Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ χιλιάδες συνταξιούχοι
  • [02] Επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ 4 διαγραφέντες
  • [03] Ένας νεκρός από τη βύθιση ρυμουλκού στο Κιάτο
  • [04] Σαμαράς: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα
  • [06] «Ανεπαρκές» χαρακτηρίζουν το σχέδιο «Αθηνά» οι πρόεδροι των ΤΕΙ
  • [07] Αντισυνταγματική κρίθηκε η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο

  • [01] Χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ χιλιάδες συνταξιούχοι

    Να ολοκληρώσουν τη διασταύρωση των αριθμών Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) των συνταξιούχων έως τις 10 Μαρτίου, ζητά από τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, με κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Οκ. Βρούτσης επισημαίνει ότι, «από την αντιπαραβολή των στοιχείων οι κενοί ή λάθος ΑΜΚΑ έχουν μειωθεί μόλις κατά 19% στο πλήθος των κενών ή λάθος ΑΜΚΑ. που είχαν εντοπιστεί στο αρχείο της 10-12-2012 έναντι στόχου 40% ενώ αντίθετα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε ότι αφορά τον ΑΦΜ» όπου, «η πλειοψηφία των ταμείων και το ποσοστό των κενών ή λάθος ΑΦΜ εξακολουθεί να παραμένει στο 4% του συνόλου των συντάξεων, αν και υπάρχουν ταμεία όπως ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών όπου κατόρθωσαν να φθάσουν την απόκλιση τόσο στον ΑΜΚΑ. όσο και στον ΑΦΜ στο 0%».

    Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ των Ταμείων που εμφανίζουν ελλείψεις σε κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ στις 8/2/2013 είναι το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με 84.085 σε σύνολο 241.769 συντάξεων, και το Ταμείο του Δημοσίου με 62.129 ελλείψεις σε σύνολο 446.930 συντάξεων.

    Σημαντικά προβλήματα την ίδια ημερομηνία σε κενούς και άκυρους ΑΦΜ εμφανίζει το ΙΚΑ με 88.407 ελλείψεις σε πλήθος συντάξεων 1.008.998, και ο ΟΓΑ με 25.831 ελλείψεις σε πλήθος συντάξεων 745.692.

    [02] Επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ 4 διαγραφέντες

    Τέσσερις βουλευτές που είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου, επιστρέφουν ενόψει Συνεδρίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

    Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Άντζελα Γκερέκου. Αύριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει σχετικά, με επιστολή του, τον Πρόεδρο της Βουλής.

    [03] Ένας νεκρός από τη βύθιση ρυμουλκού στο Κιάτο

    Σε κακή συνεννόηση μεταξύ των πλοιάρχων, αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η βύθιση του ρυμουλκού σκάφους «Άρτεμις» με έναν νεκρό, που σημειώθηκε στις 4:30 το απόγευμα στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Κιάτου.

    Το ρυμουλκό σκάφος, με πλήρωμα τρεις Έλληνες ναυτικούς, προσπαθούσε να βοηθήσει στην αναχώρηση του φορτηγού πλοίου «jsm» κενό φορτίου με σημαία Μολδαβίας, από το λιμάνι του Κιάτου με προορισμό το λιμάνι της Κωνστάντζα στην Ρουμανία, στη Μαύρη Θάλασσα.

    Κατά τη διάρκεια χειρισμών, τα δύο πλοία συγκρούστηκαν και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το ρυμουλκό αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 65χρονος καπετάνιος, ενώ από θαύμα σώθηκαν τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου «jsm» ο οποίος οδηγήθηκε για κατάθεση στο λιμενικό σταθμό Κιάτου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

    Η προανάκριση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς καταθέσεις θα δώσουν και τα δύο μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού.

    Το φορτηγό πλοίο «jsm» παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Κιάτου.

    [04] Σαμαράς: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

    Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στον τομέα του ΥΠΕΚΑ, υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων και απλούστευση των διαδικασιών, όπου απαιτείται, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση εργασίας που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επίσπευσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για επενδύσεις, στην επιτάχυνση κατάρτισης του Κτηματολογίου καθώς και στις διαδικασίες μετεγκατάστασης του υπουργείου στο κτίριο του «Μινιόν». Έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με τις σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης που βρίσκονται σε εξέλιξη και κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης.

    Τέθηκαν τέλος στη συνάντηση ζητήματα συντονισμού με άλλα υπουργεία, όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις που οφείλονται στη γραφειοκρατία.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιστός στο δόγμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται Εθνική Άμυνα", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου δίνοντας απάντηση στα όσα ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόταση της κυβέρνησης προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σχετικά με την ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών.

    "Ας το καταλάβει ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα διασφαλίζει το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θωρακίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] «Ανεπαρκές» χαρακτηρίζουν το σχέδιο «Αθηνά» οι πρόεδροι των ΤΕΙ

    Τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά»), εξέφρασαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους.

    Οι πρόεδροι έκριναν το σχέδιο «Αθηνά» ως «ανεπαρκές», προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του «πλήττουν ευθέως, και ουσιαστικά μονομερώς, την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση της χώρας».

    [07] Αντισυνταγματική κρίθηκε η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο

    Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση Δημοσίου δικαίου.

    Οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν προηγήθηκε από κυβερνητικής σκοπιάς η κατάλληλη οργάνωση του Δημόσιου τομέα, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές. Δηλαδή, δεν εξετάστηκε εάν πλήττεται ή όχι η οργανωτική δομή των δημοσίων υπηρεσιών και δεν ερευνήθηκε αν δημιουργούνται προβλήματα στην οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών από την εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας, αλλά ούτε ερευνήθηκαν οι ανάγκες, οι οποίες θα δημιουργούν από τα κενά που θα υπάρξουν στο έμψυχο υλικό του Δημοσίου τομέα, κ.λπ.).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 19:30:22 UTC