Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι τον Φεβρουάριο
  • [02] Παράταση για τα δάνεια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας εξετάζει το Eurogroup
  • [03] Δ. Μυταράς: Με τσάκισε ηθικά η διαγραφή από την Ακαδημία
  • [04] Αρχίζουν οι προσφορές
  • [05] "Ατυχής και "υπερβολική η αντίδραση του Τζ.Ναπολιτάνο"

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι τον Φεβρουάριο

    Οι έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις υπερδιπλασιάστηκαν τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ τον ίδιο μήνα οι έλεγχοι στους φορολογουμένους μεγάλου πλούτου ήταν τριπλάσιοι από εκείνους του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός του 2013 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασύνδεσή του με τα τραπεζικά ιδρύματα, μέσω της οποίας θα έχει άμεση γνώση επί των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων.

    Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν και του ΔΝΤ στην οποία καταγράφονται οι μεγάλες αδυναμίες της φορολογικής διοίκησης στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει επίσης ότι η πορεία είσπραξης των ληξιπροθέσμων οφειλών τον Ιανουάριο ήταν πολύ ενθαρρυντική με αύξηση 70% και προσθέτει ότι «έχει ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων που αναφέρονται στην έκθεση, με γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς».

    Εξάλλου, οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη λειτουργία του, εξετάστηκαν διεξοδικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Στουρνάρας, όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ παρέπεμψε στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους μηχανισμούς.

    [02] Παράταση για τα δάνεια Ιρλανδίας και Πορτογαλίας εξετάζει το Eurogroup

    Η ευρωζώνη εξετάζει την πιθανότητα να επιμηκύνει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσής τους, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν οι δύο χώρες στις αγορές, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    "Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε περισσότερο χρόνο στα τρέχοντα δάνεια εντός του παρόντος προγράμματος", είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο. "Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων. Αυτό εξετάζουμε και κάτι τέτοιο θα τους έδινε τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους σταδιακά και με λιγότερους κινδύνους", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Δ. Μυταράς: Με τσάκισε ηθικά η διαγραφή από την Ακαδημία

    Το αυστηρό καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, δημιούργησε ηθικής τάξεως πρόβλημα με τη διαγραφή τού Δημήτρη Μυταρά, από τακτικό μέλος της, όταν εκείνος αρρώστησε αντί να του παρασταθεί. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας.

    «Η απόφαση της Συγκλήτου να τεθώ στα μη ενεργά μέλη της, μου κοινοποιήθηκε στις 18/5/2010, δύο χρόνια αφότου είχα εκλεγεί και ενώ είχε προηγηθεί επιστολή μου με την οποία γνωστοποιούσα την ασθένειά μου -οπτική νευροπάθεια- που με ανάγκαζε να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία. Ακολούθησαν κι άλλες επιστολές με τις ιατρικές γνωματεύσεις της πάθησής μου από τη Σουηδία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς.

    Η ασθένειά του εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την εκλογή του, το 2008.

    «Έλειψα περισότερο από έναν χρόνο, δεν μπορούσα για λόγους υγείας να παραστώ στην Ολομέλεια και σύμφωνα με το καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, η απουσία πάνω από έναν χρόνο άνευ αδείας, θεωρείται παραίτηση» είπε εκφράζοντας την πικρία του ο Δημήτρης Μυταράς.

    «Αρρώστησα από μια ασθένεια που σύμφωνα με τους γιατρούς, απαιτεί τις περισσότερες φορές, τέσσερα χρόνια για να θεραπευτεί. Τώρα η όρασή μου έχει βελτιωθεί, αλλά η διαγραφή μου με τσάκισε ηθικά».

    Από την πλευρά της Ακαδημίας Αθηνών, δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση έως στιγμής για το θέμα.

    [04] Αρχίζουν οι προσφορές

    Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    Η ΕΣΕΕ με αυτό το δεδομένο, καταγράφοντας συνεχώς νέα λουκέτα στο κέντρο και την περιφέρεια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εγχώριας αγοράς, αφού, βάσει και των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και χάρη στη συμβολή των Εμπορικών Συλλόγων, σε όλη την Ελλάδα, το 80% των ερωτώμενων επιχειρηματιών δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ, όσον αφορά την εμπορική κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι απαντήσεις ποικίλουν, με το 27% να δηλώνει πτώση της τάξης του 21? 30% και ένα 20% μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 41%.

    [05] "Ατυχής και "υπερβολική η αντίδραση του Τζ.Ναπολιτάνο"

    Κριτική στον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για την ακύρωση του προγραμματισμένου για χθες το βράδυ δείπνου με τον υποψήφιο Καγκελάριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) άσκησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, ¶ξελ Σέφερ, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» και «υπερβολική» την αντίδρασή του.

    «Ο Στάινμπρουκ είχε σε όσα είπε και όπως τα είπε απόλυτο δίκιο», σημείωσε ο κ. Σέφερ και τόνισε ότι ο υποψήφιος Καγκελάριος έχει την «απόλυτη στήριξή» του.

    «Όποιος αλλάζει τόσο πολύ και εν μέρει καταστρέφει την πολιτική κουλτούρα μιας χώρας, όπως ο Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να δεχθεί την κριτική», πρόσθεσε όμως ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 15:30:25 UTC