Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Νεκρός, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο Έλληνας που είχε απαχθεί στη Νιγηρία
  • [02] "Πρέπει να ματαιωθεί το σχέδιο καταστροφής της χώρας"
  • [03] Φόρος τιμής στους εξεγερμένους του Κιλελέρ
  • [04] Επεισόδια στο Μεσολόγγι για το σχέδιο "Αθηνά"
  • [05] Αμοιβή για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε 2 σκυλιά στο Ηράκλειο
  • [06] Εκδήλωση για την προώθηση των Επιχειρηματικών Συνεργασιών

  • [01] ΥΠΕΞ: Νεκρός, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο Έλληνας που είχε απαχθεί στη Νιγηρία

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι είναι νεκρός ο Έλληνας πολίτης που είχε απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου, μαζί με έξι πολίτες άλλων χωρών, από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών, που έχει ενημερώσει την οικογένειά του, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο Έλληνας πολίτης ήταν στέλεχος της λιβανέζικης εταιρίας Setraco και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρίας και απήγαγαν επτά άτομα.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η τρομοκρατική οργάνωση, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε, σε οποιαδήποτε φάση, αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων», ενώ, καθ? όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε απολύτως σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων.

    Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης, προστίθεται στην ανακοίνωση: «Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων».

    Στο μεταξύ, και το ιταλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι "θεωρεί βάσιμη" την πληροφορία για τον θάνατο των επτά αλλοδαπών, ανάμεσά τους και ένας Ιταλός, που απήχθησαν στη Νιγηρία, από την ισλαμιστική ομάδα Ansaru.

    [02] "Πρέπει να ματαιωθεί το σχέδιο καταστροφής της χώρας"

    Με βάση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει», ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερο τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό, αντί να πάρει νέα μέτρα, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του, αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες και θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

    Μιλώντας το μεσημέρι στη Νίκαια σε αντιφασιστική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

    Ταυτόχρονα, η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων ήταν οξύτατη, ενώ έκανε πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής.

    «Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.

    Ήταν πολλές οι αναφορές του κ. Τσίπρα στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και στην σύγχρονη φασιστική απειλή για να υπογραμμίσει την ανάγκη λαϊκής συμμετοχής στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

    Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην υφαλοκρηπίδα σε «ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο», λέγοντας ότι «οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό».

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει ντε φάκτο ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ακολουθούν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

    Αλλά και για στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση φάρσα». Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση τα έχει υπογράψει όλα και κατά συνέπεια, η τρόικα, θα απειλήσει με την επόμενη δόση αν δεν εφαρμοστούν και έτσι η τρικομματική κυβέρνηση θα υποχωρήσει. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέλει να τα έχει καλά με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι η τρόικα συνεχίζει να διαλύει την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό που εφαρμόζεται τώρα «είναι ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας» το οποίο «πρέπει να ματαιωθεί»ζητώντας εκλογές.

    [03] Φόρος τιμής στους εξεγερμένους του Κιλελέρ

    Φόρο τιμής στους αγώνες των αγροτών απέτισαν σήμερα εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, γιορτάζοντας την 103η επέτειο από την εξέγερση των κολλήγων στο Κιλελέρ, στον απόηχο των νωπών ακόμη αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Σε μία σεμνή τελετή στο χώρο του μνημείου, όπου συμμετείχαν δεκάδες αγρότες, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε ότι η αγώνας των αγροτών συνεχίζεται, δεν έχει ημερομηνία λήξης.

    Πρόσθεσε δε ότι οργανώνεται καλύτερα το αγροτικό κίνημα ώστε πιο ισχυροί, πιο πολλοί και πιο ενωτικά, να πορευτούν οι αγρότες το επόμενο διάστημα και να δώσουν τους νέους μεγάλους αγώνες για την επιβίωση τους.

    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

    [04] Επεισόδια στο Μεσολόγγι για το σχέδιο "Αθηνά"

    Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

    Ειδικότερα, σπουδαστές των ΤΕΙ, κάτοικοι του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά" έκαναν πορεία με σκοπό να φθάσουν έξω από το ξενοδοχείο.

    Όμως λίγα μέτρα πριν είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει χρήση χημικών.

    Στη συνέχεια, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Π. Κατσούλης και Ναυπάκτου Γ. Μπουλές καθώς και αντιπροσωπεία πήγαν στο ξενοδοχείο για να μιλήσουν με τον Μ. Σαλμά αλλά αποχώρησαν έπειτα από 20 λεπτά χωρίς να τον συναντήσουν, όπως είπαν. Έξω από το ξενοδοχείο παραμένουν δεκάδες συγκεντρωμένοι αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.

    [05] Αμοιβή για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε 2 σκυλιά στο Ηράκλειο

    Αμοιβή 3.000 ευρώ δίνει το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» σε όποιον βοηθήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της θανάτωσης δυο σκυλιών στην περιοχή της Ρογδιάς Ηρακλείου την περασμένη εβδομάδα ενώ σήμερα, ο παραπάνω φιλοζωικός σύλλογος, πραγματοποίησε διαμαρτυρία και ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού.

    Το σκυλιά πυροβολήθηκαν από άγνωστο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το ένα απ' αυτά να σκοτωθεί επί τόπου ενώ στο δεύτερο έγινε ευθανασία, αφού τα σοβαρά τραύματα στο κρανίο του δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

    [06] Εκδήλωση για την προώθηση των Επιχειρηματικών Συνεργασιών

    Περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event).

    Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημερι, 11 Μαρτίου 2013, την εναρκτήρια ομιλία στη Διεθνή εκδήλωση με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης θα συμμετάσχουν και θα τοποθετηθούν στη Διεθνή εκδήλωση στην οποία ομιλητής θα είναι και ο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Αντ. Ταγιάνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 14:30:21 UTC