Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται λύση στο μετέωρο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας
  • [02] Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο
  • [03] Μειωμένες οι τιμές για το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι
  • [04] Κεραυνός σκότωσε ψαρά στον Αμβρακικό Κόλπο
  • [05] Δημοσιογράφος κατηγορείται ότι βοήθησε τους Anonymous να "χακάρουν" ιστοσελίδα
  • [06] Μικρή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue
  • [07] Τρομώδης νόσος σε κοπάδι με πρόβατα στον περιοχή του Δομοκού

  • [01] Αναζητείται λύση στο μετέωρο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας

    Το κοινοβούλιο της Ιταλίαςσυνεδριάζει σήμεραπροκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πολιτικό σκηνικό μετά το ασαφές αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην ευρωζώνη. Τα κόμματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο για τον τρόπο με τον οποίο είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

    Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών άφησε το κοινοβούλιο «μετέωρο», με την κεντροαριστερά να κερδίζει το έλεγχο της κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά όχι και της Γερουσίας, η οποία έχει τις ίδιες νομοθετικές εξουσίες.

    Μετά τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του «Κινήματος των 5 Αστέρων», ο Μπέπε Γκρίλο έχει απορρίψει επανειλημμένα τις εκκλήσεις του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.

    Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα πήγε καλύτερα στις εκλογές από το αναμενόμενο, αμφότεροι οι Μπερσάνι και Γκρίλο έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

    Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ακόμα κι αν ο Μπερσάνι με τον Γκρίλο δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία και ο πρόεδρος Ναπολιτάνο προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχία με τον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι. Ο Ναπολιτάνο θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης στις 19 Μαρτίου.

    [02] Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο

    Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας προγραμματίζει η Αστυνομία σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

    Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

    Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

    -Σήμερα Παρασκευή, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και αύριο Σάββατο για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

    -Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

    -Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    Οι εκδρομείς θα ταξιδέψουν με σχετικά καλό καιρό, ενώ οι πλωτές συγκοινωνίες διεξάγονται χωρίς προβλήματα, μετά και την εξασθένιση των ανέμων. Κλειστό παραμένει μόνο το Ρίο - Αντίρριο.

    [03] Μειωμένες οι τιμές για το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι

    Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι εμφανίζονται οι τιμές των ψαρικών και θαλασσινών, που αποτελούν και το βασικό μενού του «σαρακοστιανού τραπεζιού», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της φετινής αγοράς, όπως ενημερώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

    Τα περισσότερα προϊόντα, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ εμφανίζουν κάθετη πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά. Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15% το κιλό (φρέσκα και κατεψυγμένα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν, επίσης, σε ένα ποσοστό του 25%, ενώ και τα μύδια είναι φθηνότερα κατά 17%.

    Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται, λίγο ως πολύ, στα περυσινά επίπεδα, χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο καταναλωτικό κοινό.

    Στο μεταξύ για την τιμή της λαγάνας οι αρτοποιοί εκτιμούν ότι θα κυμανθεί η τιμή της στα περυσινά επίπεδα, ίσως και λίγο χαμηλότερα ενώ η ΕΣΕΕ διακρίνει αύξηση στην τιμή κατά 3,7% (από 2,70 ευρώ το τεμάχιο στα 2,80 ευρώ το τεμάχιο).

    Η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή των εμπόρων στην ποιότητα των προϊόντων και υπενθυμίζει ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν αποτελεί επίσημη αργία του Κράτους και η υποχρεωτικότητά της καθιερώνεται μόνο με ειδικές διατάξεις ή ρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο.

    Δεδομένου ότι τίθενται από πολλούς ερωτήματα σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων τροφίμων, η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε στις Ομοσπονδίες και στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους ότι:

    - Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες) και όσα εμπορικά καταστήματα οπουδήποτε στην επικράτεια επιλέξουν να λειτουργήσουν, θα ανοίξουν νόμιμα.

    - Η Καθαρά Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα για τον ιδιωτικό τομέα και η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή στο καθορισμένο πλαίσιο ωραρίου είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος.

    [04] Κεραυνός σκότωσε ψαρά στον Αμβρακικό Κόλπο

    Ένας 37χρονος ιχθυέμπορος έχασε την ζωή του και ένας υπάλληλος στην επιχείρηση του τραυματίστηκε στο ένα μάτι, χθες στις 9.30 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρασκευής Βόνιτσας, στον Αμβρακικό κόλπο, όταν το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν επλήγη από κεραυνό.

    Ο άτυχος ιχθυέμπορος μαζί με τον συνεργάτη του είχαν πάει για να ψαρέψουν. Στην Βόνιτσα εκείνη την ώρα, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Η μικρή κοινωνία της Βόνιτσας, έχει υποστεί σοκ από την είδηση του τραγικού συμβάντος.

    Την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας.

    [05] Δημοσιογράφος κατηγορείται ότι βοήθησε τους Anonymous να "χακάρουν" ιστοσελίδα

    Ο Μάθιου Κιζ, αναπληρωτής συντάκτης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της ιστοσελίδας reuters.com, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες ότι βοήθησε την ομάδα Anonymous να «χακάρει» ένα διαδικτυακό ιστότοπο που ανήκει στον όμιλο Τρίμπιουν, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη πριν την πρόσληψη του Κιζ στην εταιρεία Thomson Reuters Corp.

    Ο Κιζ κατηγορείται για τρία ποινικά αδικήματα, ενώ αναφέρεται ότι στόχος των «χάκερς» ήταν επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 40 και η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, τα οποία ανήκουν στην Τρίμπιουν.

    [06] Μικρή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue

    Μικρή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην πρώτη θέση έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή, αλλά και επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης, δείχνει το βαρόμετρο του Μαρτίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

    Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συγκεντρώνει 29,5% (29% τον Φεβρουάριο του 2013) και η ΝΔ 28,5% (28,5%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10% (11,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8% (8%), το ΠΑΣΟΚ με 7,5% (7%), η ΔΗΜΑΡ με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και 'Αλλο Κόμμα με 5% (4,5%). Με Αποχή / Λευκό - 'Άκυρο στο 19,5%.

    Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ προηγείται με 44% (38% τον Φεβρουάριο του 2013) και ακολουθεί η ΝΔ με 41% (48%).

    Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44% των ερωτηθέντων (46% τον Φεβρουάριο του 2013) και τον Αλέξη Τσίπρα το 27% (25% τον Φεβρουάριο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26% των ερωτηθέντων (26%).

    [07] Τρομώδης νόσος σε κοπάδι με πρόβατα στον περιοχή του Δομοκού

    Σε καραντίνα έχουν θέσει οι κτηνίατροι ένα κοπάδι με 350 πρόβατα και αρνιά στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα στο οποίο έχει εντοπιστεί η τρομώδης νόσος των προβάτων.

    Οι κτηνίατροι από τη Λαμία και το Δομοκό που παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσου, έχουν περιορίσει τις κινήσεις των ζώων σε συγκεκριμένη ελεγχόμενη περιοχή, δεν επιτρέπεται η μετακίνησή τους και σε κάθε περίπτωση έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αναφέρουν πως «αν χρειαστεί θα προχωρήσουν ακόμη και σε θανάτωση όλων των ζώων» κάτι όμως που δεν κρίνουν απαραίτητο προς το παρόν καθώς «η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα, και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

    Όπως μάλιστα προκύπτει μέσα από τις έρευνες της κτηνιατρικής υπηρεσίας το συγκεκριμένο κοπάδι τους καλοκαιρινούς μήνες μετακομίζει σε περιοχές των Τρικάλων ενώ το χειμώνα μεταφέρεται στην περιοχή του Δομοκού με συνέπεια να έχει σημάνει συναγερμός και σε άλλες περιοχές χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

    Και το 2007 είχε μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας από την Ανατολική Αττική ένα κοπάδι με 440 πρόβατα με διαπιστωμένη την τρομώδη νόσο και είχε αναστατώσει τους κτηνοτρόφους στην περιοχή της Υπάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 6:30:22 UTC