Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απεργιακούς ρυθμούς η χώρα

  • [01] Σε απεργιακούς ρυθμούς η χώρα

    Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς πολλοί κλάδοι εργαζομένων προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει, εκ νέου, το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

    Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

    Σε ότι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

    Εκφράζοντας τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, σε όλους τους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

    Οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

    Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας έχει εξαγγείλει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ως ένδειξη συμπαράστασης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, μετά την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από σήμερα στις 6 το πρωί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

    Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα. Επίσης, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

    Την κήρυξη στάσης εργασίας στον Δημόσιο Τομέα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η στάση πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».

    Η κινητοποίηση αφορά όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και τις Δημόσιες Υπηρεσίες των Νομών όπου θα οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ίδιων Νομών.

    Με την έναρξη της στάσης εργασίας στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία, προς την πλατεία Συντάγματος.

    Τέλος, μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν εξαγγείλει για τις 9 σήμερα το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 5:30:22 UTC