Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ανεργίας
  • [02] Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γ. Μέργου
  • [03] Άρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στις Σκουριές
  • [04] 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη
  • [05] Στον όμιλο της Εθνικής η Eurobank
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων
  • [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της επίσκεψης Ολάντ
  • [08] Αθωώθηκαν οι αγρότες που είχαν συλληφθεί στο μπλόκο του Βέλου

  • [01] Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ανεργίας

    Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, οι προαπαιτούμενες δράσεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί, τα μέτρα για την ενίσχυση των πλέον αδύνατων πολιτών αλλά και η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας, αύριο Τρίτη ήταν στην ατζέντα της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα "Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση, ένας χρόνος δράσεων" που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

    [02] Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γ. Μέργου

    Φάκελος που περιείχε μια σφαίρα μικρού διαμετρήματος εστάλη σήμερα το πρωί στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο.

    Ο φάκελος έφτασε ταχυδρομικώς στις 11.40 το πρωί στο γραφείο του κ. Μέργου στο υπουργείο, στην οδό Νίκης, αλλά ανοίχτηκε στο ισόγειο από τους υπαλλήλους, οι οποίοι είδαν ότι περιείχε μία σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα.

    [03] Άρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στις Σκουριές

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη-ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική, σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Α.Ε. Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Η παραγγελία του κ. Δασούλα δόθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, που ζητεί τη δίωξη παντός υπευθύνου για τα σοβαρά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι ομάδα πολιτών υπό την προστασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά έντονα στην μεταλλευτική δραστηριότητα, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από τον Σεπτέμβριο του 2011.

    Στο μεταξύ, μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσε ο 54χρονος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός».

    [04] 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

    Από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 19/2/2013 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20/2/2013, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο Πρακτορείο στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ - στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη - διεκδικώντας "δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης".

    [05] Στον όμιλο της Εθνικής η Eurobank

    Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ανήκει και επίσημα πλέον η Eurobank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias από την Εθνική Τράπεζα.

    «Εθνική Τράπεζα και Eurobank», όπως επισημαίνει στους εργαζόμενους της Εθνικής και του Ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, «ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

    [06] Ι. Στουρνάρας: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων

    «Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων» δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συνεχίζεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

    [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της επίσκεψης Ολάντ

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές κυκλοφορίας και έκτροπες, έχουν προγραμματιστεί από την Τροχαία για αύριο στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

    Οι έκτακτες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 11.30 έως τις 19.00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες και εκτροπές σε άλλους, καθώς και απαγορεύσεις της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά περίπτωση και ανάλογα με το πρόγραμμα των επισκέψεων.

    Από την ΕΛ.ΑΣ παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [08] Αθωώθηκαν οι αγρότες που είχαν συλληφθεί στο μπλόκο του Βέλου

    Αθωώθηκαν από τα δικαστήρια της Κορίνθου οι τέσσερις αγρότες που είχαν συλληφθεί κατά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

    Από νωρίς σήμερα υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, σε ένδειξη συμπαράστασης και κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα.

    Με τη λήξη της δίκης οι συγκεντρωμένοι αγρότες αποχώρησαν ειρηνικά από το χώρο του δικαστηρίου και δήλωσαν πως θα ενισχύσουν το μπλόκο, ενώ τόνισαν πως δεν έχουν πρόθεση να ταλαιπωρήσουν κανέναν πολίτη και δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2013 - 19:30:34 UTC