Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ
  • [02] Διατηρητέο μνημείο ο κινηματογράφος «Άστρον»
  • [03] Σε εξέλιξη η συγχώνευση Εθνικής και Εurobank
  • [04] Ρεν: Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι βραδεία το 2013
  • [05] 1.000 τραυματίες στα Ουράλια από τη βροχή μετεωριτών

  • [01] Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ

    Τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

    Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των κονδυλίων και επισήμανε ότι «τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα». Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

    Σημείωσε πάντως ότι η πολιτική του μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «θέλω να έλθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε».

    [02] Διατηρητέο μνημείο ο κινηματογράφος «Άστρον»

    Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις προκειμένου ο ιστορικός κινηματογράφος «Άστρον», επί της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, να πείσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για την αξία της διατήρησής του. Μετά τη διπλή αρνητική γνωμοδότηση του 2011, ο κινηματογράφος «Άστρον» κηρύχθηκε τελικά διατηρητέο μνημείο χτες.

    Σύμφωνα με την τελευταία γνωμοδότηση, το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κινηματογράφου που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του '50 για να λειτουργήσει αποκλειστικά ως κινηματογράφος με τη συνεργασία αρχιτέκτονα (Σόλωνα Κυδωνιάτη) για το εξωτερικό κέλυφος και τον χώρο της εισόδου και σκηνογράφου (Μάριου Αγγελόπουλου) για τον εσωτερικό χώρο.

    [03] Σε εξέλιξη η συγχώνευση Εθνικής και Εurobank

    Η Εθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες είχαν τεθεί ως αιρέσεις της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Eurobank, πληρώθηκαν.

    Συγκεκριμένα, ελήφθησαν οι αναλυτικώς αναφερόμενες στο οικείο Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος (τόσο από τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος όσο και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε δοθεί στους μετόχους της Eurobank προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για ανταλλαγή 100 μετοχών της Eurobank με 58 μετοχές της Εθνικής.

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

    Oι βασικοί μέτοχοι του ομίλου Λάτση, που ελέγχουν περίπου το 44% της Eurobank έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής οπότε η συμφωνία συγχώνευσης θεωρείται δεδομένη, από τους τραπεζικούς αναλυτές.

    [04] Ρεν: Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι βραδεία το 2013

    Η επανεκκίνηση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ θα είναι βραδεία το 2013, προειδοποίησε σήμερα στη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί προθεσμία σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

    "Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα γίνει παρά βραδέως στη διάρκεια αυτού του χρόνου", δήλωσε ο Ρεν στη διάρκεια διάσκεψης πριν από μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των κύριων πλούσιων και αναπτυσσόμενων χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη ρωσική πρωτεύουσα.

    [05] 1.000 τραυματίες στα Ουράλια από τη βροχή μετεωριτών

    Οι μετεωρίτες, οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων, προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 ανθρώπων, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, ο Μιχαήλ Γιούρεβιτς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    «Ο αριθμός των τραυματιών φθάνει περίπου τους 950», δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 500 τραυματίες στην περιοχή, στην πλειονότητά τους από θραύσματα γυαλιών, καθώς παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα.

    Ένας Βρετανός ειδικός, ο Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αντικείμενο που πέφτει στη Γη από το διάστημα να προκαλεί θύματα και παρατήρησε ότι ο απολογισμός της βροχής μετεωριτών σήμερα στη Ρωσία δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

    «Θα έπρεπε να το ψάξω πολύ για να βρω στην ιστορία ένα οποιοδήποτε συμβάν κατά το οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να τραυματίστηκε από ένα τέτοιο αντικείμενο. . . Είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε ανθρώπινα θύματα», διαβεβαίωσε ο Μάσεϊ.

    Η πτώση των μετεωριτών, είπε ο ίδιος ειδικός, δεν σχετίζεται με το πέρασμα ενός αστεροειδούς πολύ κοντά στη Γη, καθώς πρόκειται να πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.700 χλμ. το απόγευμα σήμερα.

    Είναι πολύ σπάνιο μεγάλα αντικείμενα να αντιστέκονται στην τριβή που αναπτύσσεται και να μην αποσυντίθεται, πρόσθεσε ο Μάσεϊ, αλλά ακριβώς αυτό συνέβη στα Ουράλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 February 2013 - 15:30:25 UTC