Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Λουκέτο" στα 32 από τα 88 καταστήματα της Σταδίου
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση σε νεοφιλελεύθερο περιβάλλον
  • [04] Βαρθολομαίος: Ο Αντ. Σαμαράς θα λύσει τον "γόρδιο δεσμό" των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε και πάλι στο ίδιο επαίσχυντο ολίσθημα
  • [06] ΚΚΕ: Μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των δύο χωρών
  • [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εφαρμόζουν πολιτική Σημίτη-Παπανδρέου
  • [08] ΚΚΕ: Ανατριχιαστικό το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων
  • [09] Γ. Καμίνης: "Εικόνα του παρελθόντος" τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος
  • [10] Δεν πουλήσαμε ποτέ κρέας αλόγου, λένε οι κρεοπώλες
  • [11] Σε πλήρη ανάπτυξη η λειτουργική ενοποίηση Εθνικής Τράπεζα και Eurobank

  • [01] "Λουκέτο" στα 32 από τα 88 καταστήματα της Σταδίου

    Εάν ένας δρόμος της Αθήνας μπορεί να «συγκεντρώσει» όλα τα οικονομικά προβλήματα αλλά και ευρύτερα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, που απασχολούν την πρωτεύουσα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης -6η χρόνια ύφεσης διανύουμε το 2013- δεν είναι άλλος από την οδό Σταδίου.

    Κάθε γωνιά στην οδό Σταδίου έχει και τη δική της ιστορία, που μας την μεταφέρουν περαστικοί και εργαζόμενοι που γνωρίζουν πολύ καλά τον δρόμο. Ένα στοιχείο, όμως, ξεχωρίζει: από τα 88 καταστήματα με πρόσοψη στην οδό Σταδίου, τα 32 έχουν βάλει λουκέτο. Ένα νούμερο που «πληγώνει», αποτελεί όμως το κίνητρο όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου. Να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους προκειμένου να επαναφέρουν την χώρα στους αναπτυξιακούς εκείνους ρυθμούς που θα δώσουν ξανά αίγλη στο πάλαι ποτέ εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό

    Για ένα φορολογικό σύστημα εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με θέμα τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

    Αναφερόμενος στο γιατί φτάσαμε ως εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η σταθερή και διαχρονική μεροληψία της φορολογικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά ισχυρών, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της σημερινής κρίσης». Όπως εξήγησε «στη ρίζα του φορολογικού προβλήματος δεν βρίσκονται κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοτελείς επαγγελματίες, αλλά ένα σύστημα νόμιμης φοροαποφυγής, ή και ακόμη και φοροαπαλλαγής, στημένο επίτηδες για τους οικονομικά ισχυρούς».

    «Στον πυρήνα της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «βρίσκεται ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και προπαντός πιο δίκαιο». Όπως επεσήμανε, μια εναλλακτική φορολογική πολιτική, πρέπει να εστιάζει στην αύξηση των εσόδων, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο ώστε να χρηματοδοτηθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των πολλών.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση σε νεοφιλελεύθερο περιβάλλον

    O ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η σημερινή συνάντηση Κορυφής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, των κυρίων Σαμαρά και Ερντογάν, έγινε «υπό το πλαίσιο ενός νεοφιλελεύθερου περιβάλλοντος και όχι μόνο, που διέπει τις δύο χώρες, αφού όπως ενημέρωσε και η ελληνική κυβέρνηση βασικά θέματα των συζητήσεων είναι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώνει τις ενστάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο οικοδομούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς οι σχέσεις αυτές δεν προσδιορίζονται από διακρατικές συμφωνίες που θέτουν τις βάσεις για την επωφελή και αμοιβαία στήριξη των δύο λαών, αντίθετα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εξετάζουν την μετατροπή μεγάλων περιοχών στις δύο χώρες (παράλια Τουρκίας και νησιά Αιγαίου) σε ζώνες ειδικής οικονομικής εκμετάλλευσης στη βάση της τουριστικής «ανάπτυξης». Έτσι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολέσουν βασικά συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, εξανεμίζοντας ταυτόχρονα τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δεδομένα, ιδιαίτερα οι νέοι και νέες θα μετατραπούν σε εργαζόμενους εντός μίας ειδικής οικονομικής ζώνης σε φτηνή εργασία στα πλαίσια ενός σύγχρονου δουλεμπορίου.

    Για τα θέματα του Αιγαίου και γενικότερα για τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σε ότι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να γνωρίζει και να επικαλείται το διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα η συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 που αποτελεί την μοναδική βάση διαπραγμάτευσης για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή».

    [04] Βαρθολομαίος: Ο Αντ. Σαμαράς θα λύσει τον "γόρδιο δεσμό" των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας

    Την πεποίθησή του ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα καταφέρει να λύσει «τον γόρδιο δεσμό» των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    «Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους και επειδή είναι γενναίος θα αντεπεξέλθει» τόνισε ο Πατριάρχης μετά τη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Θα λύσει τον γόρδιο δεσμό, αυτή είναι η ευχή μου και η ολόθυμος προσευχή μου» προσέθεσε και διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό από πολλά χρόνια. «Από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών, νεότατος, εγώ ήμουν μητροπολίτης Χαλκηδόνος και με έστελνε στην Αθήνα ο Πατριάρχης Δημήτριος για να συνεργαστούμε για τα θέματα του Πατριαρχείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε, επίσης, την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Τουρκία και να συνεργασθεί με τον Τούρκο ομόλογό του για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε και πάλι στο ίδιο επαίσχυντο ολίσθημα

    Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρώντας να αποκρύψει πόσο λανθασμένη και αντίθετη με την κοινή λογική και την απλή αριθμητική είναι η φορολογική πρότασή του «υπέπεσε και πάλι στο ίδιο επαίσχυντο ολίσθημα».

    Συγκεκριμένα είπε ότι ο κ. Τσίπρας μιλώντας εκτός κειμένου κατά την παρουσίαση της πρότασης, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κομματικά το τραγικό δυστύχημα των δύο νέων στη Λάρισα που συγκλόνισε τους Έλληνες.

    «Πριν από μόλις δύο ημέρες είχαμε επισημάνει πόσο θλιβερή πολιτική κατάπτωση είναι μια τέτοια πρακτική. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας την επανέλαβε», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    [06] ΚΚΕ: Μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των δύο χωρών

    «Οι συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και η υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.

    «Οι συμφωνίες αυτές θα είναι σε βάρος του ελληνικού και του τουρκικού λαού, καθώς οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των δύο χωρών και διεθνείς όμιλοι που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά των κοιτασμάτων και των ενεργειακών δρόμων. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με κριτήριο την εξασφάλιση αυτών των συμφερόντων». καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εφαρμόζουν πολιτική Σημίτη-Παπανδρέου

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν εκ νέου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Νωρίτερα υπήρξε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νότη Μαριά, αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επανήλθαν αυτή τη φορά με κομματική ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους.

    Συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι «σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς εφαρμόζουν πολιτική Σημίτη-Παπανδρέου στο πνεύμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης για δήθεν "νόμιμα και αμοιβαία συμφέροντα και ενδιαφέροντα των δύο χωρών στο Αιγαίο" και επίσης, ότι η δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι "δεν μασάει", δεν ισχύει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό».

    Την άποψη αυτή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη στηρίζουν-σύμφωνα με την ανακοίνωση- στο ότι «παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού ο Τούρκος ομόλογός του, λέει ότι συζητήσανε για την Ελληνική ΑΟΖ αναγάγοντάς την σε διμερές θέμα και νωρίτερα, σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση ήγειρε απαιτήσεις και επί της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν αναφέρθηκε από την πλευρά του στα νόμιμα δικαιώματα που μας επιτρέπει να ασκήσουμε μονομερώς το Δίκαιο της Θαλάσσης, ούτε και στις στρατιωτικές προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο».

    [08] ΚΚΕ: Ανατριχιαστικό το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων

    «Η αποκάλυψη ότι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων αξιώνουν ο βασικός μισθός για τους νέους να πάει κάτω από τα 300 ευρώ, φανερώνει πόσο ανατριχιαστικό είναι το παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για νέους και παλιούς εργαζόμενους, η ΕΕ και τα κόμματα που θεωρούν ως μονόδρομο και σωτηρία για το λαό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων» αναφέρει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ προσθέτοντας: «οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχουν το χρέος και τη δύναμη να μην τους επιτρέψουν να καταδικάσουν τη νεολαία να ζει τον εφιάλτη μεταξύ ανεργίας και μαύρης εργασίας με μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης και εργασιακές συνθήκες γαλέρας».

    [09] Γ. Καμίνης: "Εικόνα του παρελθόντος" τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

    «Κάποιες δειλές ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στην οικονομία, αλλά το κυριότερο κάποια πρώτα δείγματα βελτίωσης στην ψυχολογία των πολιτών», ανίχνευσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC WORLD NEWS και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το «αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα».

    Έτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του στο London School of Economics, για την κρίση στην Ελλάδα, όπου ο κ. Καμίνης είχε επισημάνει τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση που ληφθούν περαιτέρω οικονομικά μέτρα, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο και προφανώς απευθυνόμενους σε μελλοντικούς επισκέπτες της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι «ο κόσμος στην αρχή σάστισε, μετά θύμωσε και τώρα πιστεύω ότι είναι πιο ψύχραιμος, για να δει πως από εδώ και στο εξής πρέπει να κινηθεί προσωπικά και συλλογικά».

    Στο ίδιο πλαίσιο, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων και σε ερώτηση για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Καμίνης τα χαρακτήρισε «εικόνα του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με περισσότερη ωριμότητα».

    [10] Δεν πουλήσαμε ποτέ κρέας αλόγου, λένε οι κρεοπώλες

    «Tα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει η πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών σημειώνει ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της "είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος. Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ? όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία".

    [11] Σε πλήρη ανάπτυξη η λειτουργική ενοποίηση Εθνικής Τράπεζα και Eurobank

    Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η διαδικασία ενοποίησης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, μερικές ημέρες μετά απόκτηση της δεύτερης από την πρώτη.

    Ήδη οι πελάτες των δύο τραπεζών μπορούν, άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση να χρησιμοποιούν το σύνολο του δικτύου των ΑΤΜ και των δύο Τραπεζών, στην Ελλάδα, για αναλήψεις μετρητών και ενημέρωση υπολοίπου με χρήση των χρεωστικών καρτών που ήδη διαθέτουν.

    Από τις 11 Μαρτίου οι πελάτες των δυο τραπεζών θα μπορούν είτε στα καταστήματα και τα ηλεκτρονικά δίκτυα και των δύο Τραπεζών, επίσης, χωρίς καμία επιβάρυνση να πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς σε ευρώ δικούς τους ή τρίτων που τηρούνται στις δύο Τράπεζες. Επίσης θα μπορούν να πληρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες και των δύο Τραπεζών.

    Όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, σε αυτήν τη φάση, νέα προϊόντα και υπηρεσίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμα για τους πελάτες και των δύο Τραπεζών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 March 2013 - 19:30:24 UTC