Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου
  • [02] Μετανάστης κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα στις γραμμές του ΗΣΑΠ
  • [03] Επιπλέον στοιχεία στο «φως» για τον καμικάζι της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [04] Κ. Μήτρογλου: «Η ανανέωση μού δίνει δύναμη»
  • [05] Πανευρωπαϊκή αναθεώρηση του φαρμάκου Diane 35 και των γενοσήμων του
  • [06] Συνελήφθη ο οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS
  • [07] Συγκέντρωση αγροτών στις εθνικές οδούς Πατρών - Πύργου και Πατρών - Τρίπολης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου

    Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους.

    Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος» και διερωτήθηκε: «τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;»

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του να πραγματοποιήσει τα ταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στις συναντήσεις, που είχε και στις δύο χώρες, έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

    [02] Μετανάστης κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα στις γραμμές του ΗΣΑΠ

    Τραγικό θάνατο βρήκε μετανάστης, χτες το βράδυ, στις γραμμές του Ηλεκτρικού, κοντά στο σταθμό του Θησείου.

    Ο μετανάστης περπατούσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ, από Μοναστηράκι προς Θησείο, αλλά τον χτύπησε το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

    Το περιστατικό έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία του ηλεκτρικού, για περίπου δύο ώρες.

    [03] Επιπλέον στοιχεία στο «φως» για τον καμικάζι της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση χθες εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα ήταν πρώην απεργός πείνας και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

    Ο Ετζεβίτ Σανλί, 40 ετών, ήταν σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές μέλος του ακροαριστερού κινήματος DHKP-C. Πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα σε φυλάκιο στον περίβολο της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας, ενώ μια δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

    Ο καμικάζι είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί με την κατηγορία της "τρομοκρατίας" για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης το 1997. Απελευθερώθηκε το 2001, μετά την ομαδική απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές που έληξε με την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Περίπου 20 κρατούμενοι, μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (DHKP-C) έχασαν τη ζωή τους.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Κ. Μήτρογλου: «Η ανανέωση μού δίνει δύναμη»

    Στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κώστας Μήτρογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Stadio".

    «Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα πήγαν καλά και μπορώ να συνεχίσω να φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού και για τα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι στον Ολυμπιακό με πιστεύουν, πιστεύουν στις δυνατότητές μου. Θέλω και εγώ από την πλευρά μου να τα δώσω όλα για αυτή την ομάδα, να συνεχίσω να πετυχαίνω γκολ και να έχουμε επιτυχίες. Μου δίνει δύναμη η ανανέωσή μου για να πάω ψηλά με τον Ολυμπιακό,» δήλωσε ο Καβαλιώτης επιθετικός.

    [05] Πανευρωπαϊκή αναθεώρηση του φαρμάκου Diane 35 και των γενοσήμων του

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σε μια πανευρωπαϊκή αναθεώρηση του φαρμάκου Diane 35 και των γενοσήμων του, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και για αντισύλληψη, μετά από αίτημα της Γαλλίας.

    Επιπλέον ο Γαλλικός οργανισμός φαρμάκων (ANSM) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναστείλει, μέσα σε τρείς μήνες, την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου Diane 35 καθώς και όλων των προϊόντων με την ίδια σύσταση.

    Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, εν αναμονή του αποτελέσματος της επανεξέτασης, οι γυναίκες που λαμβάνουν σήμερα Diane 35 ή ένα από τα γενόσημά του συνιστάται να μην σταματήσουν τη λήψη του φάρμακου και εάν μια γυναίκα έχει οποιοδήποτε ερώτημα, μπορεί να το συζητήσει με τον ιατρό της.

    Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το προϊόν Gynofen 35 με την ίδια σύσταση. Αν και έχει αντισυλληπτική δράση δεν πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά για τέτοιο σκοπό υπογραμμίζει ο ΕΟΦ. Προειδοποιήσεις και αντενδείξεις για τον κίνδυνο θρομβοεμβολής υπάρχουν στα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

    [06] Συνελήφθη ο οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS

    Συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε η 2η Ειδική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS Γιάννης Παπαβασιλείου.

    Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της πλέον γνωστής εταιρίας του ομίλου Λαυρεντιάδη εκδόθηκε καθώς από τα στοιχεία της ανάκρισης προέκυψε σημαντικός ρόλος του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANG σε εταιρίες του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία.

    [07] Συγκέντρωση αγροτών στις εθνικές οδούς Πατρών - Πύργου και Πατρών - Τρίπολης

    Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από σήμερα το πρωί σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, όσο περνά η ώρα αυξάνεται η συμμετοχή των αγροτών στα σημεία των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν αργότερα οι αγρότες, στην περιμετρική οδό της Πάτρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 11:30:23 UTC