Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η ΒΙΟ.ΜΕ. μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό εγχείρημα αντιμετώπισης της ανεργίας"
  • [02] Τα 300 ξεχωριστά ειδώλια στην Κουτρουλού Μαγούλα
  • [03] Mειώθηκαν 0,9% οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης
  • [04] Νεκροί και τραυματίες από πυρά σε εργοστάσιο στην Ελβετία
  • [05] Χωρίς Βλάχο η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
  • [06] Πώς θα γίνουν οι περικοπές των συντάξεων ειδικών μισθολογίων
  • [07] Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία, λέει ο Ρουμπινί
  • [08] Πλήθος πιστών στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου
  • [09] "Θετικό βήμα" χαρακτήρισε το Ιράν τις συνομιλίες του με τις διεθνείς δυνάμεις

  • [01] "Η ΒΙΟ.ΜΕ. μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό εγχείρημα αντιμετώπισης της ανεργίας"

    Την υποστήριξή του στo εγχείρημα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.), που επαναλειτουργούν το εργοστάσιο με αυτοδιαχείριση, μετά την εγκατάλειψή του από την προηγούμενη διοίκηση και την πτώχευση της μητρικής Φίλκεραμ Τζόνσον, εξέφρασε, επισκεπτόμενος τον χώρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα δώσει "μια ελπίδα" και "μια άλλη προοπτική" σε ανάλογα εγχειρήματα.

    Τόνισε δε ότι, η προσπάθεια της ΒΙΟΜΕ μπορεί να αποτελέσει κι ένα "πιλοτικό εγχείρημα" για την αντιμετώπιση της αύξησης της ανεργίας που "έχει φτάσει στο 35% και στο 50% για τους νέους", μέσα από την υποστήριξη συνεργατικών "δικτύων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας". Σημείωσε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το πτωχευτικό δίκαιο δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να βγάζουν τα συσσωρευμένα κέρδη των προηγούμενων ετών έξω από τις επιχειρήσεις και να τα φορτώνουν στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία "και δεν έχει γίνει σε μία και δύο, αλλά σε εκατοντάδες και χιλιάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα", αφήνοντας "στον άσσο" τους εργαζόμενους, όπως είπε.

    "Η δική σας η περίπτωση έχει φυσικά τις ιδιαιτερότητές της, όμως εμείς θέλουμε να δούμε συνολικά ένα πιλοτικό σχέδιο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, με αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο, να υποστηριχθούν τέτοιες πρωτοβουλίες σαν τη δική σας" τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας την εμπειρία και της Αργεντινής, όπου με παρόμοιες πρακτικές - μεταξύ αυτών και με στήριξη συνεργατικών σχημάτων - "από 24% μείωσαν σε έξι χρόνια την ανεργία σε 6%".

    "Εμείς, προτιθέμεθα το επόμενο διάστημα να καταθέσουμε πρόταση νόμου που θα αλλάξει ριζικά το θεσμικό πλαίσιο, θα δίνει κίνητρα σε συνεταιρισμούς εργαζομένων προκειμένου να μπορούν να αναλάβουν τις επιχειρήσεις εκεί, όπου η ιδιοκτησία είναι έτοιμη να φύγει ή φεύγει και τους εγκαταλείπει, αλλάζοντας, όμως, ριζικά το πτωχευτικό δίκαιο ούτως ώστε να δεσμεύει και την προσωπική περιουσία των εργοδοτών που παίρνουν τα κέρδη και αφήνουν τα χρέη στους εργαζόμενους" υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο κ. Τσίπρας.

    "Ξέρουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα βρουν την αντίθεση των φονταμενταλιστών που μας κυβερνούν, σήμερα, τού νεοφιλελευθερισμού [?] είναι δογματικοί οι άνθρωποι" τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Η μάχη που δίνετε, που δίνουμε, είναι μια μάχη ταξική. Είναι μια σύγκρουση ταξική. Θέλουν να μας πείσουν ότι, μαζί τα φάγαμε. Λοιπόν, δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί που τα έφαγαν, εγκατέλειψαν το εργοστάσιο και ίσως να έχουν βγάλει και τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Εσείς είστε εδώ και αγωνίζεστε να ζήσετε τις οικογένειές σας. Και πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί και θα έχει αποτελέσματα".

    [02] Τα 300 ξεχωριστά ειδώλια στην Κουτρουλού Μαγούλα

    Αναπαραστάσεις της Μητέρας - Θεάς, παιχνίδια, συμβολικά αντικείμενα επικοινωνίας ή πειραματισμοί νεολιθικών ανθρώπων στην προσπάθειά τους να εξερευνήσουν το ανθρώπινο σώμα; Το θέμα παραμένει ανοιχτό για τους αρχαιολόγους που μελετούν τα 300 και πλέον πήλινα ειδώλια τα οποία βρέθηκαν στη νεολιθική θέση Κουτρουλού ? Μαγούλα στη Φθιώτιδα, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός και από τους μεγαλύτερους της περιόδου στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Εκτός όμως από την ποσότητα, τι κάνει τα ευρήματα αυτά τόσο σημαντικά, ώστε να απασχολούν επιστήμονες και Τύπο, εντός και εκτός Ελλάδας; «Ειδώλια βρίσκονται και σε άλλες νεολιθικές θέσεις στην Ανατολία και στα Βαλκάνια, όμως τόσο ο αριθμός όσο και η ποικιλία των τύπων κάνουν την Κουτρουλού Μαγούλα να ξεχωρίζει. Το θέμα της ερμηνείας τους παραμένει ανοιχτό και γι? αυτό είναι γοητευτικό. Πιστεύω πως τα συγκεκριμένα ειδώλια, λόγω αριθμού και ποικιλίας, αλλά και επειδή προέρχονται από στρωματογραφική και συστηματική ανασκαφή και όχι από επιφανειακές συλλογές, μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στην ερμηνεία των αντικειμένων αυτών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Χαμηλάκης, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και συνδιευθυντής του ερευνητικού προγράμματος αρχαιολογίας και αρχαιολογικής εθνογραφίας στην Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας.

    Τα ειδώλια έχουν μέγεθος που ποικίλλει, από 3 ως 12 εκατοστά σε μήκος. Κατασκευάζονταν με πολλούς τρόπους, ένας πολύ συνηθισμένος είναι αυτός του κεντρικού πήλινου πυρήνα, γύρω από τον οποίο προσθέτονταν άλλα κομμάτια πηλού για να δημιουργήσουν τα μέλη του σώματος. Βρέθηκαν σε διάφορα σημεία των περίπου 40 στρεμμάτων που καταλαμβάνει η νεολιθική θέση ?μια από τις μεγαλύτερες της περιόδου που έχει εντοπιστεί-, ακόμα και σε θεμέλια σπιτιών, η δε ποικιλία των μορφών τους δίνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες, καθώς συχνά δεν δηλώνεται το φύλο ενώ αρκετά έχουν σχήμα ανθρώπου - πουλιού, που κάποιες φορές καταλήγει σε τετράποδη βάση. Τα παραπάνω συνηγορούν πως η χρήση τους δεν είχε μόνον αισθητικούς σκοπούς, αλλά ότι αντικατοπτρίζουν κάτι πολύ περισσότερο: τον πολιτισμό, την κοινωνία και την ταυτότητα των νεολιθικών κατοίκων στην Κουτρουλού Μαγούλα.

    Παράλληλα με την ανασκαφή και τη μελέτη του αρχαιολογικού υλικού, η ομάδα ειδικών που συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιεί και αρχαιολογική εθνογραφία. «Μελετούμε τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας σήμερα με τον αρχαιολογικό χώρο και παράλληλα οργανώνουμε μια σειρά από δραστηριότητες που στόχο έχουν να καταστήσουν τον χώρο πεδίο συνάντησης και στοιχείο της κοινωνικής και της πολιτισμικής ζωής της περιοχής» δηλώνει ο συνομιλητής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας ενδεικτικά τις παραστάσεις θεάτρου με έργα που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της ανασκαφής -εμπνευσμένα από τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής και εθνογραφικής έρευνας-, τα οποία ανέβηκαν δίπλα στις ανοιχτές τομές, με μεγάλη συμμετοχή και της τοπικής κοινωνίας.

    Η ανασκαφή ξεκίνησε το 2001 από την Επίτιμη Διευθύντρια του ΥΠΑΙΘΠΑ Νίνα Κυπαρίσση. Από το 2010 διενεργείται στα πλαίσια του νέου προγράμματος συνεργασίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Πανεπιστημίου του Southampton, μέσω της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, με τη συνδιεύθυνση της κ. Κυπαρίσση και του κ. Χαμηλάκη. Το 2013 και 2014 θα πραγματοποιηθούν μελέτες του υλικού και δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα.

    [03] Mειώθηκαν 0,9% οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης

    Οι χορηγήσεις δανείων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις τράπεζες της Ευρωζώνης μειώθηκαν τον Ιανουάριο για ένατο κατά σειρά μήνα, καθώς η ύφεση στην περιοχή περιόρισε τη ζήτησή τους.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μεταδίδει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 0,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012.

    «Η ζήτηση για πιστώσεις παραμένει εξασθενημένη τώρα, αλλά αναμένεται να βελτιωθεί κάπως στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής για την Ευρώπης της τράπεζας Nordea στην Κοπεγχάγη κ. Χόλγκερ Σάντε. «Ωστόσο, δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση. Η οικονομική ανάκαμψη δεν θα είναι ομαλή και το συνολικό οικονομικό περιβάλλον θα είναι μάλλον δύσκολο», πρόσθεσε ο ίδιος αναλυτής. Η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό επιτόκιό της στο χαμηλό επίπεδο του 0,75% τον Φεβρουάριο.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι αναμένει μία βαθμιαία ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης στην διάρκεια του 2013.

    [04] Νεκροί και τραυματίες από πυρά σε εργοστάσιο στην Ελβετία

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν σοβαρά από πυρά σε εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Λουκέρνης στην Ελβετία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το περιστατικό συνέβη στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας της εταιρείας Kronospan, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνμομίας.

    Μονάδες παροχής Πρώτων Βοηθειών έχουν φθάσει στον τόπο του συμβάντος.

    [05] Χωρίς Βλάχο η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

    Χωρίς τον Βαλεντίνο Βλάχο, καταστρώνει ο Εβαλντ Λίνεν τα πλάνα του, για το επικείμενο ντέρμπι πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό.

    Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ, υπέστη θλάση Α` βαθμού στον δικέφαλο και δεν θα ενισχύσει την «Ενωση» στο παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ από την πορεία της αποθεραπείας του, θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του, στην αναμέτρηση της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

    [06] Πώς θα γίνουν οι περικοπές των συντάξεων ειδικών μισθολογίων

    Αναδρομική περικοπή από 1-8-2012 θα υπάρξει στις συντάξεις συνταξιούχων ιατρών, μελών ΔΕΠ- Πανεπιστημίων και Ερευνητών και όλων Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων σύμφωνα με την Γ31/5/22/2/2013 εγκύκλιο του ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

    Οι μειώσεις στις συγκεκριμένες συντάξεις κυμαίνονται, μεσοσταθμικά, από 17% έως 35% και ακολουθούν τις αντίστοιχες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, που προβλέπονται από τον νόμο 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΦΕΚ 222 Α΄/ 12/11/2012).

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περικοπές γίνονται επί των μεικτών συντάξιμων αποδοχών, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και τα αντίστοιχα ποσά παρακρατούνται, σύμφωνα με τη με αριθ. 2/83408/0022/14.11.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3017) απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ως εξής:

    α) Για ποσά μέχρι 100 ευρώ εφάπαξ.

    β) Για ποσά μέχρι 250 ευρώ σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    γ) Για ποσά μέχρι 500 ευρώ σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    δ) Για ποσά μέχρι 750 ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    ε) Για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    στ) Για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    ζ) Για ποσά μέχρι 2.000 ευρώ σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    η) Για ποσά μέχρι 2.500 ευρώ σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    θ) Για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ σε εννέα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    ι) Για ποσά μέχρι 4.000 ευρώ σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    ια) Για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    ιβ) Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    Στην εγκύκλιο τέλος αναφέρεται, ότι καταληκτική ημερομηνία για την παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών είναι η 31/12/2013.

    [07] Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία, λέει ο Ρουμπινί

    Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ανέτρεψαν τη βουλγαρική κυβέρνηση, δήλωσε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από τη Σόφια, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

    Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων "Bloomberg", τις οποίες αναδημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite", τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία συστημικής διαφθοράς που απογοητεύουν τους πολίτες.

    "Αυτό που λείπει από τη Βουλγαρία και άλλα μέρη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είναι η οικονομική ανάπτυξη. Υπήρξαν μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και αύξηση του ρυθμού της ανεργίας, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι μέτρια" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κατά τον ίδιο, η μέτρια (οικονομική) ανάπτυξη της Βουλγαρίας απέχει πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο και μπορεί να προκαλέσει νέα προβλήματα, όπως η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Η Βουλγαρία, σημείωσε, χρειάζεται πλέον ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, διότι το παλαιό "δεν δουλεύει πλέον". Αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να βρεθεί σε επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέσω παραγωγικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ΣΔΙΤ.

    [08] Πλήθος πιστών στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου

    Πλήθος πιστών παρευρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου XVI την παραμονή της ιστορικής του παραίτησης.

    "Ήρθα για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα έκανε αυτά τα οκτώ χρόνια. Η παραίτηση του είναι ένα μεγάλο μήνυμα προς όλους τους χριστιανούς. Φεύγει χωρίς πικρία, με πραότητα και γαλήνη", εξηγεί ο πατήρ Τζιούλιο, 67 ετών, ιερέας στην ορεινή περιοχή Αμπρούτσο, κοντά στη Ρώμη.

    Ο 85χρονος Γερμανός Πάπας ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου ότι δυνάμεις του εξασθενούν λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και δεν μπορεί πλέον να εκπληρώνει τα καθήκοντά του απέναντι στις προκλήσεις ενός κόσμου που είναι σε πλήρη μετάλλαξη. Πενήντα χιλιάδες εισιτήρια δόθηκαν στους πιστούς για να παρακολουθήσουν τη σημερινή ακρόαση, χωρίς να υπολογιστούν οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που βρίσκονταν εκτός της πλατείας, χωρίς εισιτήρια.

    Στην ακρόαση αυτή τηρείται το ίδιο τελετουργικό, όπως σε όλες τις άλλες των τελευταίων οκτώ ετών. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ποντίφικας έκανε μεγαλύτερη περιοδεία πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο όχημα, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Αύριο, ο Βενέδικτος θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην Αγία Έδρα χωρίς τελετουργικό. Θα επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για το Καστέλ Γκαντόλφο και στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος ) θα πάψει να είναι Πάπας.

    [09] "Θετικό βήμα" χαρακτήρισε το Ιράν τις συνομιλίες του με τις διεθνείς δυνάμεις

    "Θετικό βήμα" χαρακτήρισε το Ιράν τις διήμερες συνομιλίες του με τις δυτικές δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αλμάτι του Καζακστάν.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας των συνομιλιών της 26ης και 27ης Φεβρουαρίου τονίζεται ότι οι δυο πλευρές θα έχουν συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στις 18 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη και έναν ακόμα γύρο πολιτικών διαπραγματεύσεων στις 5-6 Απριλίου στην Αλμάτι.

    Ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας Σαΐντ Τζαλίλι τόνισε ότι οι έξι δυνάμεις-ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα, προσπάθησαν στην Αλμάτι "να προσεγγίσουν τις θέσεις μας", γεγονός το οποίο, όπως είπε, ήταν θετικό.

    "Θεωρούμε τις συνομιλίες αυτές ως θετικό βήμα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί με μια εποικοδομητική και θετική προσέγγιση και με αμοιβαίες ενέργειες", τονίζεται στην ιρανική ανακοίνωση.

    Ο Τζαλίλι τόνισε ακόμα ότι είναι πιθανό να συζητήσει το Ιράν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών το θέμα του εμπλουτισμένου κατά 20% πυρηνικού καυσίμου, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού στο Φορντό. "Οι εγκαταστάσεις του Φορντό είναι νόμιμες και λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας και το κλείσιμό τους δεν έχει καμία λογική", τόνισε ο Τζαλίλι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 11:30:23 UTC