Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενιαίος φόρος 15% για την επιχειρηματικότητα
  • [02] Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων
  • [03] Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μανώλης Γλέζος
  • [04] Δικαστήριο αποφάσισε την άμεση παραπομπή του Μπερλουσκόνι σε δίκη
  • [05] Φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης εντόπισε το ΣΔΟΕ, τον Φεβρουάριο
  • [06] Bloomberg: Η Dolphin Capital Investment θα υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης

  • [01] Ενιαίος φόρος 15% για την επιχειρηματικότητα

    Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν γίνεται να επιτευχθεί ανάπτυξη αν δεν επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα «διότι όσο και να μειωθούν τα κόστη δεν γίνεται με τόσο υψηλή φορολόγηση να επιτύχουμε τον στόχο».

    Επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας διαφορετικά θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

    Επικεντρώθηκε στο θέμα της ρευστότητας και υπογράμμισε ότι θα αντιμετωπιστεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη το κράτος έχει αρχίσει σταδιακά και πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες που είχαν φτάσει το 2010 τα 9,6 δισ. ευρώ.

    [02] Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων

    Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες.

    Οι ελλείψεις εστιάζονται σε 75 σκευάσματα, όλα εξαγώγιμα, και όχι αναντικατάστατα, καθώς υπάρχουν άλλα με την ίδια θεραπευτική δυνατότητα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αντιφλεγμονώδη, για φάρμακα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και τη στυτική δυσλειτουργία.

    «Οι επανεξαγωγές φαρμάκων είναι νόμιμες όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας όμως ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου γίνονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, με στόχο το κέρδος, καθώς οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες είναι αυξημένες.

    Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλμάς, στο κύκλωμα εμπλέκονται -μέχρι στιγμής, καθώς οι έλεγχοι των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ βρίσκονται σε εξέλιξη- πέντε φαρμακαποθήκες, περίπου 700 φαρμακεία, αλλά και γιατροί, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες εξαγωγές κατευθύνονται στη Γερμανία, και αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση του κ. Σαλμά με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, την Παρασκευή.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η αιτία του φαινομένου είναι οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες και όχι η τιμολογιακή πολιτική, ή η μειωμένη διάθεση από τις εταιρείες, με τις οποίες ο υπουργός ολοκληρώνει τις επαφές του αύριο.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαλμάς, όπως αυτά προκύπτουν από ελέγχους του ΣΔΟΕ, φαρμακαποθήκες σε Αττική, Μεσσηνία, Κόρινθο και Κέρκυρα, προχωρούν στη συγκεκριμένη πρακτική χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά.

    [03] Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μανώλης Γλέζος

    Στο νοσοκομείο με λοίμωξη αναπνευστικού βρίσκεται από την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Μανώλης Γλέζος, όπως έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    Γίνονται εξετάσεις προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς αιτίες της ασθένειας.

    Σημειώνεται ότι χθες, αναβλήθηκε η συμμετοχή του βουλευτή και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, σε εκδήλωση του κόμματος στη Νίκαια, για την επέτειο της μάχης της Κοκκινιάς, λόγω τους προβλήματος υγείας που παρουσίασε.

    [04] Δικαστήριο αποφάσισε την άμεση παραπομπή του Μπερλουσκόνι σε δίκη

    Την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης.

    Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2007.

    Ο ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, καταθέτοντας στην εισαγγελία της Νάπολης, παραδέχθηκε ότι πριν από έξι χρόνια, χρηματίστηκε από τον Μπερλουσκόνι για να εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει την κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην γερουσία, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.

    Παράλληλα, στην υπόθεση Ρούμπι-Γκέιτ, η εκδίκαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο, οι δικαστές ζήτησαν σήμερα το πρωί τρεις γιατροί διορισμένοι από το δικαστήριο (ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος) να επισκεφθούν και πάλι τον μεγιστάνα του Τύπου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε και να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να παρευρίσκεται στις δικάσιμους.

    [05] Φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης εντόπισε το ΣΔΟΕ, τον Φεβρουάριο

    Φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης προκύπτει από ελέγχους που διεξήγαγε το ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια στη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου.

    Ιατροί που απέκρυβαν εισοδήματα, επιχειρήσεις που εξέδιδαν ή ελάμβαναν πλαστά και εικονικά τιμολόγια μεγάλης αξίας, περιπτώσεις υπεξαίρεσης χρημάτων και μη απόδοσης ΦΠΑ, όπως και λαθρεμπόριο χρυσού, είναι μερικές από τις υποθέσεις που καταγράφονται σε αναλυτική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο.

    [06] Bloomberg: Η Dolphin Capital Investment θα υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Dolphin Capital Investors σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

    Η Dolphin, η οποία εξειδικεύεται στην αξιοποίηση θέρετρων για διακοπές στη Νοτιανατολική Ευρώπη, θα υποβάλει έως τις 19 Μαρτίου προσφορά για το σύμπλεγμα του Αστέρα με έκταση 120.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι μετοχές της Dolphin διαπραγματεύονται στο Λονδίνο και η έδρα της είναι στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

    Η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξαν στις 16 Ιανουαρίου διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του Αστέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 14:30:24 UTC