Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασθενής στο ψυχιατρείο της Τρίπολης κάηκε ζωντανός δεμένος στο κρεβάτι του
  • [02] «Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ» λέει η Αλέκα Παραρήγα
  • [03] Στο Λαύριο οι πρυτάνεις για «Αθηνά» και οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων
  • [04] Αρνείται την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη φίλη του ο Πιστόριους

  • [01] Ασθενής στο ψυχιατρείο της Τρίπολης κάηκε ζωντανός δεμένος στο κρεβάτι του

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τρίπολης, από το γεγονός ότι κάηκε ζωντανός και δεμένος στο κρεβάτι του, ένας 34χρονος ασθενής, με καταγωγή από την Καλαμάτα, σήμερα τα ξημερώματα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της πόλης, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο δωμάτιό του στον 4ο όροφο του κτιρίου.

    Από την φωτιά αυτή και στην προσπάθειά του να σώσει τον άτυχο ψυχασθενή, τραυματίστηκε ελαφρά ένας νοσηλευτής του ιδρύματος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

    Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν βάρδια, κατέβαλαν προσπάθειες να σώσουν τον άτυχο άνδρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) από το ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να διερευνηθούν, τόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, για τα αίτια της οποίας ενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, όσο και για τους ιατρικούς λόγους που υπαγόρευαν την καθήλωση του 34χρονου ψυχασθενούς από την Καλαμάτα.

    Η διενέργεια της ΕΔΕ έχει ανατεθεί στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος για το σκοπό αυτό κατευθύνεται από την Πάτρα στην Τρίπολη.

    [02] «Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ» λέει η Αλέκα Παραρήγα

    «Ο πρωθυπουργός είχε το ύφος του υπουργού Δημόσιας Τάξης, δημόσιας καταστολής, με τον τρόπο που είπε αυτά που είπε. Εν πάση περιπτώσει εδώ ο ελληνικός λαός έχει δοκιμάσει τα διάφορα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, πολλά πακέτα τα οποία δεν απέτρεψαν την κρίση και δεν έδωσαν μια ανάπτυξη η οποία έδωσε καρπούς για όλους. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ΕΣΠΑ θα το φάνε κυριολεκτικά οι μεγάλοι επιχειρηματίες και αν γίνει κάποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και κυρίως με τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με εργασιακή περιπλάνηση, με εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και μισοεργασίας. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΕΣΠΑ».

    [03] Στο Λαύριο οι πρυτάνεις για «Αθηνά» και οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων

    Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί να γίνει σήμερα στην αίθουσα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

    Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν κυρίως το σχέδιο «Αθηνά», ενώ ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από διάφορα Πανεπιστήμια για τις αλλαγές. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη προς όλους τους φορείς, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους Πανεπιστημιακούς ότι στο διάλογο που συνεχίζεται μπορούν να συζητηθούν οι προτάσεις όλων και όπου υπάρχουν αστοχίες θα διορθωθούν.

    Στην σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν και τα λειτουργικά-οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων.

    [04] Αρνείται την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη φίλη του ο Πιστόριους

    Ο διάσημος νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της φίλης του, παραμένει σήμερα για τρίτη ημέρα κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας, όπου αναμένεται να τον επισκεφθούν η οικογένειά του και οι δικηγόροι του, αναφέρουν συγκλίνουσες πηγές.

    Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής "κοιμήθηκε καλά" και ότι "όλα βαίνουν καλώς" σήμερα το πρωί.

    Ο Πιστόριους που απορρίπτει κατηγορηματικά την κατηγορία της δολοφονίας, κατέρρευσε χθες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, την επομένη του δράματος που στοίχισε τη ζωή στη Ρέβα Στέενκαμπ, τη νοτιοαφρικανή καλλονή της πασαρέλας με την οποία είχε δεσμό από το Νοέμβριο, η οποία επλήγη από τέσσερις σφαίρες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

    Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όπλο του εγκλήματος ανήκε στον Πιστόριους, το μοναδικό ύποπτο στην υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2013 - 11:30:24 UTC