Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θύμα κυβερνο-επίθεσης έπεσε η Apple
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Οι πολίτες δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ σε διάλογο για την Κεντροαριστερά
  • [04] Έληξε ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στον κόμβο της Νίκαιας
  • [05] Έληξε η κατάληψη της ΕΟ Αθηνών-Πατρών
  • [06] Δημιουργούνται "πράσινα στρατόπέδα"
  • [07] Μικροεπεισόδια στο συλλαλητήριο

  • [01] Θύμα κυβερνο-επίθεσης έπεσε η Apple

    Λιγότερο από 24 ώρες μετά την παραδοχή ότι υπολογιστές στελεχών της δέχθηκαν κυβερνο-επίθεση, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Apple προωθεί μια αναβάθμιση τού συστήματος ασφαλείας για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές Mac, σύμφωνα με το BBC.

    Η αναβάθμιση "διορθώνει" κενά ασφαλείας στη γλώσσα προγραμματισμού Java, αποτρέποντας πιθανές κυβερνο-επιθέσεις.

    Λόγω της συγκεκριμένης "αδυναμίας" στην ασφάλεια της γλώσσας Java, αρκετές εταιρείες λογισμικού - όπως η Apple - έγιναν στόχος κυβερνο-επιθέσεων την τελευταία εβδομάδα.

    Τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter παραδέχθηκαν επίσης, πρόσφατα, ότι έπεσαν θύματα χάκερς.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Οι πολίτες δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι, ότι οι πολίτες δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη για τις δηλώσεις του σε σχέση με τις επενδύσεις στην Ελλάδα και το θέμα της ΑΟΖ, μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα περίμενε κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν πρέπει να διαφημίζει την εχθρότητά του σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, ότι τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ μέσα σε πλαίσιο ασφάλειας και σταθερότητας και ότι «θα είχε αρχίσει να μαθαίνει πως λειτουργούν τα ευρωπαϊκά όργανα».

    [03] Πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ σε διάλογο για την Κεντροαριστερά

    Πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ προς το Συντονιστικό Όργανο των έξι κινήσεων που βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και είχαν πάρει μέρος σε εκδήλωση που είχε γίνει στο Γκάζι με θέμα την ανασύνταξη του χώρου.

    Την πρόσκληση απηύθυναν ο υπεύθυνος για τον διάλογο με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο Χρήστος Δερβένης, αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου. Η συνάντηση προτείνεται να γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

    Οι έξι κινήσεις που συγκροτούν το Συντονιστικό Όργανο είναι: Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Π80, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές.

    [04] Έληξε ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στον κόμβο της Νίκαιας

    Δύο ώρες περίπου, διήρκεσε ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας από εκατοντάδες αγρότες, εργαζομένους και μέλη του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ. Προς ενίσχυση των Λαρισαίων έφθασαν και λεωφορεία από την Καρδίτσα, το Βόλο ακόμη και από την Αθήνα, με μέλη του ΠΑΜΕ.

    Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι περίπου, υπήρξε ειρηνική και μετά την πάροδο δυο ωρών, οπότε και είχε σταματήσει η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

    Το ενδιαφέρον των αγροτών στρέφεται πλέον στο αυριανό ραντεβού που έχουν δώσει για τις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα του αγώνα τους και να αποφασίσουν για περαιτέρω κινήσεις τους.

    [05] Έληξε η κατάληψη της ΕΟ Αθηνών-Πατρών

    Έληξε ειρηνικά πριν από λίγο η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγρότες, στο 103 χλμ. της οδού, στο ύψος του Βέλου Κορινθίας. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό έχει αποκατασταθεί πλήρως.

    Εξάλλου το μεσημέρι, αγρότες της Κορινθίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας και για περίπου 40 λεπτά, οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

    Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παραταγμένα τώρα τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το μπλόκο και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

    [06] Δημιουργούνται "πράσινα στρατόπέδα"

    Αρχής γενομένης με τη δημιουργία πρότυπων «πράσινων στρατοπέδων», πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός σύγχρονου δόγματος εκπαίδευσης, λειτουργίας και επιχειρήσεων, οι ένοπλες δυνάμεις τις χώρας μετεξελίσσονται στον 21ο αιώνα, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων και την περαιτέρω εκπαίδευση των στελεχών τους. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από τη στενή συνεργασία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ακαδημαϊκών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο Τατόι.

    Ειδικότερα, σε «πράσινα στρατόπεδα» αναβαθμίζονται το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη, η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ο Ναύσταθμος της Σούδας στην Κρήτη, όπως επίσης και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Για τις ανωτέρω μονάδες έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια ύψους 40 εκατ. ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη με στόχο την υλοποίηση δεκάδων έργων που αφορούν την περιβαλλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των στρατοπέδων, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια και να προστατευθεί το περιβάλλον.

    [07] Μικροεπεισόδια στο συλλαλητήριο

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να πετάει μολότοφ προς τους αστυνομικούς στο ύψος της Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

    Αυτή την ώρα ομάδες νεαρών κατευθύνονται στα Εξάρχεια. Νωρίτερα, στην οδό Χαλκοκονδύλη, άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

    Το κέντρο της Αθήνας παραδίδεται, σταδιακά στην κυκλοφορία ενώ κλειστοί, μέχρι νεωτέρας, παραμένουν από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Moναστηράκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 15:30:21 UTC