Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ
  • [02] Εθνικό Απελευθερωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο, ζήτησε ο Π. Καμμένος
  • [03] Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα έχουν το νέο σύστημα εισροών - εκροών
  • [04] Η Nokia λανσάρει κινητό τηλέφωνο με τιμή μόλις 15 ευρώ
  • [05] Οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές των ακινήτων αναμένεται να συνεχιστούν, εκτιμά η ΤτΕ
  • [06] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

  • [01] Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

    Η αλυσίδα επίπλωνIKEAανακοίνωσε ότι σταμάτησε να πωλεί κατεψυγμένα κεφτεδάκια στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία, μετά την εύρεση κρέατος αλόγου στο προϊόν αυτό στην Τσεχική Δημοκρατία.

    Ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκεDNAαλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.

    ΗIKEAΣουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος αυτού στη χώρα.

    Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων και άλλων οικιακών ειδών παγκοσμίως θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου ηIKEAέχει υποκαταστήματα. ΗIKEAανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στις χώρες αυτές.

    Πάντως η ιταλική θυγατρική τηςIKEAανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της. Εκπρόσωπος της ιταλικήςIKEAανέφερε ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού» (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεωνΡόιτερς. «Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσίαDNA» (αλογίσιου κρέατος).

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής τηςIKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

    [02] Εθνικό Απελευθερωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο, ζήτησε ο Π. Καμμένος

    Την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου Εθνικού Απελευθερωτικού Δημοκρατικού Μετώπου, που θα διώξει τους δανειστές, θα σταματήσει τις πολιτικές της βαριάς φορολόγησης, που αυξάνουν την ύφεση και θα ξαναβάλει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης, επισήμανε μιλώντας σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την πόλη και ενημερώθηκε για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή. Επίσης, παραβρέθηκε σε συνέλευση φοιτητών του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, όπου είχε εκτεταμένο διάλογο μαζί τους για τα θέματα της Παιδείας και για την απομάκρυνση των τμημάτων του ιδρύματος από την πόλη, απομάκρυνση για την οποία εκδήλωσε την κάθετη αντίθεσή του.

    Σε δηλώσεις του, μετά τις επαφές του με τοπικούς φορείς, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην κυβέρνηση μίλησε «για συμμαχία του μαύρου μετώπου», σχετικά δε με τα προβλήματα της περιοχής, σημείωσε πως «το Λασίθι είναι ένας νομός απομονωμένος, που κάποτε ο ινστρούκτορας του κ. Στουρνάρα, ο Κ. Σημίτης τον είχε αποκαλέσει "στου διαόλου τη μάνα"».

    Δεν είναι, όμως, οι εσχατιές της Ελλάδος στου "διαόλου τη μάνα", είναι οι περιοχές εκείνες οι οποίες μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη, μπορούν να διασφαλίσουν το αύριο, είπε και σημείωσε ότι πρόκειται για έναν τουριστικό νομό, έναν νομό με πρωτογενή παραγωγή, που αυτήν τη στιγμή δέχεται την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων.

    Παράλληλα αναφέρθηκε στο κλείσιμο των νοσοκομείων στην Ιεράπετρα και τη Σητεία και στη μεταφορά τμημάτων των ΤΕΙ, λέγοντας ότι «η δυνατότητα παροχής ζωής κατά τους χειμερινούς μήνες συνεχώς μειώνεται».

    [03] Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα έχουν το νέο σύστημα εισροών - εκροών

    Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.

    Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.

    Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη,το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.

    Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.

    Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

    [04] Η Nokia λανσάρει κινητό τηλέφωνο με τιμή μόλις 15 ευρώ

    Στην παρουσίαση ενός ιδιαίτερα οικονομικού μοντέλου, το οποίο κοστίζει μόλις 15 ευρώ, προχώρησε, η φινλανδική εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας Nokia, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Κινητής Τηλεφωνίας της Βαρκελώνης.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος του νέου απλού μοντέλου, με την ονομασία Nokia 105, είναι το κοινό που δεν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κινητό τηλέφωνο. Η συσκευή διαθέτει ξυπνητήρι, ραδιόφωνο, φακό και αδιάβροχο πληκτρολόγιο.

    Διατίθεται σε γαλάζιο και μαύρο, ενώ μπορεί να λειτουργεί χωρίς επαναφόρτιση για χρονικό διάστημα έως και 35 ημέρες.

    Η κυκλοφορία του νέου μοντέλου αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2013. Το Nokia 105 θα πωλείται, μεταξύ άλλων, στην Κίνα, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, τη Ρωσία και το Βιετνάμ.

    Παράλληλα, η φιλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι, εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους, θα κυκλοφορήσει το μοντέλο Nokia 301, με τιμή 65 ευρώ. Πρόκειται για τη φθηνότερη συσκευή κινητής τηλεφωνίας της Nokia, με δυνατότητα προβολής βίντεο. Το Nokia 301 θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 120 χώρες.

    [05] Οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές των ακινήτων αναμένεται να συνεχιστούν, εκτιμά η ΤτΕ

    H συνεχής αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία έτη, το υψηλό κόστος συναλλαγών με τις υποχρεωτικές επιβαρύνσεις κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων, αλλά και η συνεχιζόμενη αστάθεια του φορολογικού πλαισίου, αποτελούν πιθανότατα τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάκαμψη της ελληνικής κτηματαγοράς, επισημαίνεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (TtE), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην εντεινόμενη ύφεση της αγοράς ακινήτων και τη δυσκολία ανάκαμψής της έχουν βεβαίως συμβάλει, εκτός των άλλων, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και η ανησυχία τους για τις προοπτικές των εισοδημάτων και της απασχόλησης, καθώς και το γεγονός ότι έγιναν αυστηρότεροι οι όροι της τραπεζικής χρηματοδότησης, αναφέρεται στην έκθεση.

    Η αποκλιμάκωση των τιμών στην αγορά των κατοικιών συνεχίστηκε με εντονότερο ρυθμό το 2012, καθώς τα πρώτα έτη της τρέχουσας κρίσης είχε καταγραφεί σχετική ανθεκτικότητα στον ρυθμό μείωσης των τιμών των κατοικιών.

    Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τα πιστωτικά ιδρύματα, οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 11,7% το 2012, έναντι 5,5% το 2011, 4,7% το 2010 και 3,7% το 2009. Από την αρχή της τρέχουσας κρίσης (γ' τρίμηνο του 2008) έως το δ' τρίμηνο του 2012 η συνολική υποχώρηση των τιμών των διαμερισμάτων έφθασε σε ονομαστικούς όρους το 27,9%.

    Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων κατά παλαιότητα και γεωγραφική περιοχή, η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη για τα "παλαιά" διαμερίσματα (ηλικίας άνω των 5 ετών: -30,1%) από ό,τι για τα "νέα" (ηλικίας έως 5 ετών: -24,5%), καθώς και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (-34,7%) έναντι της Αθήνας (-27,9%) και κυρίως των λοιπών περιοχών (-26,4%).

    Σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία επισημαίνεται πάντως ότι καταγράφεται μεγαλύτερη υποχώρηση των τιμών των κατοικιών με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα κτηματομεσιτικά γραφεία στην περίοδο της κρίσης. Κατά την περίοδο της τρέχουσας κρίσης καταγράφεται στροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος των νοικοκυριών προς ακίνητα μικρότερου εμβαδού, σε μεσαίου κόστους περιοχές, παλαιότερα και κυρίως μικρότερης αξίας.

    Στην έκθεση της ΤτΕ, σημειώνεται επίσης αύξηση του ποσοστού των συναλλαγών σε μετρητά και του μεριδίου των ιδίων κεφαλαίων στη συνολική χρηματοδότηση της απόκτησης ακινήτων.

    Όπως εκτιμάται στην έκθεση της ΤτΕ, με βάση τις προσδοκίες των νοικοκυριών, αλλά και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, που εντούτοις φαίνεται να μειώνεται όπως υποδηλώνουν οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, εκτιμάται ότι οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές των ακινήτων είναι πιθανόν να συνεχιστούν και τα επόμενα τρίμηνα, με περιορισμένο ωστόσο τον κίνδυνο απότομης μεταβολής τους.

    [06] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

    Σημαντικά μειωμένο κατά 17,2% εμφανίστηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στη διάρκεια του 2012 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

    Ειδικότερα, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το ?ήνα ?εκέ?βριο 2012 ανήλθε στο ποσό των 2.384,1 εκατ. ευρώ (3.118,5 εκατ. δολάρια) έναντι 2.358,7 εκατ. ευρώ (3.099,1 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο ?ήνα του έτους 2011 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 1,1%.

    Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το ?ήνα ?εκέ?βριο 2012 ανήλθε στο ποσό των 1.295,5 εκατ. ευρώ (1.704,9 εκατ. δολάρια) έναντι 1.523,9 εκατ. ευρώ (2.014,5 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο ?ήνα του έτους 2011 παρουσιάζοντας ?είωση, σε ευρώ, 15,0%,.

    Το έλλει??α του ε?πορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το ?ήνα ?εκέ?βριο 2012 ανήλθε σε 1.088,6 εκατ. ευρώ (1.413,6 εκατ. δολάρια) έναντι 834,8 εκατ. ευρώ (1.084,6 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο ?ήνα του έτους 2011, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 30,4%,.

    Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστη?α Ιανουαρίου-?εκε?βρίου 2012 ανήλθε στο ποσό των 30.201,2 εκατ. ευρώ (38.720,7 εκατ. δολάρια) έναντι 32.127,4 εκατ. ευρώ (44.604,7 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστη?α του έτους 2011, παρουσιάζοντας ?είωση, σε ευρώ, 6,0%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 February 2013 - 13:30:31 UTC