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα μπορούσε ποτέ να έχει αυτό μια λογική;».

    Τονίζει πως αν η κυβέρνηση πετύχει θα πρέπει η κεφαλαιοποίηση πολιτικά να είναι δίκαιη και προσθέτει:

    «Στο σενάριο της αποτυχίας το οποίο είναι απευκταίο και τραγικό, δεν θα τη γλιτώσει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι έπαιζε ένα δευτερεύοντα ρόλο στη διαχείριση της καθημερινότητας».

    [04] Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσίκης

    Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 χρόνων, ο βουλευτής Θεόδωρος Κατσίκης.

    Είχε γεννηθεί στην Καρυά του νομού Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Το 1960 υπήρξε μέλος της ΕΡΕΝ, νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

    Το 1975 εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Γλυκών Νερών Αττικής, θέση την οποία κατείχε έως το 1987. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας για τρία χρόνια έως το 1978. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του ΔΣ του ΟΑΣ, των ΗΛΠΑΠ και της ΕΥΔΑΠ.

    Τον Ιούνιο του 1989 αποχώρησε από τη ΝΔ και εντάχθηκε στη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ). Στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου 1990, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Υπολοίπου Αττικής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΑΝΑ. Ήταν ο μοναδικός βουλευτής που εξέλεξε η ΔΗΑΝΑ και έδωσε μία από τις καθοριστικές ψήφους εμπιστοσύνης για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης, το κόμμα του οποίου είχε εκλέξει 150 βουλευτές.

    Στις 19 Ιουλίου 1990 δήλωσε στον πρόεδρο της Βουλής ότι προσχωρεί εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία. Τον Νοέμβριο του 2003 παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

    Ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Γεωργιοπούλου και απέκτησαν τέσσερις κόρες και δύο γιους.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Κυριακή, στις 12:00, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα Γλυκά Νερά.

    «Εκφράζω τη λύπη μου για την απώλεια του Θεόδωρου Κατσίκη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θεόδωρος Κατσίκης υπηρέτησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με συνέπεια στις πολιτικές του ιδέες και σεβασμό στους πολιτικούς του ιδεολογικά αντιπάλους. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    [05] Νεκρός νεαρός αγρότης, που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε

    Αγρότης, 32 χρόνων, έχασε σήμερα τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ στο χωριό Πάρτηρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

    Το δυστύχημα έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε περιοχή του χωριού, όπου ο νεαρός εκτελούσε αγροτικές εργασίες και κάτω από αδιευκρίνιστες, έως στιγμής συνθήκες, καταπλακώθηκε από το τρακτέρ, που οδηγούσε.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, αλλά ήταν ήδη αργά.

    [06] Τον κόσμο της ελιάς ανακαλύπτουν μαθητές του δήμου Γόρτυνας, μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα

    «Ανακαλύπτω τον κόσμο της Ελιάς» είναι ο τίτλος ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, που απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου και υλοποιείται από τη δημοτική αρχή.

    Το πρόγραμμα στοχεύει στο να «μυηθούν» οι μαθητές στον πολιτισμό του ελαιολάδου, να αποκτήσουν γνώσεις για αυτό καθώς και για την αξία που κατείχε στη διατροφή και στον πολιτισμό των αρχαίων Γορτυνίων.

    Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος ανήκει στην αρχαιολόγο, Ειρήνη Παπάζογλου, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ξεναγήσεις των μαθητών τόσο στην αρχαία Γόρτυνα -όπου τα παιδιά εκτός από τα ιστορικά μνημεία βλέπουν από κοντά και τα δεκάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα που υπάρχουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο- όσο και σε άλλους χώρους που σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο, όπως το Μουσείο Ελιάς στη Γέργερη, τα μνημειακά ελαιόδεντρα σε Πανασό και Αγίους Δέκα, αλλά και τα παλιά λιοτρίβια που υπάρχουν σε διάφορα χωριά.

    Μέσα από «Ανακαλύπτω τον κόσμο της Ελιάς», τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πολιτισμικά στοιχεία-αξίες που εμφανίζονται διαχρονικά και συγχρονικά στη χωρική ενότητα του καλλικρατικού δήμου Γόρτυνας και αφορούν το ελαιόλαδο.

    [07] Δύο νέες προφυλακίσεις για την υπόθεση Λ. Λαυρεντιάδη αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας

    Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της Proton Bank προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alapis Βασίλης Καραμούζης.

    Οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ήταν εκ των πέντε που συνελήφθησαν την Τρίτη, ύστερα από εντάλματα που εξέδωσε σε βάρος τους η ανακρίτρια κρίνοντας ότι είναι ύποπτοι φυγής.

    Με τις δύο νέες προφυλακίσεις, οι προσωρινά κρατούμενοι πλέον για την υπόθεση είναι εννέα.

    [08] Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μία εκκλησία ταπεινή, επικεντρωμένη στη βοήθεια των φτωχών

    Ο πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι θα ήθελε η Καθολική Εκκλησία να είναι ταπεινή και η αποστολή της να είναι επικεντρωμένη στην υπηρεσία των φτωχών.

    Ο πάπας έκανε το παραπάνω σχόλιο σε δημοσιογράφους εξηγώντας γιατί επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον Άγιο που είναι σύμβολο της ειρήνης, της ασκητικότητας και της βοήθειας των φτωχών.

    Ο πάπας αποκάλεσε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης "άνθρωπο που μας δίνει το πνεύμα της ειρήνης, ταπεινό άνθρωπο" και πρόσθεσε "Πόσο θα επιθυμούσα μία εκκλησία ταπεινή, (μία εκκλησία) για τους φτωχούς".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 March 2013 - 12:30:22 UTC