Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα μέτρα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Άμεση προσφυγή στις κάλπες
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας
  • [04] Π. Καμμένος: Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης
  • [05] Έγκλημα με θύμα νεαρό άνδρα στο Ηράκλειο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα μέτρα

    Την πρόθεσή του, το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

    Λίγες μέρες πριν το 9ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προχωρεί σε σαφές άνοιγμα στην «κοινωνική και εκλογική βάση» του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι έδωσε μια συγκυριακή ψήφο στις περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

    «Η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μια κοινωνική βάση η οποία ψάχνει τον προσανατολισμό της μετά το σοκ που υπέστη λόγω κρίσης η ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας πως κεντροαριστερά σημαίνει υπευθυνότητα και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός, μέσα στην προοπτική μιας Ευρώπης προοδευτικής και όχι συντηρητικής.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις για τους ανέργους και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ξεκαθαρίζει πως «ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά και εισοδηματικά μέτρα».

    «Η κοινωνία έχει φτάσει στα ακραία όρια της αντοχής της. Και η πιο ευπαθής ομάδα, αυτή που υφίσταται τις πιο βάναυσες συνέπειες της κρίσης, είναι οι άνεργοι» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Άμεση προσφυγή στις κάλπες

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία με τη στήριξη της τρόικας.

    «Πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευτούν και την επόμενη μέρα των εκλογών, μας είπαν ουδείς αναμάρτητος» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας όσους λαμβάνουν αποφάσεις, υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, να μην κοιμούνται ήσυχοι.

    Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του πως το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί καθώς, όπως λέει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή και για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ανοιχτά πως αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ο ίδιος σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ότι χρειάζεται να είναι δημόσιο, για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και την κοινωνική συνοχή, καθώς και ότι έχει παραχωρηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και με παράνομο τρόπο. «Η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος που βγαίνει κάθε τόσο στην επιφάνεια» τονίζει ενώ καταγγείλει ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά για νέα διαπλοκή.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της δεξιάς και του κ. Σαμαρά. Προχωρεί, όμως, σε άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως έχει εσωτερικά προβλήματα και υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας

    «Η ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, με ταυτόχρονη αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ» είναι αναγκαία προϋπόθεση ανάπτυξης για το σύνολο της Ευρώπης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του γραφείου Τύπου για τις προβλέψεις της Κομισιόν.

    «Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία και τα σημάδια ανάκαμψης που αυτή θα παρουσιάσει, εφόσον τηρήσει ευλαβικά το πρόγραμμα λιτότητας, είναι τόσο φερέγγυες όσο και το μνημονιακό πρόγραμμα-πλαίσιο το οποίο και εμπεριέχει το περίφημο «λάθος» του ΔΝΤ και έχει οδηγήσει σε μια σωρευτική μείωση του ΑΕΠ της τάξης του 25%», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Και καταλήγει:

    «Αναγκαία προϋπόθεση ανάπτυξης για το σύνολο της Ευρώπης αποτελεί η ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας που επεκτείνεται σε όλες τις χώρες και αφήνει στρατιές ανέργων και φτωχών και μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, με ταυτόχρονη αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ, που θα συνοδεύεται από στοχευμένες πολιτικές ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».

    Σε άλλη ανακοίνωσή του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτική εμμονής σε μια λάθος μνημονιακή στρατηγική που καθημερινά ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία», που, όπως τονίζει, «αντί να εκμεταλλευτεί παραδοχές από την πλευρά του ΔΝΤ έτσι ώστε να προχωρήσει στην παραμικρή αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, προωθεί σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων κομμένο και ραμμένο σαφέστατα στα μέτρα των τραπεζών και αδιαφορεί για τις ανάγκες των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, αλλά και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει, προτείνει «την ολική διαγραφή υποχρεώσεων δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τη μείωση των μηνιαίων καταβολών, έτσι ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος και το υπόλοιπο ποσό άνω του 30% της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη να διαγράφεται οριστικά»

    Αυτές οι βασικές αρχές, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνιστούν αναγκαίες ρυθμίσεις που δεν στοχεύουν μόνο στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επαγγελματιών, αλλά συνολικά στην παροχή ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας».

    [04] Π. Καμμένος: Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης

    Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που την στηρίζουν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματός του στη Λαμία.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προέβλεψε πως «σε λίγο καιρό οι εισπρακτικές εταιρείες θα αναλάβουν να εισπράττουν φόρους και χαράτσια που δεν μπορεί κανείς να πληρώσει».

    «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης», κατέληξε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «η γιαγιά μου που ήταν από το Γαλαξίδι έλεγε ότι "αν δεν κλωτσήσει ο γάιδαρος δεν τον ξεφορτώνω". Είναι ώρα να κλωτσήσει ο γάιδαρος. Και γάιδαρος είναι ο ελληνικός λαός που πρέπει να ξεφορτωθεί αυτή τη στιγμή, μια ξένη χούντα και μια συγκυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τις εντολές της και που έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στην απόγνωση και έχει φέρει τις εισπρακτικές εταιρείες στα σπίτια των νοικοκυραίων».

    [05] Έγκλημα με θύμα νεαρό άνδρα στο Ηράκλειο

    Έγκλημα με θύμα νεαρό άνδρα, στις Πατέλες του Ηρακλείου, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Το θύμα, ηλικίας περίπου 36 χρονών, βρήκε σήμερα το μεσημέρι, μέσα σε μια λίμνη αίματος σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στα νταμάρια των Πατελών ένας διερχόμενος πολίτης, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών λίγο αργότερα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι, πιθανότατα από τσεκούρι. Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια, ενώ άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 15:30:21 UTC