Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 44χρονος, που υποσχόταν εργασία σε ναυτικούς έναντι αμοιβής
  • [02] Τέσσερις προτάσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
  • [03] Ο Μιχαλίτσος στον πάγκο του Άρη μέχρι το τέλος της σεζόν
  • [04] Η "Όπερα της βαλίτσας" της Λυρικής παρουσιάζει την "Τραβιάτα" του Βέρντι
  • [05] Οι χρήστες του facebook συνδέονται μέσω «έξυπνων» κινητών και tablets
  • [06] Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών στην Κέρκυρα
  • [07] Μ. Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
  • [08] Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στους υπολογιστές των NY Times λόγω άρθρου για τον Γ. Τζιαμπάο
  • [09] Το Βερολίνο έτοιμο να βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των γαλλικών αεροσκαφών στο Μαλί
  • [10] Τουλάχιστον είκοσι τραυματίες από σύγκρουση προαστιακών τρένων στη Ν. Αφρική
  • [11] Προβάδισμα για Αντερλεχτ στον τελικό του βελγικού κυπέλλου

  • [01] Συνελήφθη 44χρονος, που υποσχόταν εργασία σε ναυτικούς έναντι αμοιβής

    Εργασία σε ναυτικούς, έναντι αμοιβής, υποσχόταν ένας 44χρονος, που συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.

    Ο συλληφθείς που προσποιούνταν τον ναυτικό πράκτορα, σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με ναυτικό μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να του βρει εργασία σε πλοίο, παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ανέρχονταν στο ποσό των τετρακοσίων 400 ευρώ.

    'Ανδρες της ασφάλειας του λιμεναρχείου που τον συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή του μεγάλο αριθμό εγγράφων ναυτικών.

    [02] Τέσσερις προτάσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

    Έγκυρες δεσμευτικές προτάσεις από τέσσερις εταιρείες έλαβε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ (υπό ειδική εκκαθάριση) στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση πακέτου μετοχών της AE Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση στο ΧΑ.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες:

    - CRISTAL FINANCIERE SAS, μέλος του Ομίλου CRISTAL UNIOΝ.

    - KRAJOWA SPOLKA CUKROWA S.A.

    - LITEX COMMERCE JSC.

    - SUNOKO d.o.o. Novi Sad.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση των προσφορών συνεχίζεται.

    [03] Ο Μιχαλίτσος στον πάγκο του Άρη μέχρι το τέλος της σεζόν

    Ο Γιάννης Μιχαλίτσος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Άρη για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Αρης.

    Οι διοικούντες που συνεδρίασαν από το απόγευμα μελέτησαν με προσοχή όλα τα δεδομένα, ανέλυσαν κάθε εναλλακτική λύση αλλά τελικά προέκριναν την παραμονη του Γιάννη Μιχαλίτσου σε μόνιμη βάση και όχι απλά ως υπηρεσιακού τεχνικού, θεωρώντας πως είναι η καλύτερη δυνατή λύση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

    Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής της ομάδας είναι η 4η διαδοχική επιλογή από την αρχή της περιόδου για την τεχνική καθοδήγηση της μετά τους Μάκη Κατσαβάκη, Νίκο Πασσιαλή και Λούκας Αλκαράθ.

    [04] Η "Όπερα της βαλίτσας" της Λυρικής παρουσιάζει την "Τραβιάτα" του Βέρντι

    Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις πολιτιστικές εξορμήσεις της, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει ορισμένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου, στα πιο αναπάντεχα σημεία της πόλης.

    Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει την Όπερα της βαλίτσας σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής. Πρώτος σταθμός το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, όπου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι, «Η Τραβιάτα» με διακεκριμένους σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη συμμετοχή της τετράφωνης σχολικής χορωδίας.

    Η «Όπερα της βαλίτσας» είναι ένα ευέλικτο πρότζεκτ που ξεκίνησε πέρυσι, το οποίο χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα φιλοδοξεί να συστήσει την τέχνη της όπερας στο ευρύτερο κοινό. Σε χώρους μη αναμενόμενους όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, δημοφιλή λυρικά έργα ξεδιπλώνουν τον μύθο τους με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά τα οποία μπορούν να χωρέσουν σε μία βαλίτσα.

    «Η Τραβιάτα» (Η παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε και είναι παράφραση, με αρκετές όμως περικοπές, του κλασικού παγκοσμίου φήμης δράματος του Αλέξανδρου Δουμά "Η Κυρία με τας καμελίας". Περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Γιάννης Καραχισαρίδης, ενώ ο μαέστρος και διευθυντής σπουδών της ΕΛΣ Νίκος Βασιλείου προετοίμασε τη χορωδία του σχολείου, η οποία και συμμετέχει στην παράσταση.

    [05] Οι χρήστες του facebook συνδέονται μέσω «έξυπνων» κινητών και tablets

    Για πρώτη φορά, οι χρήστες που συνδέονται καθημερινά με το κοινωνικό δίκτυο Facebook μέσω φορητών συσκευών, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές- ταμπλέτες, ξεπέρασαν εκείνους που συνδέονται μέσω του παραδοσιακού ηλεκτρονικού υπολογιστή γραφείου, σύμφωνα με το CNN.

    Η εφαρμογή του Facebook για λογισμικό iOS και Android, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα «έξυπνα» κινητά παγκοσμίως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διεθνώς. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, στο Facebook διαθέτουν ενεργό λογαριασμό 1,06 δισ. άνθρωποι. «Το 2012, φέραμε σε επαφή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

    Η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν οι εφαρμογές του Facebook για «έξυπνα» κινητά έχουν «ευεργετικά» αποτελέσματα στα κέρδη του οργανισμού. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω διαφημίσεων το Facebook αντλεί το 84% των ετήσιων εσόδων του. Οι διαφημίσεις σε εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Στο τρίτο τρίμηνο πέρσι, τα έσοδα από διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα αντιστοιχούσαν στο 14% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις στο δίκτυο.

    [06] Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών στην Κέρκυρα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:04 σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Καρουσάδες και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.Από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [07] Μ. Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Τη βεβαιότητά του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Μιχάλης Σάλλας, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

    Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας οδηγούν στην εκτίμηση αυτή, είπε ο κ. Σάλλας.

    [08] Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στους υπολογιστές των NY Times λόγω άρθρου για τον Γ. Τζιαμπάο

    Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε σήμερα πως κινέζοι χάκερς συστηματικά επιτίθενται στους υπολογιστές της τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τότε που η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο για τον κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο, αλλά πρόσθεσε πως οι χάκερς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.

    Οι New York Times τόνισαν πως οι επιθέσεις συνέπεσαν με την δημοσίευση τον Οκτώβριο άρθρου για την οικογένεια του Γουέν, η οποία έχει περιουσία τουλάχιστον 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα είχε ανακοινώσει τότε πως το άρθρο αυτό αμαύρωσε τη φήμη της και είχε απώτερα κίνητρα.

    "Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κινέζοι χάκερς συνεχώς επιτίθενται στους New York Times, παραβιάζοντας τα συστήματα των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών και υποκλέπτοντας κωδικούς πρόσβασης δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων της εφημερίδας", καταγγέλλουν οι Times.

    "Οι ειδικοί που προσέλαβαν οι Times εντόπισαν και μπλόκαραν τις επιθέσεις, συγκεντρώνοντας στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι χάκερς χρησιμοποίησαν μεθόδους που ορισμένοι συνέδεαν στο παρελθόν με τακτική του κινεζικού στρατού", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    [09] Το Βερολίνο έτοιμο να βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των γαλλικών αεροσκαφών στο Μαλί

    Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει στον ανεφοδιασμό των γαλλικών αεροσκαφών στο Μαλί, αλλά μόνο όταν οι γερμανοί βουλευτές αποφανθούν για το θέμα αυτό, πιθανώς το Μάρτιο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

    "Εργαζόμαστε πάνω στα θέματα των απαραίτητων πιστοποιήσεων για τα συστήματα ανεφοδιασμού και είμαστε σε στενή επαφή με τη Γαλλία". Τα τεχνικά θέματα μπορούν να διευθετηθούν "το Φεβρουάριο", δήλωσε ο υπουργός στη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, διευκρινίζοντας ότι για την αποστολή αεροσκαφών ανεφοδιασμού θα χρειαστεί ίσως εντολή που πρέπει να εγκριθεί δια ψηφοφορίας από την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, τη Μπούντεσταγκ, η οποία ελέγχει τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

    "Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, θα μπορούσαμε επίσης να το συνδυάσουμε με την ευρωπαϊκή αποστολή που θα εκπαιδεύσει" άνδρες του στρατού του Μαλί, όπως έχουν προγραμματίσει οι Βρυξέλλες και αφορά την αποστολή σχεδόν 450 Ευρωπαίων, εκ των οποίων 200 εκπαιδευτές θα βρίσκονται στη χώρα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Δέκα χώρες, στην πλειονότητά τους δυτικές, παρέχουν στρατιωτική βοήθεια, κυρίως με μέσα μεταφοράς στη γαλλική επιχείρηση στο Μαλί. Η Βρετανία, η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο αλλά και οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ανταποκρίθηκαν στο γαλλικό αίτημα για ενίσχυση της υποστήριξής τους, κυρίως με αεροσκάφη ανεφοδιασμού, αποστέλλοντας αεροσκάφη C17, C130 και C160 για τη μεταφορά δυνάμεων και υλικού.

    Οι γαλλικές δυνάμεις που αναπτύσσουν μεγάλες χερσαίες δυνάμεις για να υποστηρίξουν το στρατό του Μαλί να εκδιώξει τους ένοπλους ισλαμιστές από το Βορρά της χώρας, έχουν έλλειψη αεροσκαφών ανεφοδιασμού εν πτήση. Τα αεροσκάφη που απογειώνονται από τη Γαλλία πρέπει να ανεφοδιάζονται αρκετές φορές πριν φθάσουν στο Μαλί ή στις γειτονικές του χώρες.

    [10] Τουλάχιστον είκοσι τραυματίες από σύγκρουση προαστιακών τρένων στη Ν. Αφρική

    Δύο προαστιακές αμαξοστοιχίες, με εκατοντάδες επιβάτες, συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί, κατά την ώρα αιχμής, κοντά στην Πρετόρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας σιδηροδρόμων.

    "Δύο τρένα συγκρούστηκαν το πρωί. Τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται επί τόπου και ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 20 τραυματίες", δήλωσε η Λίλιαν Μοκοφένγκ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ενός τρένου έχει εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και οι διασώστες προσπαθούν να τον ανασύρουν. Πιστεύεται πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

    Όπως μετέδωσε το δίκτυο eNCA, το ένα τρένο έπεσε πάνω στο άλλο που ήταν μέσα στο σταθμό.

    [11] Προβάδισμα για Αντερλεχτ στον τελικό του βελγικού κυπέλλου

    Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του βελγικού κυπέλλου πήρε η Αντερλεχτ.

    Με γκολ του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στο 30ο λεπτό η ομάδα των Βρυξελλών νίκησε 1-0 τη Γκενκ στο "Κονστάντ βάντεν Στοκ", ενω η ρεβάνς θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

    Ο έτερος ημιτελικός μεταξύ της Κορτράικ και της Σερκλ Μπριζ αναβλήθηκε για δεύτερη φορά (αρχικά ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη) λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 9:30:22 UTC