Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχείς συσκέψεις Σαμαρά στο Μαξίμου
  • [02] Ξεκινούν εκ νέου οι έλεγχοι της τρόικας
  • [03] Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες
  • [04] Βραβείο για τις Επιστήμες της Ζωής
  • [05] Η Sony φέρνει το εξελιγμένο PlayStation 4
  • [06] Το πρώτο «Farmer's Market» στην Ελλάδα
  • [07] Μην πίνετε καφέ κατά την εγκυμοσύνη
  • [08] Από 4 έως 10 Απριλίου το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
  • [09] Το iPhone 5 της Apple κερδίζει το Galaxy S3 της Samsung στη μάχη των πωλήσεων
  • [10] Της Κίνας της φταίει το μπάρμπεκιου για την ατμοσφαιρική ρύπανση!
  • [11] Μεταμόσχευση δερματικών κυττάρων για τους διαβητικούς

  • [01] Συνεχείς συσκέψεις Σαμαρά στο Μαξίμου

    Συνεχίζονται και σήμερα οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στις 10 το πρωί, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Θα ακολουθήσει, στη μία το μεσημέρι, συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το απόγευμα, στις 5.30, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    Σκοπός αυτών των επαφών είναι ο απολογισμός του έργου που έχει γίνει αυτούς τους μήνες ανά υπουργείο και ο καθορισμός προτεραιοτήτων με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στο έργο της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός με παρεμβάσεις του δίνει λύσεις σε όποια εκκρεμή θέματα προκύπτουν.

    [02] Ξεκινούν εκ νέου οι έλεγχοι της τρόικας

    Μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας ώστε να τεθεί εκ νέου, υπό αυστηρό έλεγχο, πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν θέσει στο "μικροσκόπιο" την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης με άμεση συνέπεια και την πορεία των εσόδων, το μέτρο της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

    [03] Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες

    Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 μπλόκα της χώρας, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο.

    [04] Βραβείο για τις Επιστήμες της Ζωής

    Μερικοί από τους γνωστότερους παγκοσμίως μεγιστάνες της τεχνολογίας, περιλαμβανομένου του συνιδρυτή της Google Σέρτζι Μπριν και του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θέσπισαν χθες Τετάρτη ένα ετήσιο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 15 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα απονέμεται για επιτεύγματα στις επιστήμες της ζωής που ανοίγουν νέους δρόμους.

    Η ιδέα πίσω από το Βραβείο Καινοτομίας στις Επιστήμες της Ζωής (Breakthrough Prize for Life Sciences) είναι να δημιουργήσει ενθουσιασμό και οικονομικές ανταμοιβές για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα ανάλογους του ενθουσιασμού που δημιουργούν οι αθλητές και των οικονομικών ανταμοιβών τους.

    Τη φετινή εναρκτήρια χρονιά, τα βραβεία με χρηματικό έπαθλο 3 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο απονεμήθηκαν σε 11 επιστήμονες στους τομείς των ερευνών για τον καρκίνο και για το DNA.

    "Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε επιστήμονες οι οποίοι σκέφτονται μεγαλεπίβολα, αναλαμβάνουν κινδύνους και έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή μας. Αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι γνωστοί σε όλους και ήρωες στην κοινωνία", λέει η Αν Βοϊτσίτσκι, η οποία είναι σύζυγος του Μπριν και ιδρύτρια της εταιρείας 23andMe που φτιάχνει γονιδιακούς χάρτες. "Το να θεραπεύεις μια ασθένεια θα πρέπει να αξίζει περισσότερο από ένα γκολ".

    Οι πρώτοι 11 που βραβεύονται με την εν λόγω διάκριση είναι οι εξής: Κορνίλια Μπάργκμαν, Ντέιβιντ Μπότσταϊν, Λιούις Κάντλι, Χανς Κλίβερς, Ναπολεόνε Φεράρα, Τίτια ντε Λάνγκε, Έρικ Λάντερ, Τσαρλς Σόγερς, Μπερτ Φόγκελσταϊν, Ρόμπερτ Βάινμπεργκ και Σίνια Γιαμανάκα.

    [05] Η Sony φέρνει το εξελιγμένο PlayStation 4

    Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει μια νέα κονσόλα παιχνιδιών σαλονιού, το PlayStation 4, το οποίο θα διαδεχθεί το PlayStation 3 (PS3).

    Το PlayStation3 είχε κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2006.

    Το PlayStation 4 θα αντιπροσωπεύει «μια σημαντική αλλαγή» υποσχέθηκε ο Άντριου Χάους, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης στη Νέα Υόρκη.

    [06] Το πρώτο «Farmer's Market» στην Ελλάδα

    Σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιεργητών ξεκινάει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Δράμα (στο χώρο του πάρκινγκ του Διοικητηρίου) σε πιλοτική λειτουργία το πρώτο Farmer's Market της περιοχής μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Το πρώτο Farmer's Market στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης κι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχεύει αφενός στο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική αγροτική παραγωγήτης Δράμας ώστε να την προτιμήσουν και αφετέρου να τους προσφέρει φθηνά οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των καταναλωτών ν' αγοράσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα αλλά και την προσπάθεια των παραγωγών να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν άμεσα χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους.

    Στο Farmer's Market Δράμας μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή εξήντα περίπου παραγωγοί. Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής προϊόντα που παράγονται μόνο στη Δράμα.

    Η λειτουργία του Farmer's Market έχει οριστεί για κάθε Κυριακή πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες ακόμα και τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την αγροτική αγορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς.

    [07] Μην πίνετε καφέ κατά την εγκυμοσύνη

    Ακόμα και χαμηλά επίπεδα καφεΐνης αν καταναλώνει μία έγκυος, αυξάνεται ο κίνδυνος να γεννήσει μωρά με βάρος μικρότερο του φυσιολογικού, σύμφωνα με μια νέα σκανδιναβική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη συμβουλεύει τις γυναίκες να μην πίνουν καφέ κατά την εγκυμοσύνη, καθώς ακόμα και μόνο ένας καφές την ημέρα φαίνεται να σχετίζεται με τη γέννησηελλειποβαρών μωρών.

    Οι ερευνητές του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τη δρα Βερένα Ζενγκπίελ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σελγκρένσκα της Σουηδίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης "BMC Medicine", μελέτησαν περίπου 60.000 έγκυες γυναίκες και βρήκαν ότι το επίπεδο καφεΐνης που καταναλώνουν, συσχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με το βάρος του μωρού. Η καφεΐνη προέρχεται κυρίως από τον καφέ, αλλά και από άλλα ροφήματα, όπως το τσάι και τα αναψυκτικά, καθώς επίσης το κακάο, η σοκολάτα και ορισμένα γλυκά.

    Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 200 έως 300 mg καφεΐνης την ημέρα αυξάνει κατά 27% έως 62% τον κίνδυνο γέννησης χαμηλού βάρους μωρού. Ένα μωρό που αναμένεται να γεννηθεί με μέσο βάρος 3,6 κιλών, υπολογίστηκε ότι χάνει 21 έως 28 γραμμάρια για κάθε 100 mg καφεΐνης που καταναλώνει η έγκυος μητέρα ημερησίως.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως όριο για τις εγκύους την ημερήσια κατανάλωση καφεΐνης έως 300 mg, αλλά οι ειδικοί σε διάφορες χώρες συστήνουν στις εγκύους να μην πίνουν πάνω από 200 mg καφεΐνη την ημέρα (μια κούπα καφέ φίλτρου περιέχει περίπου 140 mg καφεϊνης). Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ακόμα και αυτά τα όρια ίσως να μην είναι αρκετά χαμηλά, καθώς, όπως είπε η Βερένα Ζενγκπίελ, από το πρώτο κιόλας χιλιοστόγραμμο (mg) καφεΐνης αυξάνει έστω και οριακά ο κίνδυνος γέννησης μωρού με μειωμένο βάρος.

    [08] Από 4 έως 10 Απριλίου το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

    Με 45 ταινίες και παράλληλες εκδηλώσεις, πραγματοποιείται από τις 4 έως 10 Απριλίου, το καθιερωμένο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για την 14η διοργάνωση, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες και η έναρξή του θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τού Ιδρύματος Ωνάση, ενώ η λήξη του, στον κινηματογράφο Δαναό. Τις προβολές θα φιλοξενήσουν, επίσης, ο κινηματογράφος Όπερα και η αίθουσα "Τεό Αγγελόπουλος", του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    Τα δύο βραβεία τού διαγωνιστικού τμήματος τού Φεστιβάλ, είναι αυτό της κριτικής επιτροπής στην καλύτερη ταινία, καθώς και το βραβείο κοινού. Εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα , στο φεστιβάλ παρουσιάζεται το τμήμα Πανοράματος Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και, επίσης, μια ειδική επιλογή ταινιών animation , χάρη στο φεστιβάλ "Be there" τής Κέρκυρας.

    Επίσης, το φεστιβάλ, επιφυλάσσει στους θεατές το Cine-κοντσέρτο- τα γαλλικά κινούμενα σχέδια στο ξεκίνημά τους συνοδεία μουσικών αυτοσχεδιασμών από το συγκρότημα Acte Vide (πιάνο και διάφορα μουσικά όργανα) σε συνεργασία με το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου (CNC) / Αρχεία κινηματογράφου (/Archives du film). Ακόμα, στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται ένα μάστερ κλας, με ελεύθερη είσοδο σε νέους και σχολικό κοινό, που συντονίζει η ομάδα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Καθώς και δωρεάν προβολές για σχολεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπως, επίσης, και προβολή σχολικών ταινιών σε συνεργασία με το New School Athens.

    Το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως τις 17 Απριλίου.

    [09] Το iPhone 5 της Apple κερδίζει το Galaxy S3 της Samsung στη μάχη των πωλήσεων

    Περισσότερες πωλήσεις καταγράφει, στο τελευταίο τρίμηνο τού 2012, το "έξυπνο" τηλέφωνο iPhone 5 της Apple, σε σχέση με το "αντίπαλο δέος", Galaxy S3 της Samsung, σύμφωνα με έρευνα αγοράς τής εταιρείας Strategy Analytics, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.

    Συγκεκριμένα, η Apple εξήγαγε 27,4 εκατομμύρια iPhone 5 στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, κατακτώντας ποσοστό 12,6% της παγκόσμιας αγοράς. Αντίθετα, η Samsung εξήγαγε 15,4 εκατομμύρια Galaxy S3, κερδίζοντας μερίδιο 7,1% της παγκόσμιας "πίτας".

    Μάλιστα, τα iPhone 5 και iPhone 4S της Apple που αγοράστηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αντιστοιχούν στο 20% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics.

    Αναλυτές σε θέματα τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι ήδη η Samsung έχει σχεδιάσει την αντεπίθεσή της.

    Στις 14 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται να ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου της "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου, Galaxy S4 με στόχο να απειλήσει την κυριαρχία του iPhone 5.

    Εξάλλου, η Apple, όπως όλα δείχνουν, δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου μοντέλου εντός του 2013.

    [10] Της Κίνας της φταίει το μπάρμπεκιου για την ατμοσφαιρική ρύπανση!

    Πολλοί Κινέζοι διαμαρτύρονται σήμερα κατά της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση ότι πιθανόν θα απαγορευτούν στη χώρα οι υπαίθριες ψησταριές σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    "Δεν είναι καλά στο μυαλό τους", γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

    Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές, μετέδωσε χθες Τετάρτη το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που...συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

    Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

    Η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

    [11] Μεταμόσχευση δερματικών κυττάρων για τους διαβητικούς

    Η μεταμόσχευση αυτόλογων δερματικών κυττάρων σώζει τους διαβητικούς από τον κίνδυνο ακρωτηριασμού των άκρων λόγω ελκών που δεν επουλώνονται. Δέκα διαβητικοί γλύτωσαν από τον ακρωτηριασμό των άκρων τους τα τελευταία επτά χρόνια χάρη στη μεταμόσχευση καλλιεργημένων δερματικών κυττάρωνστην οποία υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο "Λαϊκό".

    Οι βασικές αιτίες δημιουργίας έλκους στα πόδια των διαβητικών είναι δύο σοβαρές επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη, η νευροπάθεια και η περιφερική αρτηριοπάθεια. Τα έλκη αυτά αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα 3.000 διαβητικοί κάθε χρόνο υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό λόγω ανεπούλωτων ελκών.

    "Η θεραπεία δύσκολων ελκών με τη χρήση συσκευής αρνητικής πίεσης και η μεταμόσχευση καλλιεργημένων αυτόλογων δερματικών κυττάρων αποτελούν θεραπευτική λύση σε περιπτώσεις που η συμβατική αντιμετώπιση δεν αποδίδει και που ο ακρωτηριασμός του μέλους είναι ορατός. Το οικονομικό κόστος αυτής της θεραπείας υπερκαλύπτει αυτό του ακρωτηριασμού, τόσο σε ψυχοκοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας, Νίκος Τεντολούρης. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται μόνο σε δύσκολα περιστατικά ελκών που οφείλονται σε διαβητική νευροπάθεια τα οποία δεν επουλώνονται αλλά, όπως τονίζει ο κ. Τεντολούρης, δεν υπάρχει σωτηρία σε περίπτωση γάγγραινας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 7:30:23 UTC