Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια
  • [02] «Παρέδωσε» το Στέιτ Ντιπάρτμεν η Χίλαρι Κλίντον
  • [03] «Τίτλοι τέλους» για το Mini-Disc
  • [04] Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν 250.000 λογαριασμοί χρηστών στο Τwitter
  • [05] Περίπου 60 φοιτητές του Χάρβαρντ αποβλήθηκαν επειδή αντέγραψαν
  • [06] Δεύτερο παιδί περιμένει το ζεύγος Κρουζ - Μπαρδέμ
  • [07] Κατασκευή κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

  • [01] Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια

    Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια τα πλοία ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, καθώςη εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε χθες νέα 48ωρη απεργία,αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις». Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία έχουν κατακτηθεί εδώ και καιρό.

    Ακόμη, ανέφεραν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο θα οδηγηθούν στην ανεργία περισσότεροι Έλληνες ναυτικοί, ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

    Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι αύριο, Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    [02] «Παρέδωσε» το Στέιτ Ντιπάρτμεν η Χίλαρι Κλίντον

    Η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι πλέον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφού την Παρασκευή παρέδωσε στον διάδοχό της Τζον Κέρι, όμως η τελευταία της ημέρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αμαυρώθηκε από την αντιαμερικανική επίθεση στην Άγκυρα.

    Η Χίλαρι Κλίντον, 67η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρέδωσε την επιστολή παραίτησής της στον πρόεδρο Ομπάμα, εκφράζοντας "την περηφάνια της για όσα κατάφεραν μαζί στο όνομα του αμερικανικού λαού για τα συμφέροντα και τις αξίες του".

    Ο διάδοχός της Τζον Κέρι, που διορίστηκε στην 21 Δεκεμβρίου από τον Ομπάμα και η Γερουσία επικύρωσε την Τρίτη τον διορισμό του, ορκίστηκε αργά χθες στη διάρκεια κλειστής τελετής ενώπιον ενός από τους εννιά δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Εκτός απροόπτου θα αναλάβει την Δευτέρα τα καθήκοντά του.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [03] «Τίτλοι τέλους» για το Mini-Disc

    Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του Mini-Disc, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη slashgear.

    Τα τελευταία κομμάτια θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάρτιο. Τον Ιούλιο του 2011, η Sony είχε γνωστοποιήσει ότι θα μειώσει αισθητά την παραγωγή του άλλοτε δημοφιλούς Mini-Disc, οι πωλήσεις του οποίου είχαν συρρικνωθεί λόγω της εξάπλωσης των Mp3 Players.

    Η κυκλοφορία των πρώτων iPod το 2001 σε συνδυασμό με την διάδοση των Mp3 Players σήμανε την αρχή του τέλους για το Mini-Disc, το οποίο μετά από 21 χρόνια εισέρχεται στο «χρονοντούλαπο» της τεχνολογικής ιστορίας.

    [04] Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν 250.000 λογαριασμοί χρηστών στο Τwitter

    Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περίπου 250.000 χρήστες του, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, που προσομοιάζουν με τις επιθέσεις κατά εταιρειών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

    Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας του Twitter, Μπομπ Λορντ μέσω του προσωπικού του blog. «Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών, και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο επικεφαλής του Twitter, με έδρα την Καλιφόρνια.

    «Οι επιτιθέμενοι ( χάκερς) ήταν εξαιρετικά περίπλοκοι, και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες ή ιδρύματα έχουν δεχτεί πρόσφατα επιθέσεις κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

    Ο Λόρντ ανέφερε, επίσης ότι έχουν ακυρωθεί κωδικοί πρόσβασης διάφορων λογαριασμών που ενδέχεται να δεχτούν επίθεση και ζήτησε από τους χρήστες να δημιουργήσουν πρόσθετους.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Περίπου 60 φοιτητές του Χάρβαρντ αποβλήθηκαν επειδή αντέγραψαν

    Περίπου εξήντα φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη αποβλήθηκαν προσωρινά επειδή συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αντιγραφής στη διάρκεια των εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και υπάρχουν υποψίες και για τη συμμετοχή άλλων τριάντα, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου.

    Συνολικά 125 φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι πήραν μέρος σε αυτήν την ομαδική απάτη.

    Το μέγεθος της απάτης αυτής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Χάρβαρντ, υπογράμμισε ο κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου Μάικλ Σμιθ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Δεύτερο παιδί περιμένει το ζεύγος Κρουζ - Μπαρδέμ

    Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί και ζευγάρι στη ζωή, Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

    Η New York Post αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εγκυμοσύνη της Κρουζ, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, όπως και το περιοδικό Us Weekly αλλά και ο δικτυακός τόπος του τηλεοπτικού σταθμού E! Μια πηγή είπε στο Ε! ότι η ηθοποιός είναι «περίπου τριών μηνών έγκυος».

    Πάντως, οι εκπρόσωποι του ζευγαριού δεν απάντησαν στις δημοσιογραφικές κλήσεις και δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Κατασκευή κτιρίου στη Σελήνη από τρισδιάστατους εκτυπωτές

    Σχέδια για τη δημιουργία κτιρίου στη Σελήνη, το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί από τρισδιάστατους εκτυπωτές αξιοποιώντας υλικά που βρίσκονται στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, αποκάλυψαν αρχιτέκτονες της εταιρείας Φόστερς, σύμφωνα με το BBC.

    Βάσει των σχεδίων των αρχιτεκτόνων, αρχικά μια φουσκωτή κατασκευή θα εκτοξευτεί από τον πλανήτη μας στη Σελήνη. Εκεί, το φουσκωτό κέλυφος θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί το τελικό οικοδόμημα από τους τρισδιάστατους εκτυπωτές.

    Ο χειρισμός των εκτυπωτών στη Σελήνη θα γίνεται από ρομπότ. Οι εκτυπωτές θα χρησιμοποιούν υλικό από το έδαφος της Σελήνης για να «χτίσουν» το οικοδόμημα.

    Οι αρχιτέκτονες προτείνουν ως ιδανικότερο σημείο για την ανέγερση του κτιρίου το νότιο πόλο της Σελήνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 7:30:22 UTC