Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις
  • [02] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank
  • [03] Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Marfin Bank
  • [04] Δρομολογείται πλοίο για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη στον Πειραιά
  • [05] Επτά χρόνια κάθειρξη στον πρώην επικεφαλής της CIA στην Ιταλία για την απαγωγή ιμάμη
  • [06] Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 36-33 στο ημίχρονο

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια, ενώ σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη.

    [02] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank

    Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Emporiki Bank, από την Credit Agricole στην Alpha Bank.

    Με την υπογραφή της Συμβάσεως Αγοράς Μετοχών και την προσαρμογή που προέκυψε από τη συναλλαγή, η Credit Agricole ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής καταβάλλοντας συνολικά 2,9 δισ. ευρώ και αγόρασε Ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους 150 εκατ. ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές. Το τελευταίο αποτελεί άμεση επένδυση στην Alpha Bank, συνεισφέροντας στα εποπτικά της κεφάλαια επιπλέον του μεταφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

    Ο Πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, δήλωσε: «Η Alpha Bank αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με τη συνένωση δύο Τραπεζών με μακρά παράδοση στον χώρο».

    [03] Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Marfin Bank

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο 32χρονος κατηγορούμενος για τον φονικό εμπρησμό της Marfin Bank.

    Οι δικαστές που κλήθηκαν να αποφανθούν για την διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης, υιοθέτησαν την άποψη του ανακριτή ο οποίος έκρινε ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν για να οδηγηθεί στην φυλακή ο κατηγορούμενος.

    [04] Δρομολογείται πλοίο για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη στον Πειραιά

    Δρομολογείται πλοίο, σύμφωνα με αποψινές πληροφορίες, από το Ηράκλειο προκειμένου να γίνει η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς τον Πειραιά, κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών, μετά την παράταση της απεργίας τους.

    Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των αγροτών με τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε ειδική άδεια από το υπουργείο για να δρομολογηθεί πλοίο και να γίνει η μεταφορά των αγροτικών ευπαθών προϊόντων.

    Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου προς τον Πειραιά, μεταφέροντας περίπου 80 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα που λόγω της απεργίας της ΠΝΟ κινδύνευαν να οδηγηθούν στις χωματερές, με αποτέλεσμα να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά οι αγρότες.

    [05] Επτά χρόνια κάθειρξη στον πρώην επικεφαλής της CIA στην Ιταλία για την απαγωγή ιμάμη

    Το εφετείο του Μιλάνου επέβαλε στον πρώην επικεφαλής της CIA στην Ιταλία, Τζεφ Καστέλι, επτά χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της απαγωγής του ιμάμη Αμπού Όμαρ.

    Πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Καστέλι λόγω της διπλωματικής του ασυλίας, όπως και δυο συνεργάτες του που σήμερα καταδικάσθηκαν σε έξι χρόνια κάθειρξη.

    Ο Αμπού Όμαρ, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, είχε απαχθεί την 17η Φεβρουαρίου του 2003 από άνδρες του Καστέλι σε συνεργασία με καραμπινιέρους και είχε μεταφερθεί -μέσω της νατοϊκής βάσης του Αβιάνο- στην Αίγυπτο, όπου όπως κατήγγειλε ο ίδιος υπέστη βασανιστήρια.

    Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης τον περασμένο Νοέμβριο καταδίκασε οριστικά για την ίδια πάντα υπόθεση 23 άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

    [06] Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 36-33 στο ημίχρονο

    Τη Μπάμπεργκ αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των "16" της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 21:30:22 UTC