Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θύμα επιθέσεων από χάκερ έπεσε και το Facebook
  • [02] Επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ το 2013-2014 από 14 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα
  • [03] Ο Ομπάμα επανέρχεται για τη νομοθεσία ελέγχου των όπλων

  • [01] Θύμα επιθέσεων από χάκερ έπεσε και το Facebook

    Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έγινε στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα αγνώστων χάκερ.

    «Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.

    Το δίκτυο που σύμφωνα με τις αναφορές του έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις». Η ανακοίνωση του Facebook ακολουθεί τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε άλλους σημαντικές ιστοσελίδες.

    Το Twitter, το κοινωνικό microblogging δίκτυο, ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί χρηστών του ήταν δυνητικά σε κίνδυνο, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μεταξύ των οποίων, τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Αλλά και οι ιστοσελίδες εφημερίδων όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, έπεσαν επίσης θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε κινέζους χάκερ.

    [02] Επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ το 2013-2014 από 14 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα

    Επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποφέρουν πάνω από 700 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, σχεδιάζουν 14 επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων, όπως γνωστοποίησε απόψε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζηρίτης, επικαλούμενος τα αποτελέσματα έρευνας του φορέα, μέσω ερωτηματολογίων.

    Κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία "Σαμαράς και Συνεργάτες ΑΕ", σε συνεργασία με οκτώ ελληνικά και διμερή επιμελητήρια και φορείς, ο ίδιος σημείωσε ότι, από το τέλος του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οι ίδιες επιχειρήσεις επένδυσαν 247 εκατ. και δημιούργησαν 419 νέες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Τζηρίτη, πάντως, προκειμένου οι επενδύσεις στη χώρα μας να αυξηθούν, επιβάλλεται να επισπευσθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις, επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ "εδώ και τώρα" και συμψηφισμός χρεών.

    [03] Ο Ομπάμα επανέρχεται για τη νομοθεσία ελέγχου των όπλων

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε την Παρασκευή το μήνυμα του για τον έλεγχο των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας και πάλι από το Κογκρέσο να ψηφίσει σχετικά με τις προτάσεις του για αυστηρότερους νόμους στη χρήση όπλων.

    Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην σφαγή του περασμένου Δεκεμβρίου στο δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους. Η τραγωδία έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει μια πολύπλοκη εθνική συζήτηση για τη βία και για την πιθανότητα αυστηρότερων κανονισμών στην κατοχή και χρήση όπλων.

    Ο Ομπάμα σημείωσε ότι πέρυσι στο Σικάγο έγιναν 443 δολοφονίες οι οποίες διεπράχθησαν με πυροβόλα όπλα. Από τα θύματα, 65 ήταν κάτω των 18 ετών κάτι που όπως είπε θεωρείται ισοδύναμο με μια τραγωδία σαν αυτή στο Νιουτάουν, κάθε τέσσερις μήνες.

    «Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ζητά κάποια κοινή, λογική πρόταση για να είναι πιο δύσκολο στους εγκληματίες να πάρουν στα χέρια τους ένα όπλο», είπε ο Ομπάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2013 - 7:30:21 UTC