Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τη θεομηνία, ηλιοφάνεια και πάλι στον αττικό ουρανό
  • [02] Έρχεται η ώρα, που θα πληρώνετε σχεδόν τα πάντα, από το κινητό σας!
  • [03] Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει η ογκο-υπερθερμία

  • [01] Μετά τη θεομηνία, ηλιοφάνεια και πάλι στον αττικό ουρανό

    Ο ήλιος, έκανε σήμερα, την επανεμφάνισή του στον αττικό ουρανό, μετά τον χθεσινό κατακλυσμό.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός από σήμερα βελτιώνεται, ενώ θα παρατηρηθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

    Τα πολύ έντονα χθεσινά καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν πλειάδα προβλημάτων στην πρωτεύουσα, ενώ υπήρξε και το τραγικό συμβάν με το θάνατο μίας 24χρονης κοπέλας, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ ήταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της. Η άτυχη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα.

    [02] Έρχεται η ώρα, που θα πληρώνετε σχεδόν τα πάντα, από το κινητό σας!

    Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η επέκταση των ανέπαφων πληρωμών, μέσω κινητών τηλεφώνων, στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό η CaixaBank, η Gemalto, η Telef?nica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, στην έκθεση «GSMA Mobile World Congress», μια εφαρμογή πληρωμών, που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες τής έκθεσης.

    Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telef?nica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές, μέσω κινητών, χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης τεχνολογίας, συμβατή με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, που έχει αναπτύξει η Visa. Η κάρτα εκδίδεται από την MoneyToPay, τη νέα θυγατρική τής CaixaBank, για προπληρωμένες κάρτες.

    Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού τής Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telef?nica Digital.

    Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των 15 ευρώ, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης. Επιπλέον, η εφαρμογή θα επιτρέπει πληρωμές σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών, που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 καταστήματα, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, καθώς και σε 1.000 ταξί.

    Σε δηλώσεις της, η Sandra Alzetta, Senior Vice President της Visa Europe, υπογράμμισε ότι το 2012 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα. Η εξέλιξη των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες στις ανέπαφες συναλλαγές, μέσω φορητών συσκευών, είναι φυσιολογική και στις αγορές, όπου η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη, η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

    Όπως έχει αναφέρει ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, για το 2013 αναμένεται η διάθεση στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών έναντι των μετρητών.

    Γενικότερα, όπως εκτιμούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση και η μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη νέων τρόπων πληρωμών και στην Ελλάδα. Η εποχή όπου η πλειονότητα των καταναλωτών θα κάνει τις συναλλαγές τους «ψηφιακά» μέσω της φορητής συσκευής που έχει μαζί του δεν ανήκει πλέον σε καμιά περίπτωση στο μακρινό μέλλον, αλλά προσδιορίζεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

    Τραπεζικοί λογαριασμοί, πιστωτικές κάρτες, «μετρητά», όλα πλέον θα έχουν ενσωματωθεί στο κινητό τηλέφωνο τού κάθε πολίτη και θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να αγοράσει από ένα εισιτήριο, για το λεωφορείο, μέχρι ένα αυτοκίνητο με ένα απλό «κλικ».

    [03] Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει η ογκο-υπερθερμία

    Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η όγκο-υπερθερμία η οποία μπορεί να εφαρμοστείπαράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους, όπως είναι: η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπευτική -τη δράση των οποίων ενισχύει- αλλά και η χειρουργική. Με τη χρήση της μεθόδου αυτής γίνεται υπερθέρμανση των καρκινικών όγκων σε θερμοκρασία μεταξύ 42 και 45 βαθμών Κελσίου με συνέπεια την καταστροφή τους. Η υπερθερμία εγκρίθηκε πέρυσι ως θεραπευτική μέθοδος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και μάλιστα από πρόσφατη υπουργική απόφαση συνταγογραφείται ήδη από τα ταμεία υγείας.

    Η υπερθερμία είναι μια ήπια, ακίνδυνη και άριστα ανεκτή μέθοδοςηοποία σε συνδυασμό με τις κλασικές θεραπείες,αλλά και με τις ενισχυτικές συμπληρωματικές θεραπείες (βιταμίνες, βότανα, αντιοξειδοτικά σκευάσματα κλπ) εκτός από την καταστολή του όγκου βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, ανέφερε ο παθολόγος - ογκολόγος Κωνσταντίνος Δημητριάδηςκατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης με αφορμή την τοποθέτηση μηχανήματος ολοσωματικής υπερθερμίας στην κλινική¶γιος Λουκάς. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ακόμη ότι σειρές πειραματικών μελετών κατέδειξαν σημαντική διαφορά ανάμεσαστην απλή υπερθερμία και στην ογκοθερμία η οποία είναι μια ενισχυμένη τροποποιημένη υπερθερμία με ηλεκτρομαγνητικάκαι υπερτερεί σαφώς της πρώτηςλόγω καλύτερης στόχευσης του όγκου αλλά και άλλων φυσικών ιδιοτήτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η ογκοθερμία συνδυάζεται και έχει συνεργική δράση τόσο με την ακτινοθεραπεία όσο και με την χημειοθεραπεία αυξάνοντας σημαντικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Εξάλλου ελαττώνει τις υποτροπές αυξάνει τα ελεύθερα νόσου μεσοδιαστήματα, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και ελαττώνει τις παρενέργειες των κλασικών θεραπειών και βοηθάει στην αύξηση της επιβίωσης και του ποσοστού ιάσεων.

    Εκτός από τον τοπική, δηλαδή την στοχευμένη υπερθερμία, σημαντική είναι και η ολοσωματική υπερθερμία η οποία είναι πιο περίπλοκη, απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο υπερθέρμανσης ολόκληρου του ασθενούς και χρειάζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Είναι χρήσιμη όταν γίνεται σεαραιά χρονικά διαστήματα πχ ανά 3-4 εβδομάδες και συμπληρώνει την τοπική υπερθερμία, η οποία εφαρμόζεται ανά δύο με τρεις ημέρες για διαστήματα 1-3 μηνών ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάρκεια της εκάστοτεκλασικής θεραπείας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 7:30:20 UTC