Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός
  • [02] Έρευνα για την κρίση στο πόδοσφαιρο
  • [03] Δύο δισεκ. δολαρίων για την "πράσινη ενέργεια"
  • [04] Προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης βομβιστικής επίθεσης στο Παγκράτι
  • [05] Π. Καμμένος: Έχουν παραδώσει την Ελλάδα στην Α. Μέρκελ
  • [06] Επίσχεση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ζακύνθου
  • [07] Παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας Λασιθίου, αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά»
  • [08] Handelsblatt: Χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας ζητά η Ελλάδα
  • [09] Συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης τεσσάρων κομμάτων υπό το Νετανιάχου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός

    «Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζήτησαν τρόπους για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

    Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου, έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και αναγνωρίστηκε ρητά από όλους ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων.

    «Πάντα υποστηρίζαμε την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση και ότι για την υπέρβασή της απαιτούνται όχι μόνο διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

    Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής εσωτερικής επικαιρότητας, και ειδικότερα στοτέλος ακινήτων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι τόσο ότι φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, όσο ότι το συνολικό ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης θα είναι μικρότερο. Σημείωσε, επίσης, ότι από 1/1/2014 θα υπάρχει ενιαίος φόρος για τα ακίνητα.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε μια σειρά από θέματα "βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία" με την τρόικα, ενώ ερωτηθείς αν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση θέσεων εργασίας και εργαζομένων, ούτως ώστε μέσα στο 2014 να καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση ποιές είναι οι θέσεις εργασίας που πρέπει να καταργηθούν.

    Τέλος, σε σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου».

    [02] Έρευνα για την κρίση στο πόδοσφαιρο

    Από τη δίνη της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το ποδόσφαιρο. Η μείωση των εισιτηρίων που κόβονται, τα περιορισμένα έσοδα από χορηγούς και τα αισθητώς χαμηλότερα μπάτζετ των ΠΑΕ, συνθέτουν το σκηνικό της κρίσης που ταλανίζει το δημοφιλέστερο άθλημα.

    Το ΑΠΕ -ΜΠΕ πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα για την κρίση στο ποδόσφαιρο, στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, παλαίμαχοι άσοι, που έγραψαν ιστορία, οι Αριστείδης Καμάρας, Βασίλης Χατζηπαναγής, Γιώργος Κούδας και Ντίνος Κούης, ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Δημήτρης Χατζηχρήστος και ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης.

    Το ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζει την μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση με 23% στα εισιτήρια σε σχέση με τα υπόλοιπα 50 των χωρών-μελών της UEFA. Τη σεζόν 2010-2011 ο μέσος όρος των εισιτηρίων ήταν 6.424, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 μειώθηκε σε 4.931.

    [03] Δύο δισεκ. δολαρίων για την "πράσινη ενέργεια"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται σήμερα να εξαγγείλει τη διάθεση δύο δισεκ. δολαρίων υπέρ της έρευνας για τις ανανεώσιμες "πράσινες μορφές" ενέργειας, μέτρο που όμως πρώτα να υπερβεί τον σκεπτικισμό των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

    Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί στο εργαστήριο στο Άργκον, στο Ιλινόι, κοντά στο Σικάγο, για να προωθήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα ενός «ταμείου ενεργητικής ασφάλειας», τη δημιουργία του οποίου είχε υπαινιχθεί για πρώτη φορά στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του για τη νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

    Το ταμείο αυτό, η χρηματοδότηση του οποίου με δύο δισεκ. δολάρια για την επόμενη 10ετία θα προέρχεται από τα μερίσματα της παραχώρησης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές που ανήκουν στο αμερικανικό δημόσιο, θα επιτρέψει σύμφωνα με την κυβέρνηση Ομπάμα την ενίσχυση της έρευνας για «τη βελτίωση των τεχνολογιών του μέλλοντος και για να τις καταστήσει λιγότερο χρηματοβόρες».

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης βομβιστικής επίθεσης στο Παγκράτι

    Προκήρυξη γεμάτη απειλές προς κάθε πολίτη, που συμβάλλει στη σύλληψη μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ή με οποιονδήποτε τρόπο στέκεται απέναντι σε άτομα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης, αναρτήθηκε το μεσημέρι στον ιστότοπο indymedia, για ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης στο γραφείο της εταιρείας ταχυμεταφορών swift-mail, πριν από πέντε μέρες, στο Παγκράτι.

    Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης» και ο συντάκτης της ανακοίνωσης χαρακτηρίζει την ενέργεια «πράξη εκδίκησης», για τη σύζυγο του ιδιοκτήτη, που (την 1η Νοεμβρίου 2010) άνοιξε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο είχαν αφήσει με στόχο την πρεσβεία του Μεξικού, τα μέλη των «Πυρήνων», Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος. Η γυναίκα τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, έδωσε περιγραφές των δύο νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

    [05] Π. Καμμένος: Έχουν παραδώσει την Ελλάδα στην Α. Μέρκελ

    Περιοδεία στη Ρόδο πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενόψει του αυριανού προσυνεδρίου του κόμματος με θέμα τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο κ. Καμμένος επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «έχει παραδώσει την Ελλάδα στην Α. Μέρκελ και στους δανειστές της».

    Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν υπηρετεί το συμφέρον του τόπου», ενώ, θέλοντας να παρουσιάσει τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατήγγειλε (και έδωσε στη δημοσιότητα σχετική απόφαση επί υπουργίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου) ότι ο ΕΟΤ το 2008 επιχορήγησε με 238.000 ευρώ τη Σοσιαλιστική Διεθνή για το συνέδριο το οποίο είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα και στο οποίο είχε εκλεγεί πρόεδρός της ο Γιώργος Παπανδρέου.

    [06] Επίσχεση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

    Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας, προχώρησαν, πριν λίγη ώρα, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου, αντιδρώντας στον χαμηλό προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

    Στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    [07] Παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας Λασιθίου, αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά»

    Τις παραιτήσεις τους απέστειλαν σήμερα στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, που είχε ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους στις 6 Μαρτίου 2013, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό.

    Τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα σήμερα η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.

    [08] Handelsblatt: Χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας ζητά η Ελλάδα

    Ελάφρυνση κάποιων από τους όρους λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα ζητά η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt», η οποία επικαλείται επτασέλιδο έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Η εφημερίδα σημειώνει, ωστόσο, ότι κύκλοι της τρόικας απορρίπτουν το ενδεχόμενο παραχωρήσεων.

    Σύμφωνα με το έγγραφο, η Αθήνα επικαλείται την πρόοδο που έχει σημειώσει, με αναφορά, μεταξύ άλλων, στο πρωτογενές πλεόνασμα των 415 εκατομμυρίων ευρώ, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην επιστροφή, πρόσφατα, περίπου έξι δισεκατομμυρίων στις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ζητά σημαντική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να στηριχθεί ο τομέας του τουρισμού κατά την υψηλή περίοδο. Αυτό θα αποτελούσε, τονίζεται, ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας της λιτότητας.

    [09] Συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης τεσσάρων κομμάτων υπό το Νετανιάχου

    Το θρησκευτικό εθνικιστικό κόμμα των εποίκων Εβραϊκή Εστία υπέγραψε συμφωνία για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του Ναφτάλι Μπένετ μέσω των ιστοτόπων Twitter και Facebook.

    Παράλληλα, ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του θριαμβεύσαντος στις πρόσφατες εκλογές κόμματος Γες Ατίντ, διορίσθηκε στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών βάσει τις συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

    Η νέα συμμαχική κυβέρνηση θα συγκροτείται από τέσσερα κόμματα --τον εθνικιστικό συνασπισμό των κομμάτων Λικούντ και Μπεϊτένου, το κόμμα των εποίκων Εβραϊκή Εστία και το κεντρώο Γες Ατίντ και την παράταξη του Κινήματος-- που θα αθροίζει τις 68 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 16:30:23 UTC