Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
  • [02] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό
  • [03] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον X. Ράιχενμπαχ το απόγευμα της Δευτέρας
  • [04] Το Ισραήλ επιβεβαίωσε εμμέσως την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στη Συρία

  • [01] Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

    Έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι συμβολικά για μια ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αγρότες των Σερρών. Οι αγρότες κατέλαβαν πεζή το οδόστρωμα, ενώ τα τρακτέρ τους βρίσκονται στις άκρες του δρόμου. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας.

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Το μεσημέρι του Σαββάτου διεμήνυσαν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων.Αργά το μεσημέρι, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.

    Στην Πελοπόννησο αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν σήμερα στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων στην Πελοπόννησο. Πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Στην Αργολίδαπαραμένει για τέταρτη ημέρα το μπλόκο στο Μάνεση, με τον αριθμό των μηχανημάτων και των αγροτών να αυξομειώνεται.

    Στη Μεσσηνία την Κυριακή, στις 13.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι. Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο χωριό Χανδρινού.

    Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι και σήμερα συγκεντρωμένα δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

    Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

    Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα.Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας.

    Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

    Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

    [02] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό

    Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δόθηκαν νωρίτερα από την Αστυνομία στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ζητάει πληροφορίες από τους πολίτες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν γιάφκες και στοιχεία για εμπλοκή τους σε άλλες ενέργειες, τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Πρόκειται για τους δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Ιωάννη Μιχαηλίδη του Χαράλαμπου και τον Δημήτριο Πολίτη, καθώς και τους: Μπουρζούκο Ανδρέα- Δημήτριο και Ρωμανό Νικόλαο.

    Στην κατοχή των Μιχαηλίδη και Πολίτη βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, με τα στοιχεία: Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα, δημότης Καλλιθέας, και Καλυβας Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στον Χολαργό, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

    Σε βάρος του Μιχαηλίδη έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης και σε βάρος του Πολίτη άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τα δακτυλικά αποτυπώματα και των δύο είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της οργάνωσης στην οδό Σαπφούς, στην Καλλιθέα.

    Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν σήμερα στην Αθήνα, όπου θα εξεταστούν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις υποθέσεις που κατηγορούνται.

    [03] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον X. Ράιχενμπαχ το απόγευμα της Δευτέρας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 μ.μ. στο κτίριο της πλ. Συντάγματος.

    Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ αλλά και οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να είναι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης.

    [04] Το Ισραήλ επιβεβαίωσε εμμέσως την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στη Συρία

    Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ επιβεβαίωσε σήμερα εμμέσως ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πραγματοποίησαν την Τετάρτη αεροπορική επιδρομή με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Δαμασκό.

    "Αυτό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες (...) δείχνει ότι όταν λέμε κάτι, το τηρούμε. Έχουμε πει ότι δεν πιστεύουμε πως θα πρέπει να επιτραπεί να μεταφερθούν στο Λίβανο εξελιγμένα οπλικά συστήματα", είπε ο Μπάρακ μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών της διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο της Γερμανίας.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 February 2013 - 11:30:22 UTC