Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χ. Φραγκούλης φετινός νικητής του βραβείου "Δημήτρης Χορν"
  • [02] Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, δηλώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • [01] Ο Χ. Φραγκούλης φετινός νικητής του βραβείου "Δημήτρης Χορν"

    Ο Χάρης Φραγκούλης είναι ο 13ος ηθοποιός στον οποίο απονέμεται το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν». Στην τελετή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, στο θέατρο που φέρει το όνομα του Έλληνα ηθοποιού στην οδό Αμερικής, ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Δημήτρη Λάλο, τον σταυρό του Χορν, μαζί με την περγαμηνή και το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βραβείο.

    Η ερμηνεία του στο ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου («Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες») ήταν αυτή που τον οδήγησε στο βραβείο. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Παναγιώτης Καλαντζής, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, ο Αργύρης Πανταζάρας και ο Γιώργος Χριστοδούλου.

    «Σκεφτόμουν άμα κερδίσω το βραβείο τι να πω. Δεν ξέρω. Τι σημαίνει ένα βραβείο; Το βραβείο παίρνει την αξία από τους ανθρώπους που το αγκαλιάζουν. Ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Ακύλλας Καραζήσης είναι και οι δύο αγαπημένοι μου φίλοι και αξιόλογοι καλλιτέχνες τους οποίους εκτιμώ βαθιά» είπε φανερά αμήχανος ο νεαρός ηθοποιός, λίγα λεπτά αφότου ο Σταμάτης Φασουλής του περάσει στο λαιμό του το σταυρό του Δημήτρη Χορν. Ενώ με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε πως τα «λεφτά τώρα βρίσκονται σε καλά χέρια».

    [02] Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, δηλώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    «Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται», ήταν το σχόλιο πηγών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με τις επαφές που έχει το υπουργείο με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο και ειδικότερα για το σχέδιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας που έχει εκπονήσει ο Αντώνης Μανιτάκης.

    Ο κ. Μανιτάκης έχει παραδώσει στην τρόικα το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, αλλά απομένουν και αρκετά τεχνικής υφής ζητήματα, τα οποία, μάλιστα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών επαφών τεχνικού κλιμακίου των δανειστών της χώρας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η ηγεσία του υπουργείου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πείσει και να κάμψει τις όποιες ενστάσεις της τρόικας, για την ένταξη 25.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και εν συνεχεία στην κινητικότητα, που αποτελεί και προϋπόθεση του μνημονίου.

    Υπογραμμίζουν πως όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο κ. Μανιτάκης οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων, ενώ ο υπουργός έχει ταχθεί, όπως και η τρικομματική κυβέρνηση, κατά των «τυφλών» απολύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 22:30:19 UTC