Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Αυθημερόν απόδοση ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις
  • [03] Αλληλοβοήθεια για ευκαιρίες σε εργασία και σπουδές, μέσω του διαδικτύου
  • [04] Άμεση στήριξη των νοικοκυριών χωρίς εργαζόμενο, εξαγγέλλει ο Ι.Βρούτσης
  • [05] Έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του και σκότωσε τη θεία του
  • [06] Οι Αφρικανοί ηγέτες υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία για ειρήνευση στο Κονγκό
  • [07] Νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Ηρακλείου
  • [08] «Ήμουν πρόθυμος να αγοράσω και νησί για να βοηθήσω την Ελλάδα» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι

  • [01] Στην τελική ευθεία για το συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ

    'Αρχισε το πρωί και συνεχίζεται η ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων που θα πάρουν μέρος στο 9ο Συνέδριο του Κινήματος που θα διεξαχθεί από 1-3 Μαρτίου. Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν περί τα 45.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και για τον σκοπό αυτό «στήθηκαν» 600 κάλπες σε κάθε Καλλικρατικό δήμο.

    Το Συνέδριο θα διεξαχθεί σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναζητά, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον δρόμο για την έξοδο από την παρατεταμένη κρίση που περνά, καθώς οι δημοσκοπήσεις το φέρουν σταθερά στην τέταρτη θέση, με πολύ χαμηλά ποσοστά.

    Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει μέσα από το Συνέδριο, αλλά οι συγκεκριμένες αλλαγές, που υπονοούνται ή και αναφέρονται στα κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου, αμφισβητούνται από πολλούς και ειδικότερα στα σημεία εκείνα που αφορούν στη φυσιογνωμία, τον χαρακτήρα και την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος, καθώς, όπως αναφέρουν οι διαφωνούντες, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί ο όρος «σοσιαλιστικό Κίνημα» από τον όρο «κόμμα της Κεντροαριστεράς».

    Την προηγούμενη εβδομάδα ανέκυψαν έντονες διαφωνίες σχετικά με τη σημερινή διαδικασία, καθώς αμφισβητήθηκε έντονα η πρόθεση της ηγεσίας να διασφαλίσει τη γνησιότητα του Συνεδρίου. Καταγγελίες έγιναν από τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος επανήλθε σήμερα με νεώτερη δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για «μαγείρεμα των πάντων».

    Ενόψει της εκλογής των συνέδρων του επικείμενου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Το ΠΑΣΟΚ μέσα από το συντακτικό του συνέδριο αλλάζει. Κρατά τα καλά της μακράς ιστορικής του διαδρομής και αποβάλλει παθογένειες που το ταλαιπωρούν. Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτός που θα τη στηρίξει και πάλι, με την ενεργό συμμετοχή του, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο εγγυητής της πορείας της πατρίδας μας προς την έξοδο από την κρίση.

    Οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συγκροτούν την ανθεκτική βάση του Κινήματος σε όλη τη χώρα, διασφαλίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων.

    Το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα το πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το ασφαλές μέλλον της νέας γενιάς».

    [02] Αυθημερόν απόδοση ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις

    Την αυθημερόν απόδοση του ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως αποκαλύπτει στο "Βήμα", ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

    Στα σχέδια του υπουργείου είναι η φορολόγηση πολιτών που φέρονται να έχουν βγάλει μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, η σύγκριση πραγματικών δαπανών και εσόδων για να διαπιστωθούν τα πραγματικά εισοδήματα όλων των φορολογούμενων, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φοροφυγάδων και ο εντοπισμός ανασφάλιστων ΙΧ για να πληρωθούν οι αναλογούντες φόροι και τέλη.

    Η πιο φιλόδοξη παρέμβαση για την αύξηση εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι η online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με το σύστημα TAXIS και η καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, το εν λόγω σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: Όταν θα γίνεται μια συναλλαγή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα κρατό το κράτος τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην απόδειξη ή το τιμολόγιο και όταν ο επιχειρηματίας θα υποβάλει ηλεκτρονικά περιοδική δήλωση ΦΠΑ, θα του επιστρέφεται μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών αγορών και πωλήσεων. Αν η συναλλαγή γίνει με μετρητά τότε η διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης θα επιτρέπει την επόμενη μέρα να γίνεται μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ, που αφορά την κάθε απόδειξη.

    Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών μελετά κίνητρα για τους πολίτες, ώστε να ζητούν αποδείξεις. Ένα από αυτά είναι ο αριθμός κάθε απόδειξης που θα λαμβάνει ο φορολογούμενος να αποστέλλεται από τον καταναλωτή με μήνυμα (SMS) από κινητό σε μία βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και να πραγματοποιείται στη συνέχεια ηλεκτρονική κλήρωση. Εφόσον κληρώνεται ο αριθμός της απόδειξης τότε το κράτος θα επιστρέφει μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το ποσό αυτής, όπως γίνεται σε άλλα κράτη.

    Σε άλλη συνέντευξη, στον "Επενδυτή", ο Γιώργος Μαυραγάνης επισημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο. "Υπάρχει ήδη σε ισχύ ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εξοφληθούν σε βάθος τετραετίας", αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι "καλό είναι οι πολίτες που δυσκολεύονται να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να εκμεταλλευτούν αυτό το καθεστώς και να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους".

    [03] Αλληλοβοήθεια για ευκαιρίες σε εργασία και σπουδές, μέσω του διαδικτύου

    Η σημερινή κρίση, η ύφεση και τα επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας κάνουν την πρόσβαση στον επαγγελματικό τομέα να μοιάζει με ανυπέρβλητο άθλο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν εργασία, φοιτητές νέους ορίζοντες στις σπουδές, ελεύθεροι επαγγελματίες νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες.

    «Μαζί με την πεποίθηση ότι η σημερινή κρίση θα αντιμετωπισθεί μόνο με την κινητοποίηση και συμμετοχή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας που είναι διατεθειμένοι να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια σαν άτομα και να συμμετάσχουν σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία» γεννήθηκε η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία πολιτών ΑΛΛΗΛΟΝnet, για την οποία μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Παναγιώτης Πουρνάρας.

    Ιδρυτής και πρόεδρός της, είναι ο πρέσβης, Άγγελος Παγκράτης, επικεφαλής της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Όμως, η ενασχόλησή του με αυτή, όπως υπογραμμίζεται, γίνεται πάντα σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο και δεν συνδέεται με την ιδιότητά του στην ΕΕ. Βασικός στόχος της ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι να προωθήσει την αλληλεγγύη στον επαγγελματικό τομέα (σπουδές, καριέρα, επιχειρηματικότητα) παντού όπου υπάρχουν Έλληνες. Και «να συμβάλλει στο όραμα της Ελλάδας που θα αναδυθεί από την κρίση κτίζοντας μια οικονομία πιο παραγωγική και διεθνώς ανταγωνιστική, αποφασιστικά στραμμένη στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, πιο ελεύθερη και φιλική στην ατομική προσπάθεια και πρωτοβουλία. Μια οικονομία που θα προσφέρει πραγματικές και ίσες ευκαιρίες ιδιαίτερα στους νέους και θα είναι συνολικά πιο δίκαιη και πιο συνεκτική».

    Τα μέλη της ανταλλάσσουν μέσω της ιστοσελίδας http://allilonnet.gr/el/ χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για συγκεκριμένες ευκαιρίες σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης, εργασίας και επιχειρηματικότητας. Επίσης, τα μέλη αποδέχονται ότι, όταν άλλο μέλος θα ζητήσει τη συμβουλή τους, θα απαντήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Άνθρωποι επιτυχημένοι επαγγελματικά προσφέρουν τη συμβουλή και την καθοδήγησή τους στους νεώτερους. Μεταπτυχιακοί φοιτητές, έμπειροι και καταξιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων ή διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από μία πληθώρα τομέων, μοιράζονται ανιδιοτελώς την εμπειρία τους, τις ιδέες και προτάσεις τους, με όλα τα μέλη ή «ένας προς έναν» και υποστηρίζουν όσους αναζητούν νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες στις σπουδές, στην καριέρα ή στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες, στην Ελλάδα και παντού όπου υπάρχουν Έλληνες.

    Η κεντρική δράση της ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών «ένας προς έναν» μεταξύ των μελών της και η ενημέρωση για συγκεκριμένες ευκαιρίες σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης, θέσεων εργασίας και επιχειρηματικότητας. Όπως εξηγεί ο κ. Πουρνάρας, έχουν γίνει πολλές επαφές μεταξύ μελών και έχουν χρησιμεύσει σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι επαφές για την εξεύρεση συγκεκριμένων απαντήσεων και λύσεων.

    Σε εφαρμογή έχουν τεθεί πρόσφατα και τρεις νέες δράσεις, οι οποίες αναμένεται να εξελιχθούν δυναμικά στους επόμενους μήνες.

    Πρώτον, έχει δημιουργηθεί ένας ιστοχώρος, μόνο για μέλη, όπου γίνεται ανταλλαγή συγκεκριμένων προτάσεων και ιδεών για σπουδές. Υπάρχει ήδη μια ροή προτάσεων για επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση και η τάση είναι ξεκάθαρα θετική.

    Δεύτερον, κυρίως οι νέοι ή λιγότερο νέοι από τα μέλη πού αναζητούν εργασία μπορούν να αναρτήσουν το βιογραφικό τους σε συγκεκριμένο χώρο της ιστοσελίδας (http://allilonnetmembersonly.com/career/cvpublishing/) όπου έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη. Συμπληρώνοντας το κατάλληλο πεδίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξηγήσουν τι εργασία ψάχνουν και σε ποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Τα μέλη, τα οποία έχουν λογαριασμό στο LinkedInR μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 800 άλλα μέλη και στα βιογραφικά τους και μπορούν να κάνουν αναρτήσεις σχετικά με την αναζήτηση απασχόλησης στα «Jobs» στο χώρο των μελών (http://www.linkedin.com/groups?viewMembers=&gid=4123445&sik=1358018049707) . Επίσης, τα μέλη με λογαριασμό στο LinkedInR μπορούν να έρχονται σε επιλεκτική επαφή «ένας προς ένα» με άλλα μέλη τα οποία κρίνουν ότι τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

    Τρίτον, Προγράμματα για νέους (http://allilonnetmembersonly.com/category/careeropportunities/programsforyoung/). Στη σελίδα αυτή δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης προγραμμάτων κατάρτισης ή απασχόλησης πλήρους ή μερικής, περιορισμένης ή αορίστου διάρκειας, τα οποία προσφέρουν εταιρείες στην Ελλάδα. Οι εταιρείες αυτές αποδεικνύουν έτσι έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης προς τους νέους, ενώ συγχρόνως επωφελούνται από την ενεργητικότητα, δημιουργικότητα και τον δυναμισμό των νέων.

    [04] Άμεση στήριξη των νοικοκυριών χωρίς εργαζόμενο, εξαγγέλλει ο Ι.Βρούτσης

    Άμεσες παρεμβάσεις, για τις 400 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

    Ο υπουργός Εργασίας προσθέτει, ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών, όπως προγράμματα επιδότησης ή κατάρτισης, ενώ θεωρεί αναγκαία μια «γενναία αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με μεταφορά αδρανών πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

    [05] Έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του και σκότωσε τη θεία του

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια 88χρονη γυναίκα όταν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος ανιψιός της, έκανε όπισθεν και την παρέσυρε.

    Η 88χρόνη έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Καστελίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

    [06] Οι Αφρικανοί ηγέτες υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία για ειρήνευση στο Κονγκό

    Πολλοί Αφρικανοί ηγέτες από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών υπέγραψαν σήμερα στην Αντίς Αμπέμπα το πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας, που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και φιλοδοξεί να θέσει τέλος στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

    Οι Αφρικανοί ηγέτες δεν είχαν καταφέρει να υπογράψουν τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, εξαιτίας των διαφωνιών που προέκυψαν σχετικά με την ευθύνη της διοίκησης των ειρηνευτικών δυνάμεων που θα αναπτυχθούν στο Ανατολικό Κογκό και θα αναλάβουν τον έλεγχο από τις ένοπλες δυνάμεις που δρουν εκεί.

    Οι ηγέτες από τη Μοζαμβίκη, τη Ρουάντα, την Τανζανία, τη Νότιο Αφρική, τη ΛΔ Κονγκό, τη Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, παρίσταντο στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

    Ο ίδιος ο Μπαν χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας, υποπγραμμίζοντας συνάμα πως «πρόκειται για την έναρξη μίας συνολικής προσέγγισης, που θα απαιτήσει μία πλήρη στράτευση» απ? την πλευρά των χωρών της περιοχής, προκειμένου να επανέλθει η ειρήνευση σε αυτήν την πλούσια σε μεταλλευτικές ύλες ζώνη και η οποία σπαράσσεται από πολυποίκιλες εξεγέρσεις.

    [07] Νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Ηρακλείου

    Νεκρός στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Ηρακλείου βρέθηκε χθες το βράδυ ένας νεαρός άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, από μια καθαρίστρια. 'Αμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του άνδρα, που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν χρήστης ναρκωτικών.

    Ο νεαρός είχε φθάσει στο Ηράκλειο νωρίτερα από άλλο σημείο της Κρήτης, όπως καταδείκνυε εισιτήριο που βρέθηκε πάνω του, ενώ η εξακρίβωση της ταυτότητάς του αναμένεται να ρίξει φως στο ενδεχόμενο σύνδεσης του περιστατικού αυτού, με άλλη υπόθεση που απασχολεί την Αστυνομία.

    [08] «Ήμουν πρόθυμος να αγοράσω και νησί για να βοηθήσω την Ελλάδα» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι

    «Έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω την Ελλάδα και τους πρωθυπουργούς της, αλλά οι Γερμανοί είναι ξεροκέφαλοι και δεν μπορέσαμε, δυστυχώς, να κάνουμε κάτι. Λυπάμαι πάρα πολύ» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε κέντρο προπόνησης της Μίλαν, έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα.

    Συνομιλώντας με Ιταλούς και Έλληνες δημοσιογράφους, ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε ότι «οι Ιταλοί συμπαθούν πάρα πολύ την Ελλάδα, σέβονται τις πολιτιστικές της ρίζες και αν μπορούν να προσφέρουν, με κάποιο τρόπο, την βοήθειά τους, είναι πρόθυμοι να το κάνουν».

    Ο «μίστερ τιβί» ανέφερε, επίσης, ότι είχε πει στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως και στον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι «αν υπάρχει μια ωραία έκταση ή ένα νησί, θα τον ενδιέφερε να την αγοράσει», αλλά «τώρα που οι τιμές έπεσαν, δεν έχει το θάρρος να το κάνει, διότι θα ήταν σαν να ήθελε να επωφεληθεί της κατάστασης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 February 2013 - 11:30:23 UTC