Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης η Κύπρος
  • [02] Πούλμαν με μαθητές έχει εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας
  • [03] Πακιστάν: Τουλάχιστον 23 στρατιώτες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στα βόρεια της χώρας
  • [04] Κύπρος: Απετράπη η άτακτη χρεοκοπία, δήλωσε ο Μ. Σαρρής
  • [05] Eurogrpoup: Συμφωνία για παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας - Πορτογαλίας
  • [06] Περίπου 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα την τελευταία 40ετία

  • [01] Σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης η Κύπρος

    Σε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας κατέληξαν τα ξημερώματα, ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η τρόικα.Το Eurogroup αναφέρει ότι το ύψος της οικονομικής βοήθειας θα φθάσει τα 10 δις. ευρώ.

    Η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.Ειδικότερα,προβλέπει εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.Η απόφαση αυτή Θα ισχύει για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες,ενώ το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

    [02] Πούλμαν με μαθητές έχει εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας

    Ακινητοποιημένο στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Βιέννη με την Βουδαπέστη βρίσκεται, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, πούλμαν με μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου Αμπελώνα Λαρίσης που πραγματοποιεί σχολική εκδρομή σε Αυστρία και Ουγγαρία. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η ελληνική Πρεσβεία στη Βουδαπέστη και ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες ουγγρικές αρχές. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [03] Πακιστάν: Τουλάχιστον 23 στρατιώτες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στα βόρεια της χώρας

    Τουλάχιστον 23 Πακιστανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σήμερα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε γκρεμό στην οδική αρτηρία που συνδέει τη χώρα με την Κίνα, η οποία διασχίζει τους ορεινούς όγκους στα βόρεια της χώρας, ανακοινώθηκε από στρατιωτικές πηγές.

    Στο λεωφορείο επέβαιναν ο οδηγός και 27 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 25 ήσαν στρατιώτες. Το όχημα κυκλοφορούσε επί της αρτηρίας Καρακοράμ όταν συνέβη το δυστύχημα.

    Οι στρατιώτες ενός τάγματος πεζικού που επέβαιναν στο λεωφορείο επρόκειτο να μεταβούν στην κοιλάδα Σουάτ, η οποία έχει εκκαθαρισθεί από τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίοι την ήλεγχαν έως το 2009.

    [04] Κύπρος: Απετράπη η άτακτη χρεοκοπία, δήλωσε ο Μ. Σαρρής

    O Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα πως η πολιτική συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου απετέλεσε «μια ιστορικά δύσκολη απόφαση ευθύνης», η οποία παρά τις οδυνηρές πτυχές της, αποτρέπει την άτακτη χρεωκοπία της και της δίνει τη δυνατότητα να κάνει με αποφασιστικότητα μια νέα αρχή.

    Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι λόγω της προδιαγραφόμενης απειλής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κλείσουν τράπεζες στην Κύπρο και του συνεπακόλουθου χάους, κατέστη εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη η αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων.

    Όπως πρόσθεσε ο Μ. Σαρρής, αντί του προτεινόμενου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κουρέματος των καταθέσεων κατά 40% επετεύχθη ένα εφάπαξ τέλος αλληλεγγύης επί των καταθέσεων, το οποίο θα συνοδεύεται από ισόποση ανταπόδοση του συγκεκριμένου ποσού με μετοχές συγκεκριμένων τραπεζικών οργανισμών.

    Ο Σαρρής ανέφερε ότι ύστερα από τη σκληρή διαπραγμάτευση απεφεύχθησαν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Επίσης τα Ταμεία Προνοίας ημικρατικών και τραπεζικών οργανισμών διατήρησαν την αυτονομία τους, ενώ αποφεύχθηκε η, όπως τη χαρακτήρισε, χειρίστη εξέλιξη της επιβολής φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

    [05] Eurogrpoup: Συμφωνία για παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας - Πορτογαλίας

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα τα ξημερώματα να χορηγήσουν στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία περισσότερο χρόνο ώστε να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές τους, προκειμένου να τις βοηθήσουν να επιστρέψουν στις διεθνείς αγορές για δανεισμό.

    «Οι υπουργοί του Eurogroup είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να ξαναποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να εξέλθουν με επιτυχία από το πλήρως εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δανεισμού τους», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι 17 υπουργοί μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

    Η Ιρλανδία αναμένεται να εξέλθει από το πρόγραμμα δανεισμού αργότερα εντός του τρέχοντος έτους, ενώ η Πορτογαλία αναμένεται να επιτύχει το ίδιο στις αρχές του 2014. Οι δύο χώρες θεωρούνται ως οι υποδειγματικοί δανειολήπτες μεταξύ των πέντε ευρωπαϊκών χωρών που έχουν επωφεληθεί έως τώρα από τα αντίστοιχα πιστωτικά προγράμματα.

    Οι υπουργοί Οικονομικών απότις 27 χώρες της ΕΕ θα έχουν ξεχωριστή συνάντηση για να αποφασίσουν σχετικά με τη δανειακή συνδρομή που έχει δοθεί σε αυτές τις δύο χώρες αμέω του έτερου πιστωτικού μηχανισμού EFSM.

    [06] Περίπου 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα την τελευταία 40ετία

    Περίπου 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα κατά το διάστημα μεταξύ του 1971 και του 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας κι ενώ η πολιτική για τον περιορισμό των γεννήσεων έχει αρχίσει να αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο.

    Το υπουργείο έδωσε τον Ιανουάριο στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για τις στειρώσεις και τις εκτρώσεις, πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Εθνικής Επιτροπής Πληθυσμού με την αντίστοιχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού την περασμένη εβδομάδα.

    Ορισμένοι αναλυτές διαβλέπουν στη δημιουργία του νέου αυτού οργάνου την απαρχή της χαλάρωσης της πολιτικής για τον περιορισμό των γεννήσεων, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αντίθετες απόψεις.

    «Ο οικογενειακός προγραμματισμός πρόκειται να ενισχυθεί κι όχι να εξασθενίσει», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ο Ουάνγκ Φενγκ, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα, ενώ ο ΓΓ της κυβέρνησης Μα Κάι επεσήμανε πως «μετά τις μεταρρυθμίσεις, η Κίνα πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της για τον οικογενειακόλ προγραμματισμό».

    Ο περιορισμός των γεννήσεων για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και η πολιτική του μονογενούς παιδιού, που ισχύουν από τη δεκαετία του 1980, έχουν επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει επιπλέον 400 εκατ. γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η οποία στα τέλη του παρελθόντος έτους αριθμούσε 1,34 δισεκ. κατοίκους.΄

    Εντούτοις, οι εκτρώσεις έχουν οδηγήσει στην επιλεκτική απόρριψη των θηλυκών εμβρύων, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό έλλειμμα δεκάδων εκατ. στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας.

    Ο αριθμός των εκτρώσεων κορυφώθηκε στη δεκαετία μεταξύ 1982 -1992 με πάνω από 10 εκατ. αμβλώσεις τον χρόνο, με απώτατο σημείο τα έτη 1983 και 1991 με 14 εκατ. εκτρώσεις, επεσήμανε το υπουργείο.

    Το μέτρο του περιορισμού των γεννήσεων έχει προκαλέσει επίσης αύξηση στον αριθμό των εξαναγκασμένων αμβλώσεων, που τυπικά είναι απαγορευμένες, ωστόσο η πρακτική αυτή εξασκείται απρόσκοπτα σε πολλές περιοχές.

    Τον περασμένο Ιούνιο δε, η περίπτωση μίας γυναίκας η οποία εξαναγκάσθηκε να υποβληθεί σε έκτρωση ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης δημιούργησε μέγα σκάνδαλο και ανάγκασε τις τοπικές αρχές να ζητήσουν δημοσία συγγνώμη.

    Μεσοπρόθεσμα η Κίνα θα χρειασθεί να αναθεωρήσει την πολιτική του ελέγχου των γεννήσεων εξαιτίας της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού και της μείωσης του ενεργού πληθυσμού της, επισημαίνουν ειδικοί στις δημογραφικές μελέτες και αναλυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 March 2013 - 8:30:25 UTC