Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ
  • [02] Στα αγροτικά μπλόκα ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ο. Ρεν: Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε σωστά το πρόγραμμα
  • [04] Οκτώ φορές ανοίχτηκε το επίμαχο στικάκι
  • [05] Ο "Blade Runner" σκότωσε κατά λάθος τη φίλη του
  • [06] Κατάληψη στο γραφείο του Μέργου πραγματοποίησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Στο 27% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας
  • [08] Η ρύπανση "φέρνει" ελλιποβαρή μωρά
  • [09] «Κατεβάζει ρολά» για δύο χρόνια ο επιταχυντής του CERN
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε την πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση
  • [11] Χωρίς μπλε λεωφορεία μέχρι τις 17.00 η πρωτεύουσα
  • [12] Ύφεση 6% κατέγραψε η ελληνική οικονομία στο τέταρτο τρίμηνο του 2012
  • [13] Δέσμευση Ομπάμα για την προστασία της Ιαπωνίας με την "πυρηνική ομπρέλα"
  • [14] Eurovision: Στην τελική ευθεία για ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού
  • [15] Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία
  • [16] Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή, σε κρουαζιερόπλοιο

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ

    Στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, είναι ηκατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP). Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά την υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργόςΕξωρικώνΔ.Αβραμόπουλος σημείωσε πωςη κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ θα δημιουργήσει άμεσα 2 χιλιάδες θέσεις εργασίας και επενδύσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

    Την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Αλβανίας-Ιταλίας-Ελλάδας για την υποστήριξη του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

    H εταιρεία Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG αποτελεί κοινοπραξία που συστάθηκε με σκοπό τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή του TAP.Τη μετοχική βάση του, συνθέτουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική "Statoil" (42,5%) και η γερμανική "E.ON Ruhrgas" (15%).

    [02] Στα αγροτικά μπλόκα ο Αλ. Τσίπρας

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα περισσότερα αγροτικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε άλλα, οι αγρότες δηλώνουν απλώς "παρών", έχοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του οδικού δικτύου.

    Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες προετοιμάζονται για την άφιξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και, παράλληλα, περιμένουν απάντηση στο αίτημα που κατέθεσαν για συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Στις Σέρρες, κτηνοτρόφοι και αγρότες θα μοιράσουν βραστό μοσχάρι και άλλα τοπικά προϊόντα σε κατοίκους που θα βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα, από τις 2.30 το μεσημέρι.

    Οι αγρότες που βρίσκονται Ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα επί του ΠΑΘΕ αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

    Μετά από τον γνωστό «κλεφτοπόλεμο» με την Αστυνομία και περιορισμένη χρήση σπρέι πιπεριού, κατάφεραν μερικές δεκάδες αγρότες να ανεβούν στον ΠΑΘΕ όπου και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο πλάι του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Οι αγρότες έχουν μεταφέρει το καθημερινό τους ραντεβού για τις τέσσερις το απόγευμα και σταθμίζοντας και την συμμετοχή ανά μέρα, αποφασίζουν και τις ενέργειες που θα προβούν.

    Οι αγρότες- μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγου Χανίων άνοιξαν από χθες την αυλαία των κινητοποιήσεων στους δρόμους της Κρήτης.

    Παρέταξαν τα αγροτικά τους οχήματα στην εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου στον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου διάρκειας 15 λεπτών. Στην κινητοποίηση που συνεχίστηκε και σήμερα από τις 11 το πρωί, με μικρότερη ωστόσο συμμετοχή, συμμετέχει και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων.

    [03] Ο. Ρεν: Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε σωστά το πρόγραμμα

    Παρέμβαση στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα για λάθους υπολογισμούς της Τρόικα στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής έκανε χθες ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.

    Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ και αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ο κοινοτικός επίτροπος αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι για την ύφεση στην Ελλάδα ευθύνεται κατά κύριο λόγο η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα.

    Αποδέκτες της τετρασέλιδης επιστολής του κ. Ρεν, πέραν των υπουργών Οικονομικών, είναι επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής του Ταμείου Διάσωσης (ΕΤΧΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ.

    Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ρεν, η συζήτηση για τους λεγόμενους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά «κινδυνεύει να πλήξει την εμπιστοσύνη την οποία οικοδομήσαμε με επίπονες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια σε πολλές συνεδριάσεις που διήρκεσαν ως αργά τη νύχτα».

    Στη συνέχεια, αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ στον ελληνικό Τύπο, στο οποίο υπογραμμίζει ότι το να συνδέουμε τις περιορισμένες επιδόσεις της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος «συνιστά θεμελιώδη ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές».

    Αναφερόμενος στους λόγους της βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα, ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,6% του ΑΕΠ και οι αγορές δεν ήταν πλέον πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τα υψηλά επίπεδα χρέους της Ελλάδας. Αυτή η κατάσταση οδήγησε στο μνημόνιο και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης την Άνοιξη του 2010. «Ωστόσο, η παρατεταμένη αβεβαιότητα και τα προβλήματα εφαρμογής τα πρώτα χρόνια του προγράμματος είχαν ως συνέπεια η ελληνική οικονομία να μην επωφεληθεί από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει η δημοσιονομική προσαρμογή», αναφέρει.

    Από το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζει, «το ελληνικό πρόγραμμα επανήλθε με αποφασιστικό τρόπο σε τροχιά, ενώ μεγάλο τμήμα της προσπάθειας έχει τώρα επιτευχθεί στην Ελλάδα σε ζητήματα δημοσιονομικής σταθεροποίησης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα».

    Για την απόφαση της Ευρωομάδας (Εurogroup) το Δεκέμβριο, επισημαίνει ότι η συμφωνία αυτή ήρε την επιζήμια αβεβαιότητα, η οποία αιωρείτο πάνω από την Ελλάδα για υπερβολικό χρονικό διάστημα και άνοιξε το δρόμο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. «Τώρα εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διασφαλίσουν μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα συνεχίσει να ανακτάται», υπογραμμίζει ο Όλι Ρεν.

    [04] Οκτώ φορές ανοίχτηκε το επίμαχο στικάκι

    Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου έφθασε χθες η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το επίμαχο usb φαίνεται ότι ανοίχτηκε οκτώ φορές και από τέσσερεις διαφορετικούς χρήστες από την άνοιξη του 2010 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010 που εστάλη στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

    Από την ανάλυση των δεδομένων που έκανε η διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι δεν προέκυψαν αλλοιώσεις ή διαφορές στα 2.059 κοινά αρχεία που εμπεριέχονται στο usb, που είχε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και στο cd που έστειλαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές και στο οποίο περιλαμβάνονται τα τρία ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Επίσης, στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τότε που το παρέλαβε από τον κ. Διώτη ο κ. Βενιζέλος, και για όσο διάστημα το είχε στην κατοχή του για 15 περίπου μήνες, το αρχείο δεν είχε ανοιχτεί παρά μόνο την 1η Οκτωβρίου του 2012, λίγες δηλαδή ώρες προτού σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

    Στο πόρισμα αναφέρεται ότι το ηλεκτρονικό αρχείο ανοίχτηκε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την παράδοση του από τις γαλλικές αρχές, από τον χρήστη με τον κωδικό windows user στις 12:28 μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010.

    Ο χρήστης άνοιξε προς ανάγνωση το αρχείο και το έκλεισε χωρίς να το αποθηκεύσει τρεις φορές. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, στις 28 Φεβρουαρίου 2011 και την 1η Ιουλίου 2011.

    Στα αρχεία του usb είχαν μπει επίσης οι χρήστες S0113601 και Userv που εκτιμάται ότι παραπέμπει σε υπολογιστές δημόσιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, ενώ ο τέταρτος και τελευταίος χρήστης που μπήκε με την κωδική ονομασία Sofia παραπέμπει στην ιδιαιτέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Ο χρήστης S0113601 μπήκε στα αρχεία δύο φορές, στις 6 Ιουλίου 2011 και στις 2 Οκτωβρίου 2012 και ο χρήστης Userv το άνοιξε στις 8 Ιουλίου του 2011.

    Ο τελευταίος χρήστης με τον κωδικό Sofia εμφανίζεται να ανοίγει ένα και μοναδικό αρχείο την 1η Οκτωβρίου 2012 λίγες ώρες δηλαδή προτού το επίμαχο αρχείο σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

    Εν τω μεταξύ, η Προανακριτική Επιτροπή συνεχίζει από το πρωί τις εργασίες της με την κατάθεση του νομικού συμβούλου του Κράτους Αναστάσιου Μπάνου ενώ το απόγευμα έχει κληθεί ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου.

    [05] Ο "Blade Runner" σκότωσε κατά λάθος τη φίλη του

    Ο νοτιοαφρικανός αθλητής Οσκαρ Πιστόριους, ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο, σκότωσε κατά λάθος σήμερα το πρωί τη φίλη του στην κατοικία του στην Πρετόρια, εκλαμβάνοντάς την για διαρρήκτη, σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Σταρ στη Νότια Αφρική, παγκόσμιος θρύλος του αθλητισμού και υπόδειγμα για τους νεαρούς αθλητές, ο Οσκαρ Πιστόριους θα προσαχθεί σε δικαστήριο της Πρετόριας εντός της ημέρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών πηγών που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Beeld, η φίλη του Πιστόριους πυροβολήθηκε περί τις 04.00 (τοπική ώρα) τέσσερις φορές στο κεφάλι και το χέρι και εξέπνευσε επί τόπου, στην καλά φυλασσόμενη κατοικία του αθλητή.

    Η αστυνομία της Πρετόριας επιβεβαίωσε το συμβάν, αλλά αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη. "Βρήκαμε ένα πιστόλι των 9 μιλιμέτρ στον τόπο του συμβάντος. Ενας άνδρας 26 ετών μεταφέρθηκε στη φυλακή διότι όπως φαίνεται σκότωσε μία γυναίκα", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ο Οσκαρ Πιστόριους είναι 26 ετών. Πήρε το προσωνύμιο "Blade Runner" από τα τεχνητά μέλη, δύο λάμες από ανθρακονήματα, που αντικαθιστούν τα μέλη του από το γόνατο και κάτω. Τρέχοντας με τα μέλη αυτά εισήλθε το περασμένο καλοκαίρι στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ως ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετέχει σε διεθνή διοργάνωση αθλητών χωρίς αναπηρία.

    Αν και δεν πλησίασε το βάθρο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, απέσπασε λίγες ημέρες αργότερα χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα στους Παραολυμπιακούς. Τέσσερα χρόνια πριν, είχε κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια (στις κούρσες των 100, 200 και 400 μέτρων) στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

    Ο Οσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε χωρίς περόνες και οι γονείς του αναγκάσθηκαν να αποφασίσουν τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του από το γόνατο και κάτω σε ηλικία 11 μηνών. Εμαθε να περπατά με τεχνητά μέλη και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα παιδικά του χρόνια, αντιμετωπίζοντας αθλητές χωρίς αναπηρία.

    Η Τζέινι Μπρουκς, προπονήτριά του σε ηλικία 16 ετών, διηγείται ότι τής πήρε έξι μήνες για να αντιληφθεί ότι ο Οσκαρ Πιστόριους ήταν ακρωτηριασμένος και στα δύο του πόδια. "Οταν άρχισε μαζί μου, ήταν αρχή του χειμώνα. Τα παιδιά φορούσαν πάντοτε μακριές φόρμες... Εκανε πάντα ότι και οι άλλοι στον ίδιο ρυθμό, δεν χρησιμοποιούσε δικαιολογίες για να αποφύγει μία άσκηση, έκανε τα πάντα με ευσυνειδησία... Μία φορά κάναμε μία άσκηση και είδα ότι δεν κατέβαινε όσο χαμηλά και οι άλλοι...μού απάντησε 'Κοιτάξτε, είναι το μάξιμουμ που μπορώ να κάνω' και όταν τον ρώτησα τον λόγο μού είπε: 'ΟΚ, θα σάς διηγηθώ την ιστορία μου...".

    [06] Κατάληψη στο γραφείο του Μέργου πραγματοποίησαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ

    Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες "απολαμβάνουν" μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα, που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι "υπεραμειβόμενοι"».

    Ο κ. Μέργος, προστίθεται στην ανακοίνωση, «δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της "ανάπτυξης", ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων» και καλεί το λαό να συμμετάσχει στην απεργία της επόμενης Τετάρτης.

    Εν τω μεταξύ, το κόμμακαταγγέλλει την κυβέρνηση για βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους και Νέες.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό».

    [07] Στο 27% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας

    Στο 27% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, καταρρίπτοντας εκ νέου κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.350.181 άτομα. Ειδικά για τους νέους (ηλικίες 15- 24 ετών), η ανεργία έχει εξελιχθεί σε «μάστιγα», καθώς ξεπέρασε και το 60% (ανήλθε σε 61,7% ή κατά 11,6 μονάδες υψηλότερα μέσα σε έναν χρόνο). Παράλληλα, για 2ο συνεχόμενο μήνα, η Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, κατέχει τα «σκήπτρα» μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 29%.

    Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

    Το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2012 ανήλθε σε 27%, έναντι 20,8% τον Νοέμβριο 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα και αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2012 (αύξηση 1,5%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα και οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2012 (μείωση 0,8%). Ενώ, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.339.982 άτομα και μειώθηκε κατά 19.577 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2012 (μείωση 0,1%).

    Από την ανεργία πλήττονται περισσότερο οι γυναίκες (31,1% τον Νοέμβριο 2012 από 24,6% τον Νοέμβριο 2011) και σχετικά λιγότερο οι άνδρες (24% από 18%).

    Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στα άτομα 15- 24 ετών (61,7% τον Νοέμβριο 2012 από 50,1% τον Νοέμβριο 2011) και ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών (36,2% από 28,9%). Έπονται οι ηλικίες 35- 44 ετών (23,3% από 16,9%), 45- 54 ετών (19,8% από 14,6%), 55- 64 ετών (15,3% από 10,3%) και 65- 74 ετών (10% από 4%).

    Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων (περιφερειών), στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Αττική (29% τον Νοέμβριο 2012 από 21,7% τον Νοέμβριο 2011), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,2% από 22,2%) και η Μακεδονία- Θράκη (27,2% από 22,5%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,7% από 20,9%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (24,5% από 17,9%), η Κρήτη (21,1% από 18,3%) και το Αιγαίο (20,1% από 12,8%).

    [08] Η ρύπανση "φέρνει" ελλιποβαρή μωρά

    Οι έγκυες γυναίκες που εκτίθενται στη σωματιδιακή ρύπανση της ατμόσφαιρας, η οποία προκαλείται από τα αυτοκίνητα, διάφορες πηγές θέρμανσης όπως τα τζάκια, καθώς και από τα εργοστάσια που καίνε άνθρακα, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με χαμηλό βάρος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνής επιστημονική έρευνα, που συνδέει τη ρύπανση του αέρα με την ανεπαρκή ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας Τρέισι Γούντραφ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας "Environmental Health Perspectives", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν πάνω από τρία εκατομμύρια γέννες σε εννέα χώρες της Β. και Ν. Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ρύπανση του αέρα σε μια πόλη ή περιοχή, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των γεννήσεων μωρών με μικρό βάρος. (κάτω από δυόμισι κιλά). Η γέννηση παιδιών βάρους κάτω των 2.500 γραμμαρίων έχει από προηγούμενες μελέτες σχετιστεί με πιθανές σοβαρές συνέπειες για την υγεία, ακόμα και με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή χρόνιων προβλημάτων στην μετέπειτα ζωή.

    Η Τρέισι Γούντραφ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αυξάνουν τον κίνδυνο γέννησης λιποβαρών μωρών, «είναι αυτά στα οποία πρακτικά εκτίθεται συχνά ο καθένας στον κόσμο. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια, που είναι μικρότερα από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, βρίσκονται στον αέρα που όλοι αναπνέουμε».

    Μια νέα διεθνής επιδημιολογική μελέτη, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, εξετάζει μερικά από αυτά τα λιποβαρή μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες εκτεθειμένες σε σωματιδιακή ρύπανση του αέρα, για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό τα παιδιά θα έχουν προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [09] «Κατεβάζει ρολά» για δύο χρόνια ο επιταχυντής του CERN

    Ο μεγάλος επιταχυντής του CERN, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, «έσβησε» τις συγκρουόμενες ακτίνες των σωματιδίων του, εν όψει της μακράς περιόδου διακοπής της λειτουργίας του, που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο επιταχυντής προγραμματίζεται να βγει από τη μακρόχρονη «χειμερία νάρκη» του τον Νοέμβριο του 2014 και τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2015 θα είναι πλέον έτοιμος να επαναλάβει τα πειράματα σε πλήρη πλέον ενεργειακή ισχύ.

    Το «σβήσιμο» του επιταχυντή θα ολοκληρωθεί έως το Σάββατο, σύμφωνα με το BBC, εως ότου οι 1.734 μαγνήτες του, που καθοδηγούν τις ακτίνες των σωματιδίων στο εσωτερικό του τεράστιου υπόγειου τούνελ, σε θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν, θερμανθούν σταδιακά ξανά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Η δίχρονη διακοπή του επιταχυντή θα αφιερωθεί σε επισκευές και αναβαθμίσεις του πολύπλοκου εξοπλισμού του, ιδίως όσον αφορά τις συνδέσεις μεταξύ των μαγνητών, ώστε να αντέξουν τα υπέρογκα ηλεκτρικά φορτία που θα τους διαπεράσουν μελλοντικά. Στόχος είναι να εκμηδενισθεί η πιθανότητα ενός νέου τεχνικού προβλήματος, όπως αυτό που τον έθεσε «νοκ-άουτ» το 2008. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, θα γίνουν τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στους τέσσερις πειραματικούς ανιχνευτές του επιταχυντή.

    Στη διάρκεια του 2012, το γιγάντιο μηχάνημα έκανε συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων με ενέργεια 8 TeV (τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ), έναντι 7 TeV το 2011, ενώ από το 2015 η ενέργεια των συγκρούσεων θα ανέβει στα 13 TeV, μακράν οι πιο ισχυρές συγκρούσεις σωματιδίων που θα έχουν ποτέ επιχειρηθεί από τους επιστήμονες.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [10] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε την πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση

    Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προσωπικά και της κυβέρνησης συνολικά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC, τονίζοντας ότι «πλέον είναι φανερό ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι η πιο δεξιά και πιο ακραία κυβέρνηση που είχε γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

    Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς «επιδιώκει να θέσει μια ατζέντα που οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση, που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία, ώστε μ? αυτό τον τρόπο να πετύχει δυο πράγματα. Πρώτον, ο κόσμος να μην σκέφτεται την οικονομία, να φοβάται και να σκέφτεται την ασφάλειά του, τους κινδύνους που μπορεί να έχει από τους μετανάστες ή από τις διαδηλώσεις. Και δεύτερο, να προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, διαμορφώνοντας μια σταθερή βάση για τη δική του εκλογική επιρροή».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την πολιτική του κόμματός του στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι η στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς «είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για την ίδια τη Δημοκρατία».

    Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βία που προέρχεαι από την ακραία δεξιά απορρίπτοντας ταυτόχρονα ως επικίνδυνη τη θεωρία των δύο άκρων, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα άκρο, η Χρυσή Αυγή.

    Για την τρομοκρατική δράση αναρχικών οργανώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πρόκειται για έναν χώρο που είναι ήδη πολιτικά ηττημένος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι « η ακροδεξιά με το νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα πηγαίνουν χέρι-χέρι, είναι οι δύο όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος. Και πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτή την ακραία ατζέντα του νόμου και της τάξης» και προέβλεψε ότι « η κοινωνική ένταση πιθανώς να οξυνθεί το επόμενο διάστημα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τον εκτροχιασμό της κοινωνικής έντασης σε καταστάσεις σαν κι αυτές που αναφερθήκατε και αφορούν το παρελθόν». Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο να ενώσει την ελληνική κοινωνία.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου. Διότι, πρόσθεσε, αυτή η πολιτική που ασκείται είναι βάρβαρη και δεν θα μπορούσε να βρει συναίνεση από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην εξουσία και στο λαό που να προκαθορίζει ότι ο λαός θα πρέπει υποστεί μια μείωση εισοδήματος 30-40%.

    Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσουμε. Να τον ενώσουμε προκειμένου να ξεπεράσει μια τρομακτική κρίση που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια».

    [11] Χωρίς μπλε λεωφορεία μέχρι τις 17.00 η πρωτεύουσα

    Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα μπλε λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 17:00, λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και η διατήρηση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    [12] Ύφεση 6% κατέγραψε η ελληνική οικονομία στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

    Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ύφεση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε μικρή επιβράδυνση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, όταν έφθασε το 6,7%.

    Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ύφεση ενισχύθηκε, με το ρυθμό μείωσης του ΑΕΠ να φθάνει σε ετήσια βάση στο 0,9% από 0,6% στο τρίτο τρίμηνο. Σε τριμηνιαία βάση (σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012), το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,6% έναντι μείωσης κατά 0,1% στο προηγούμενο τρίμηνο (για την Ελλάδα δεν αναφέρονται τριμηνιαία στοιχεία).

    Το ΑΕΠ των 27 χωρών της ΕΕ υποχώρησε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση και 0,6% σε ετήσια βάση. Για το 2012 συνολικά, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε 0,5% και της Ευρωζώνης κατά 0,3%. Τη μεγαλύτερη ύφεση μετά την Ελλάδα κατέγραψαν η Πορτογαλία (3,8%), η Κύπρος (3%), η Ιταλία (2,7%) και η Ισπανία (1,8%).

    Η ύφεση έπληξε και τις οικονομίες των βόρειων χωρών. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, αν και σημείωσε αύξηση κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Η γαλλική οικονομία υποχώρησε κατά 0,3% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση. Το ΑΕΠ της Ολλανδίας μειώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,9% σε ετήσια βάση. Οι μόνες χώρες της ΕΕ που σημείωσαν αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση ήταν Εσθονία (0,9%), η Λετονία (1,3%), η Λιθουανία (1%), η Ρουμανία και η Σλοβακία (0,2% και οι δύο) και η Βουλγαρία (0,1%).

    [13] Δέσμευση Ομπάμα για την προστασία της Ιαπωνίας με την "πυρηνική ομπρέλα"

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο 'Αμπε, επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να προστατεύσουν την Ιαπωνία, μεταξύ άλλων και με την αμερικανική "πυρηνική ομπρέλα", μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα και ο Άμπε, ο οποίος αναμένεται στην Ουάσινγκτον ως το τέλος του μήνα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, "συζήτησαν για τη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή και για την απάντηση που πρέπει να δώσουν στη προκλητική αυτή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας".

    Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στη βούλησή τους να προστατεύσουν την Ιαπωνία και με την αμερικανική πυρηνική ομπρέλα, τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Οι δυο ηγέτες "υποσχέθηκαν να συνεργαστούν ώστε να δοθεί η κατάλληλη απάντηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίνζο Άμπε είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-μπακ.

    [14] Eurovision: Στην τελική ευθεία για ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού

    Λίγες μέρες απέμειναν για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στο Μάλμε της Σουηδίας.

    Η παρουσίαση των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών, που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό, πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Semiramis στην Κηφισιά, με την παρουσία των υποψήφιων καλλιτεχνών και συντελεστών τους.

    Τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου είναι τα εξής:

    «One last kiss». Καλλιτέχνης: Θωμαή Απέργη. Μουσική: Γιώργος Γκέκας. Στίχοι: 'Αγης Νικολακόπουλος.

    «Χίλιες και μία νύχτες». Καλλιτέχνης: Αγγελική Ηλιάδη. Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου.

    «Angel». Καλλιτέχνης: Alex Leon feat. Giorgina. Μουσική: Alex Leon. Στίχοι: Riskykidd & Alex Leon.

    «Alcohol is free». Καλλιτέχνης: Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης. Μουσική: Ηλίας Κόζας. Στίχοι: Στάθης Παχίδης.Ο Ελληνικός Τελικός «Εurosong 2013 - A Mad Show!» που θα αναδείξει το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

    Τη βραδιά του τελικού θα παρουσιάσουν δύο Έλληνες καλλιτέχνες, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή και ο ηθοποιός- παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης. Πέρα όμως από τις ζωντανές εμφανίσεις των υποψηφίων καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, το «Eurosong 2013» υπόσχεται πολλές εκπλήξεις επί σκηνής, καθώς θα φιλοξενήσει έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές.

    Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλισσες και η Ελένη Φουρέιρα θα υποδεχτούν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic. Σημαντικές στιγμές του ελληνικού τελικού θα είναι οι εμφανίσεις Ελληνίδων καλλιτεχνών, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου.

    Η προπώληση των εισιτηρίων για τον Ελληνικό Τελικό, έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το κοινό μπορεί να τα προμηθεύεται από τα καταστήματα Γερμανός και ηλεκτρονικά από το www.boxoffice.gr.

    [15] Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία

    Κρέας αλόγου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε συσκευασία με κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία, έγινε γνωστό σήμερα από τον διανομέα του συγκεκριμένου προϊόντος, την αλυσίδα καταστημάτων Real.

    Η Real έχει ήδη αποσύρει για προληπτικούς λόγους από τα ράφια των σούπερμάρκετ της το συγκεκριμένο προϊόν της μάρκας φθηνών προϊόντων "Τip" και οι αναλύσεις που έγιναν σε εργαστήρια έδειξαν χθες την παρουσία κρέατος αλόγου, παραδέχθηκε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

    Η Real τονίζει ακόμα ότι πρόκειται για ένα "καθαρά προληπτικό μέτρο, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών".

    Η εταιρεία Real που αριθμεί 316 καταστήματα στη Γερμανία, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι συνεργάζεται με τις αρχές, τους προμηθευτές της και με το υπουργείο Γεωργίας και Κατανάλωσης "ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε οι πελάτες να αγοράζουν προϊόντα που θεωρούνται υπεράνω υποψίας". "Οι αρχές πρέπει να εξακριβώσουν πόση ποσότητα κρέατος αλόγου υπάρχει στις συσκευασίες αυτές", δήλωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Κατανάλωσης 'Ιλσε 'Αιγκνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και υπογράμμισε ότι "οι εταιρείες αντέδρασαν αποσύροντας τα ύποπτα προϊόντα από την αγορά".

    Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Edeka, ο μεγαλύτερος διανομέας τροφίμων της Γερμανίας, πραγματοποιεί και αυτή σειρά αναλύσεων στα προϊόντα αυτά, όπως και η γερμανική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων και η αλυσίδα καταστημάτων Kaiser's-Tengelmann. Η γερμανική κυβέρνηση έκανε λόγο χθες για τις πρώτες ύποπτες συσκευασίες έτοιμων γευμάτων με λαζάνια που πωλήθηκαν με παραπλανητική ετικέτα σε έμπορο στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, αυτό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

    [16] Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή, σε κρουαζιερόπλοιο

    Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, 24 χρόνων, βρέθηκε νεκρή στην καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου, όπου εργαζόταν.

    Το κρουαζιερόπλοιο «Seven Seas» ήταν δεμένο στο λιμάνι του Ντάργουιν της Βόρειας Αυστραλίας, όταν μέλη του πληρώματος βρήκαν τη νεαρή Τζάκι Καστρινέλη νεκρή στην καμπίνα της.

    Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αλλά απ' όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η κοπέλα έφερε τραύμα στο κεφάλι. Η 24χρονη Τζάκι Καστρινέλη, που είχε γεννηθεί στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ήταν πτυχιούχος πανεπιστημίου και εργάζονταν ως τραγουδίστρια στο κρουαζιερόπλοιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 February 2013 - 11:30:24 UTC