Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Κορυφαία προτεραιότητα η συνεργασία με την Ελλάδα
  • [02] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων
  • [03] Στο Argo το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Κορυφαία προτεραιότητα η συνεργασία με την Ελλάδα

    Η συνεργασία με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα, τόνισε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τιςπρώτες ενέργειες του θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

    «Σήμερα ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη πενταετία. Αποδέχομαι αυτή την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και αναλαμβάνω την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους η λαϊκή βούληση», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε εκτίμηση προς τους ανθυποψηφίους του.

    Τόνισε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές. «Αν υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός πρέπει να είναι η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Και αν είναι κάποιος νικητής, αυτός οπωσδήποτε είναι η ελπίδα και η προοπτική», είπε.

    Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της δοκιμαζόμενης Κύπρου και να ενεργεί και συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξαρτήτως ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών. Στις προτεραιότητες του, είπε, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, εκσυγχρονισμό του κράτους και αποκατάσταση σε απόλυτο βαθμό της αξιοκρατίας.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση, υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος, τούτη την ώρα είναι να μπει η οικονομία σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

    Για το σκοπό αυτό δήλωσε ότι θα συνομιλήσει και θα συνεργαστεί αξιόπιστα με τους Ευρωπαίους εταίρους «με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή και την εργατική ειρήνη».

    Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θέλουμε την Ευρώπη δίπλα μας, επεσήμανε.

    Ο νέος πρόεδρος, με τις δηλώσεις του έστειλε προς τους Τουρκοκύπριους μήνυμα ειρήνης, φιλίας και ειλικρινούς πρόθεσης για μια λύση, που «θα οδηγεί σε μια πατρίδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και θα δημιουργεί τις προοπτικές για πρόοδο, προκοπή και ευημερία, όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στην προσπάθεια αυτή θα έχει την ενεργό συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των άλλων φίλων χωρών που ειλικρινά επιθυμούν τον τερματισμό μια απαράδεκτης για τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα κατάστασης.

    Τέλος, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες σε «μια νέα ελπιδοφόρα πορεία, με ενότητα και ομοψυχία, και προπαντός με πίστη σε ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο , με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

    [02] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων

    «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη συνέδρων για το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία, η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία» και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «που με τη μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται και αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες».

    Στο ίδιο πλαίσιο, αναφορικά με το τι σηματοδοτεί η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή «σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων» και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξης στο Κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις ανά τη χώρα «που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος αλλά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο». Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά όλα τα μέλη της ΚΟΕΣ και των Νομαρχιακών και Τοπικών επιτροπών, ενώ ευχαρίστησε και ονομαστικά τον συντονιστή της ΚΟΕΣ, Πάρι Κουκουλόπουλο, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ, Γιάννη Σουλαδάκη, μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής.

    «Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτή τη διαδικασία και θα βγει από το συνέδριο, ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο, εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, της μεγάλης κεντροαριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Σημείωσε δε ότι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση, αλλά ότι αφορά όλον τον ελληνικό λαό. «Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων, εθνική στρατηγική με στόχο, ρυθμό και ευαισθησία, με προοδευτικό πρόσημο. «Σημαίνει», συνέχισε, «ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή για την αποκατάσταση αδικιών, όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία που αξιώνουμε μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα, αλλά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

    Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το συνέδριο που οργανώνεται πια με τους «καλύτερους οιωνούς», είναι ένα «εθνικό πολιτικό γεγονός». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλη την κοινωνία να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ, «να προσέξει ξανά αυτά που λέμε, γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες», τις οποίες, όπως πρόσθεσε, έχει το Κίνημα, άλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ο λαός του καταλόγισε. «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του», σημείωσε.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, η συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία εκτιμάται ότι κυμαίνεται γύρω στις 100.000 και ενδεχομένως να τις ξεπερνά. Πρόκειται για εκτίμηση διπλάσια από τις αρχικές προβλέψεις της Ιπποκράτους. Επιπλέον, κατά πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των συνέδρων θα προσεγγίζει περίπου τους 4.000, εκ των οποίων οι περίπου 1.000 θα είναι αριστίνδην.

    [03] Στο Argo το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

    Το Argoκέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

    Ο Bρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε για τρίτη φορά το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού ενσαρκώνοντας αυτή τη φορά τον αμερικανό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο 55χρονος ηθοποιός, ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί, νίκησε τους Μπράντλεϊ Κούπερ (Οδηγός Αισιοδοξίας), Χιου Τζάκμαν (Οι 'Αθλιοι), Χοακίν Φίνιξ (The Master) και Ντένζελ Ουάσινγκτον (Flight).

    Η Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας" (Happiness Therapy).

    Η Λόρενς ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου με τις Τζέσικα Τσαστέιν ( Zero Dark Thirty), Εμανουέλ Ριβά (Αγάπη), Κουβενζανέ Γουόλις (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου) και Ναόμι Γουότς (The Impossible).

    Ο γεννημένος στην Ταϊβάν Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας "Η Ζωή του Πι", μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ.

    Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.

    "Η Ζωή του Πι" ήταν υποψήφια για 11 Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας.

    Ο 58χρονος Λι, ο οποίος άρχισε την καριέρα του σκηνοθετώντας κινέζικες ταινίες, κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ το 2006 για τη σκηνοθεσία της ταινίας " Βrokeback Mountain".

    Το 'Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού κέρδισε η βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ για το "Skyfall" , θέμα της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

    Η 24χρονη σταρ, η οποία είχε τραγουδήσει το "Skyfall" λίγα λεπτά νωρίτερα κατά την έναρξη της 85ης τελετής των 'Οσκαρ, παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο με δάκρυα στα μάτια.

    "Είναι υπέροχο", δήλωσε συγκινημένη και αμέσως πρόσθεσε: "Και εσείς είστε υπέροχοι".

    Η Αν Χάθαγουεϊ , όπως ήταν αναμενόμενο- κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Οι Άθλιοι», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ. Η Χάθαγουεϊ ήταν ένα από τα φαβορί για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου.

    Η αυστριακή ταινία «Αγάπη» κέρδισε την Κυριακή το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κατά την 85η απονομή των βραβείων, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

    Ο Κριστόφ Βαλτζ κέρδισε το Όσκαρ Β? Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Τζάνγκο, Ο Τιμωρός».

    Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χάνεκε, η οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί, εξιστορεί τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στο Παρίσι, καθώς η γυναίκα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 February 2013 - 5:30:25 UTC