Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κινητικότητα στο Δημόσιο στο μικροσκόπιο της τρόικας
  • [02] Ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά
  • [03] Το κυπριακό μνημόνιο στην ατζέντα Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα
  • [04] Έκρηξη σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι
  • [05] Αύριο το κογκλάβιο για τον νέο πάπα
  • [06] Θύμα "κυβερνο-επίθεσης" έπεσε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας
  • [07] Εθνική τελετή στο Τόκιο στη μνήμη των 15.881 νεκρών από το τσουνάμι του 2011
  • [08] H αθηροσκλήρωση, αποτέλεσμα όχι κακής διατροφής αλλά γήρανσης
  • [09] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"
  • [10] Αυτοκτόνησε ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η Ινδή φοιτήτρια, θύμα βιασμόυ

  • [01] Η κινητικότητα στο Δημόσιο στο μικροσκόπιο της τρόικας

    Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, για το θέμα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης του δημόσιου τομέα, που αποτελεί ένα από τα δύο «διαρθρωτικά ορόσημα» (το άλλο είναι οι τιμές των φαρμάκων) για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη επιδώσει στην τρόικα συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014. Παράλληλα, συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος, έχουν επιδώσει και άλλα υπουργεία στην τρόικα, όπως το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών, κ.ά.

    Στο μεταξύ, ανοικτά παραμένουν όλα τα μέτωπα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών,«σήμερα δεν καταλήξαμε σε τίποτε. Συνεχίζουμε να αποτιμούμε και εμείς και εκείνοι τις δράσεις».

    Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, καθώς ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι συζητήθηκε και αυτό το θέμα στη σύσκεψη. Όμως, σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί ο νέος φόρος, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, το τέλος επί των ακινήτων που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να εισπραχθεί με τον ίδιο τρόπο για ένα ακόμα έτος (το 2013).

    Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται «υπό τη σκιά» των παραιτήσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, αλλά, κυρίως, του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκη Αθανασόπουλου. Καθώς, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί η αποχώρηση του κ. Αθανασόπουλου να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ η τρόικα αναμένει το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ. Όπως δε, ανέφερε ο παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, δεν ετέθη ζήτημα από την τρόικα να πληρωθεί η θέση από αλλοδαπό τεχνοκράτη.

    [02] Ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά

    Περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες, έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event).

    Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι, την εναρκτήρια ομιλία στη διεθνή εκδήλωση με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης θα συμμετάσχουν και θα τοποθετηθούν στη διεθνή εκδήλωση στην οποία ομιλητής θα είναι και ο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντ. Ταγιάνι.

    Ο κ. Χατζηδάκης στις 15.15 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιομηχανία, που επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο.

    Στόχος των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά και η επίτευξη διεθνών συνεργασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, με επίκεντρο στους τομείς: αγροτικών προϊόντων / επεξεργασίας τροφίμων, κατασκευών, ενέργειας, πληροφορικής / επικοινωνιών, φαρμακευτικών προϊόντων, τουρισμού. «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

    [03] Το κυπριακό μνημόνιο στην ατζέντα Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα

    Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες για επίσημη επίσκεψη ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Τον κ. Αναστασιάδη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίοςσήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Θαπραγματοποιηθεί και συνάντησηΝ. Αναστασιάδη με τονυπουργόΕξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο.

    Βασικό θέμα στην ατζέντα των δύο ανδρών θα είναι η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό καθώς ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη και για τις επαφές που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

    Στο τραπέζι θα τεθούν και τα ζητήματα της Οικονομίας καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι μεγάλα.

    Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    [04] Έκρηξη σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι

    'Εκρηξη σημειώθηκε, στις 22.20 την Κυριακή στα γραφεία της εταιρείας κούριερ 'Swift Mail' τα οποία βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ευφρονίου και Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

    Από την ανωτέρω έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία της εταιρείας που είναι στο ισόγειο του κτηρίου, ενώ έσπασαν τζάμια και στην απέναντι πολυκατοικία.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν τον χώρο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Έγινε γνωστό από την Αστυνομία ότι, δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

    [05] Αύριο το κογκλάβιο για τον νέο πάπα

    Το κογκλάβιο των καρδιναλίων οι οποίοι θα εκλέξουν τον νέο πάπα στη θέση του παραιτηθέντος Βενέδικτου ΙΣΤ' θα συγκληθεί την ερχόμενη Τρίτη, 12η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

    Οι 115 καρδινάλιοι που εκλέξουν τον νέο πάπα βρίσκονται στην Ρώμη και βρίσκεται σε εξέλιξη η λεγόμενη «φάση γνωριμίας» των υψηλόβαθμων καθολικών κληρικών, με συζητήσεις και συναντήσεις εντός κι εκτός του παπικού κρατιδίου.

    Οι ευρωπαίοι καρδινάλιοι και εκλέκτορες είναι συνολικά 61. Από αυτούς, οι 28 είναι Ιταλοί. Οι 19 προέρχονται από την Λατινική Αμερική, 14 από τη Βόρεια Αφρική, 11 από την Αφρική και 10 Ασιάτες.

    Οι προετοιμασίες, στο εσωτερικό της Κάπελα Σιστίνα, όπου θα συνεδριάσει το «κονκλάβιο» που θα εκλέξει τον νέο ποντίφικα συνεχίζονται.

    Κατά την διάρκεια του κογκλάβιου δεν επιτρέπεται να διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

    Ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο είναι αυτός ο οποίος συγκαλεί επισήμως το σώμα των εκλεκτόρων για την έναρξη των ψηφοφοριών. Στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα την τήρηση του κανονισμού θα εγγυηθεί ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, αφού ο Σοντάνο, που είναι πάνω από 80 ετών, δεν μπορεί να πάρει μέρος στην εκλογή του νέου πάπα.

    Για να εκλεγεί ο επόμενος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 77 ψήφους.

    [06] Θύμα "κυβερνο-επίθεσης" έπεσε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

    Διαδικτυακή επίθεση φαίνεται ότι δέχτηκε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας από «χάκερς» οι οποίοι αναζητούσαν ευαίσθητες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι καμία πληροφορία δεν «εκλάπη».

    Η RBA δεν δέχτηκε να απαντήσει στις εικασίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι η επίθεση προκλήθηκε από κακόβουλο λογισμικό που είχε εμφυτευτεί στο σύστημα και χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, με προέλευση από την Κίνα.

    Οι επιθέσεις από «χάκερς» σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο, με υποψίες, τις περισσότερες φορές, ότι προέρχονται από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι και η Κίνα έχει πέσει πολλές φορές θύμα «κυβερνο-επιθέσεων», ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Όπως είχε δημοσιοποιηθεί και παλαιότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας είχε δεχτεί ακόμα μια παρόμοια επίθεση το 2011, όπου οι χάκερς είχαν στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν ιό, ο οποίος ήταν αδύνατο να ανιχνευτεί από το λογισμικό προστασίας του συστήματος της τράπεζας.

    [07] Εθνική τελετή στο Τόκιο στη μνήμη των 15.881 νεκρών από το τσουνάμι του 2011

    "Όσο η άνοιξη δεν έρχεται στις βορειοανατολικές περιοχές, δεν θα έρθει στην Ιαπωνία": σε μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε καλεί σήμερα τον ιαπωνικό λαό να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πληγέντες της 11ης Μαρτίου 2011, της χειρότερης καταστροφής από την οποία δοκιμάστηκε η χώρα μεταπολεμικά, όσους δηλαδή επέζησαν του σεισμού και του τσουνάμι που σκόρπισαν το θάνατο σε 19.000 ανθρώπους αλλά και του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

    Η κυβέρνηση διοργανώνει σήμερα εθνική τελετή στο Τόκιο, παρουσία του αυτοκράτορα Ακιχίτο και της αυτοκράτειρας Μιτσίκο στη μνήμη των 15.881 νεκρών στους οποίους προστίθενται 2.668 αγνοούμενοι. Επιμνημόσυνες τελετές θα οργανωθούν στις πληγείσες περιοχές. Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλο το αρχιπέλαγος στις 14.16' τοπική ώρα (07.46' ώρα Ελλάδος), ώρα κατά την οποία πριν από δύο χρόνια ένας ισχυρός σεισμός 9 βαθμών συγκλόνιζε τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, προκαλώντας ένα φοβερό τσουνάμι.

    Σε λιγότερο από μια ώρα μετά το σεισμό, ένα γιγάντιο κύμα που ξεπερνούσε τα 20 μέτρα έπληξε τις παράκτιες περιοχές, παρασύροντας στο πέρασμά του κάθε ζώντα οργανισμό, καταστρέφοντας λιμάνια, σπίτια, σχολεία, εργοστάσια. Στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐιτσι, τα συστήματα ψύξης έπαθαν βλάβη μετά το σεισμό και τις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και οι αντιδραστήρες θερμάνθηκαν τόσο ώστε να προκληθεί το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα μετά αυτό του Τσερνόμπιλ 25 χρόνια νωρίτερα.

    Δύο χρόνια μετά το σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα που συγκλόνισαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία και το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐιτσι, η ανοικοδόμηση δεν προχωρά με ταχύ ρυθμό.

    [08] H αθηροσκλήρωση, αποτέλεσμα όχι κακής διατροφής αλλά γήρανσης

    Ερευνητές που έκαναν αξονικές τομογραφίες σε 137 μούμιες από τέσσερις διαφορετικές περιοχές, ανακάλυψαν ότι, ακόμα και 4.000 χρόνια πριν, η αθηροσκλήρωση αποτελούσε ασθένεια της προχωρημένης ηλικίας και όχι της κακής διατροφής.

    Τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, δείχνουν ότι η μέχρι τώρα «διάγνωση» ότι η αθηροσκλήρωση προκαλείται από την κακή διατροφή, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και την καθιστική ζωή ίσως είναι τελικά εσφαλμένη.

    «Όπως φαίνεται η αθηροσκλήρωση αποτελεί πάθηση από τα αρχαία χρόνια και ίσως να οφείλεται στη γήρανση», δήλωσε ο Κάλεμπ Φιντς, καθηγητής Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της έρευνας.

    Οι μούμιες ήταν άνθρωποι που ζούσαν στους προϊστορικούς πολιτισμούς του Περού, Αμερικανούς Ιθαγενείς που διαβίωναν κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο, φυλές από την Αλάσκα και τη Σιβηρία καθώς και άτομα από την αρχαία Αίγυπτο.

    Συνολικά, η ομάδα διαπίστωσε ότι από τις 137 μούμιες που εξετάστηκαν, το 34 τοις εκατό έπασχε από αθηροσκλήρωση.

    Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν αποτελούν την πρώτη απόδειξη ότι η αθηροσκλήρωση θεωρείτο μάστιγα ακόμα και στα αρχαία χρόνια. Προηγούμενες μελέτες σε μούμιες της Αιγύπτου έχουν δείξει ότι η ασθένεια υπήρχε και τότε, αν και πολλοί αμφισβητούν τα ευρήματα υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μουμιοποιούσαν μόνο την «ελίτ» της κοινωνίας, οι οποίοι έτρωγαν τροφές με υψηλά λιπαρά και ασκούνταν ελάχιστα, όπως γίνεται άλλωστε και στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [09] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Όπως καταγγέλλουν στο νοσοκομείο, από τις 50 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), λειτουργούν οι 40, από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14, ενώ εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, οι τραυματιοφορείς, από 120 που θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67 και πάνω από 150 οργανικές θέσεις μονίμων και 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές.

    Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 8 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

    [10] Αυτοκτόνησε ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η Ινδή φοιτήτρια, θύμα βιασμόυ

    Αυτοκτόνησε τη Δευτέρα στη φυλακή Τίχαρ στο Νέο Δελχί, ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η νεαρή Ινδή, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και δολοφονήθηκε, ανέφεραν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Ραμ Σιν ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για το βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, ο Ραμ Σιν, 33 ετών, κρεμάστηκε στο κελί με τον αριθμό 3 στις φυλακές Ταχίρ. Λίγο αργότερα η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ντιν Νταγιάλ Ουπάνταγια, μετέδωσε το NDTV.

    Ο βάναυσος βιασμός και στη συνέχεια ο θάνατος της άτυχης κοπέλας, είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο και την έναρξη έντονων συζητήσεων σχετικά με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα σε βάρος των γυναικών στην Ινδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 6:30:24 UTC