Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ονειρεύομαι μια Ελλάδα μελίσσι δημιουργικότητας κι ευημερίας»
  • [02] Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας
  • [03] Ο Βύντρα συμφώνησε με την Λεβάντε
  • [04] Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζαννιάς κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια
  • [05] Η Α. Παπαρήγα απέρριψε τις κατηγορίες ότι μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο Βρούτση
  • [06] Εξετάζεται ο Ηλ. Πλασκοβίτης από την Προανακριτική Επιτροπή
  • [07] Ι. Βρούτσης : «Δεν ήταν μια απλή κατάληψη. Ήταν βιαιοπραγίες»
  • [08] Διαδήλωση των εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας
  • [09] Zημίες 2,6 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Deutsche Bank
  • [10] "Πολύ αισιόδοξη" η Α. Μέρκελ για συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ

  • [01] «Ονειρεύομαι μια Ελλάδα μελίσσι δημιουργικότητας κι ευημερίας»

    Η συνθέτις Ελένη Καραΐνδρου, όταν μιλά για τη μουσική, την Ελλάδα και τους νέους ανθρώπους, λάμπει. Με εφηβικό ενθουσιασμό, αλλά και βαθιά γνώση και πόνο όλων όσων συμβαίνουν εδώ... Δεν κρύβει ότι αυτή η Ελλάδα είναι που την πληγώνει, όπου κι αν βρεθεί.

    «Εδώ γεννήθηκαν όλες οι τέχνες και οι επιστήμες κι έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πολυβραβευμένη συνθέτις με αφορμή μια ιδιαίτερη βραδιά που «στήνεται» προς τιμήν της, την προσεχή Δευτέρα, στον χώρο του Ιανού.

    Φίλοι παλιοί θα μιλήσουν για την «ποιήτρια της μουσικής και των ήχων» που η ευαισθησία της μουσικής της είναι το σήμα κατατεθέν του έργου της σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Η γιορτή του Ιανού έχει αφορμή την έκδοση του νέου της cd «Concert in Athens», το οποίο η συνθέτις αφιερώνει στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη της Θόδωρου Αγγελόπουλου. Συντελεστές, ο Αλέξανδρος Μυράτ, μαέστρος της για περισσότερες από 25 συναυλίες, αλλά και της συναυλίας που ηχογραφήθηκε ζωντανά το 2010, ο Γιώργος Γραμματικάκης, λαμπρός επιστήμων και συγγραφέας, «φίλος από πάντα» και ο Παρασκευάς Καρασούλος, ποιητής και ψυχή της μικρής Άρκτου που πολλά χρόνια εκπροσωπεί την ECM στην Ελλάδα, αλλά έχει εκδώσει το λεύκωμα για το ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ και το βιβλίο με τα 3 cd που περιέχουν μουσική της για 22 παραστάσεις του Αντώνη Αντύπα.

    [02] Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας

    Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν.

    Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 έως 10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έχει εξαγγελθεί και από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.

    Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Ελευσίνας και στις 12.30 μετά το μεσημέρι επέστρεψε στον χώρο των ναυπηγείων.

    [03] Ο Βύντρα συμφώνησε με την Λεβάντε

    Στην πριμέρα ντιβιζιόν και συγκεκριμένα στην Λεβάντε, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λουκάς Βύντρα.

    Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, συμφώνησε με την διοίκηση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ και εντός της ημέρας, αναμένεται να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

    [04] Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζαννιάς κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια

    Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζαννιάς.

    Ο κ. Ζαννιάς, στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας "πώς πάνε οι τράπεζες;" απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, "σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας".

    Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως περιμένει να "μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους".

    Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα "περιβόητα σπρέντ" που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

    Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.

    [05] Η Α. Παπαρήγα απέρριψε τις κατηγορίες ότι μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο Βρούτση

    Απέρριψε κατηγορηματικά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τις κατηγορίες ότι μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν κάνει πολιτικά παιχνίδια γιατί θεωρεί ότι «αποβλακώνουν το λαό».

    «Αλίμονό μας αν ως κόμμα γλιστρήσουμε σε τέτοια παιχνίδια πολιτικού σκηνικού και σε τεχνητές πολώσεις. Ως ΚΚΕ θα την πατήσουμε άγρια. Αυτή είναι η θέση μας» είπε η γγ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ALPHA.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως «ήταν πρόεδροι ομοσπονδιών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν και όχι κουκουλοφόροι» σημειώνοντας πως «ως κόμμα ξέρουμε ότι οι ενέργειες που αποβλέπουν στη φιγούρα και την πολιτική πασαρέλα, για το ΚΚΕ είναι ζημιά- δεν πείθουνε, δε βοηθάνε, δεν διαπαιδαγωγούν το λαό σε ένα σκληρό και μακρόχρονο συνειδητό αγώνα».

    Είπε επίσης πως «αν είχαν αποφασίσει να κάνουν αυτή την ενέργεια και την είχαν αποφασίσει συλλογικά, θα έβγαινα δημόσια και θα έλεγα ναι, τα προβλήματα ήταν οξυμμένα». «Δεν μπορούσα ως κόμμα -γιατί εγώ δεν πήγα ως πρόσωπο- να ρεζιλευτούμε λέγοντας ότι δεν έκαναν τίποτα και εκείνο και το άλλο. Αυτό θα σήμαινε ένα κόμμα αφερέγγυο. Αφερέγγυοι δεν είμαστε, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια» προσέθεσε η κ. Παπαρήγα.

    [06] Εξετάζεται ο Ηλ. Πλασκοβίτης από την Προανακριτική Επιτροπή

    Συνεχίζεται από τις 11 το πρωί η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Πλασκοβίτης εξετάζεται από την Επιτροπή, καθώς στην κατάθεση του στη δικαιοσύνη φέρεται να εμπλέκει τον πρώην πρεσβευτή στο Παρίσι Ηλία Κλη ότι ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε πρώτος από τις γαλλικές αρχές, το επίμαχο cd με τη ?λίστα Λαγκάρντ?.

    Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρέσβης Ηλίας Κλης.

    [07] Ι. Βρούτσης : «Δεν ήταν μια απλή κατάληψη. Ήταν βιαιοπραγίες»

    Δεν ήταν μια απλή κατάληψη, αλλά βιαιοπραγίες, ανέφερε για τα χθεσινά επεισόδια στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου, ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός, που προσήλθε- κατά δήλωσή του- στη Βουλή, προκειμένου να «καταγγείλει τα έκτροπα», κατηγόρησε όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται στο ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο, φιλειρηνικό και δεν υπάρχουν εμπόδια στο να μπει κάποιος μέσα.

    «Όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε κοινωνική ομάδα που να μην συζήτησα» είπε ο υπουργός, περιγράφοντας ότι, χθες το πρωί, μια ομάδα 35 ατόμων μπήκε στο κτίριο του υπουργείου, οργανώθηκε στον έβδομο όροφο και ξαφνικά εισέβαλε στο γραφείο του, παραβιάζοντας τα πάντα. «Μπήκαν μέσα ξαφνικά, χωρίς να έχουν ζητήσει να με συναντήσουν, χτυπώντας την αστυνομική μου φρουρά, σπρώχνοντας τις κοπέλες στη γραμματεία, καταστρέφοντας και αναποδογυρίζοντας δημόσια περιουσία» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης. Σχολίασε μάλιστα και τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τις οποίες ζήτησε το βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ στο γραφείο του υπουργού, λέγοντας: «Ενημερώνω την κ. Παπαρήγα ότι δεν υπάρχει βίντεο στο υπουργείο. Χθες όμως, κατά την εισβολή των 35 ατόμων στο γραφείο μου, υπήρχε μαζί και βίντεο και φωτογράφος. Και ζητάω να κατατεθεί αυτό το υλικό στη Βουλή».

    Αναρωτήθηκε δε, ο υπουργός: «Πώς αντιλαμβάνεται η κ. Παπαρήγα, το ενδεχόμενο ομάδες που δεν συμμερίζονται τις δικές της απόψεις να πάνε στον Περισσό και να καταλάβουν το γραφείο της;»

    «Εύχομαι να είναι το τελευταίο γεγονός αυτό που συνέβη χθες. Αυτό δεν ήταν απλά μια κατάληψη, αλλά ήταν βιαιοπραγίες και έκτροπα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας αναρωτηθούμε επιτέλους αν αυτές οι βιαιοπραγίες είναι προς όφελος των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ, αναρωτήθηκε αν πρέπει σήμερα να στείλει την επιταγή για τις ζημίες στο ΚΚΕ.

    «Ο υπουργός Εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που έφτασε να πει ότι οι συντάξεις των 300, των 400 και των 500 ευρώ είναι ρουσφετολογικές» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος αρνήθηκε ότι «έγινε έφοδος στον έβδομο όροφο του υπουργείου» και κατήγγειλε ότι ο υπουργός είχε αρνηθεί να δει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και έφυγε από το υπουργείο.

    [08] Διαδήλωση των εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των δαπανών.

    Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.

    [09] Zημίες 2,6 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Deutsche Bank

    Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω δικαστικών αποφάσεων και του κόστους αναδιάρθρωσής της.

    Τα λειτουργικά αποτελέσματα της τράπεζας επισκιάσθηκαν από τη ζημιά ύψους 1,9 δισ. ευρώ που κατέγραψε στον ισολογισμό της για τη νέα διοικητική της διάρθρωση και την ενσωμάτωση σε μία νέα μονάδα του χαμηλής απόδοσης ενεργητικού της.

    Η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσης την καταγραφή ζημιών ύψους 1 δισ. ευρώ, λόγω «δυσμενών δικαστικών αποφάσεων και εξελίξεων στις έρευνες εποπτικών αρχών».Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτεραιότητά της είναι να διαμορφώσει ένα καλύτερο δίχτυ ασφαλείας, μειώνοντας τα επικίνδυνα στοιχεία του ενεργητικού της για να απελευθερώσει κεφάλαια.

    Ο συντελεστής ιδίων κεφαλαίων πρώτης βαθμίδας (core tier one capital ratio), με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, αυξήθηκε στο 8% στο τέλος του 2012 από λιγότερο του 6% στο τέλος του 2011, μία κίνηση που βοήθησε στο διασκεδάσει τις αμφιβολίες των επενδυτών σχετικά με την ανάγκη μίας νέας αύξησης των κεφαλαίων της τράπεζας.

    [10] "Πολύ αισιόδοξη" η Α. Μέρκελ για συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πριν από μια συνάντησή της σήμερα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, που επισκέπτεται τη Γερμανία, πως είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να συναφθεί μια συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.

    "Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι στο θέμα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, θα είμαστε επιτυχείς, ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία", δήλωσε η Μέρκελ ενώ στεκόταν δίπλα στον Μόντι στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

    "Η Ιταλία και η Γερμανία είναι αμφότεροι καθαροί χρηματοδότες, έχουμε κοινά συμφέροντα. Αλλά φυσικά αυτές οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Ιταλία θα προωθήσει τα συμφέροντά της", πρόσθεσε η καγκελάριος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 13:30:26 UTC