Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακό και πλοία αύριο
  • [02] «H Eλλάδα των Άστρων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου
  • [03] Στη δημοσιότητα αύριο το σχέδιο «Αθηνά»
  • [04] Στο 60% η δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα
  • [05] Κατάθεση Θ. Φλωράτου στην Προανακριτική
  • [06] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [07] Συγκέντρωση συμπαράστασης μελών του ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ
  • [08] Δεμένα τα πλοία αύριο και μεθαύριο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακό και πλοία αύριο

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο, εκ νέου, το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

    Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

    Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να λαμβάνουν υπό όψιν τις εργασιακές ιδιαιτερότητες των κλάδων τους.

    Σε ότι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεμένα τα πλοία αύριο και μεθαύριο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

    [02] «H Eλλάδα των Άστρων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Μια νέα έκθεση φωτογραφίας του αστροφωτογράφου Θεοφάνη Ματσόπουλου, με τίτλο «H Ελλάδα των 'Αστρων», θα εγκαινιάζει τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 19:30, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες, αρκετές από τις οποίες είναι «μωσαϊκά», δηλαδή αποτελούνται από πολλές εικόνες που έχουν συντεθεί σε ενιαίο σύνολο με σκοπό να καλύψουν με λεπτομέρεια το θέμα.

    Η θεματολογία της έκθεσης περιλαμβάνει αστρικές τροχιές από διάφορα αρχαία και νεότερα μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αστερισμούς όπως το γιγάντιο πανόραμα των αστερισμών του Σκορπιού και του Τοξότη, νεφελώματα όπως του Ωρίωνα, γαλαξίες, κομήτες και εκλείψεις, καθώς και διάφορα ιστορικά αστρονομικά όργανα της χώρας μας.

    Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 28 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    [03] Στη δημοσιότητα αύριο το σχέδιο «Αθηνά»

    Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα δώσει αύριο το μεσημέρι στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στην αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

    Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

    Λίγες ώρες πριν, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κώστας Ρέμελης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και ο Πάρις Τσάρτας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές και η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, καθώς τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν τμήματα χωρίς ουσιαστική μελέτη. Επίσης ορισμένοι απ΄ αυτούς αναφέρθηκαν σε προτάσεις που έχουν ακουσθεί, όπως η συνένωση Πανεπιστημίων, ή ακόμη και Πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

    Ειδικότερα, επιφυλάξεις για το εγχείρημα διατύπωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, τονίζοντας ότι το Γαλλικό μοντέλο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί σε μεγάλο αριθμό Ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς για να επιτύχει προϋποθέτει όλες οι σχολές να βρίσκονται στην ίδια πόλη και όχι χιλιόμετρα μακριά.

    Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι μόλις δημοσιοποιηθεί το σχέδιο θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λαύριο.

    Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως ολοκληρώνει απόψε τις επαφές του υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς σήμερα συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο παρουσίασε το σχέδιο και με εκπροσώπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    [04] Στο 60% η δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα

    Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα ανέρχεται στο 60%, ένα επίπεδο το οποίο ο πρόεδρος δεν είχε φθάσει μετά τον πρώτο χρόνο της θητείας του το 2009, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, δέκα ημέρες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του Αμερικανού προέδρου.

    Εξήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν θετική γνώμη για τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ, έναντι ενός 37% που λέει το αντίθετο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη για την τηλεόραση ABC.

    Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο Νοέμβριο του 2009 για να βρούμε μια παρόμοια δημοτικότητα για τον Ομπάμα. Το ρεκόρ του τότε είχε φθάσει στο 79% στις θετικές γνώμες, λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [05] Κατάθεση Θ. Φλωράτου στην Προανακριτική

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Θόδωρου Φλωράτου, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του, ο κ. Φλωράτος επανέλαβε αυτά που είχε ήδη καταθέσει ότι εκ παραδρομής ανέφερε το όνομα του πρεσβευτή Ηλία Κλή ότι παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές το επίμαχο στικάκι, διευκρινίζοντας ότι εννοούσε τον πρεσβευτή Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.

    [06] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Ανέστειλαν, έως τις 28 Φεβρουαρίου, τις κινητοποιήσεις τους οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατόπιν απόφασης της σημερινής επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Στις 28 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να προσδιοριστεί εκ νέου η περαιτέρω πορεία των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Πάντως, σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διευκρινίζεται ότι μέχρι τη νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση ισχύει παλαιότερη απόφαση για μη συμμετοχή των μελών της σε οποιουδήποτε είδους επιτροπές, εκτός από τα υπηρεσιακά συμβούλια και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

    Υπενθυμίζεται, ότι όλες οι υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις έχουν, ήδη, αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους.

    [07] Συγκέντρωση συμπαράστασης μελών του ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ

    Συγκεντρωμένοι μπροστά από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, παραμένουν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι 35 προσαχθέντες από τα επεισόδια, που σημειώθηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας.

    Οι διαδηλωτές έφτασαν στη ΓΑΔΑ, με πορεία μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Χαριλάου Τρικούπη και συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης αποκλείοντας την είσοδο.

    Στο σημείο έφτασε λίγο μετά τις 16:00 η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για «ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης έναντι ενός λαού που υποφέρει».

    «Ένα ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας, να φέρει το βίντεο -να το δώσει στα κανάλια- με τις καταστροφές, που τάχα έκαναν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι δικαίως πήγαν να διαμαρτυρηθούν για προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσήκωσαν» δήλωσε βγαίνοντας από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

    Σημειώνεται ότι, η ένταση που σημειώθηκε το πρωί στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ξεκίνησε όταν μπήκαν στο υπουργείο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κατέλαβαν το γραφείου του υπουργού, Ι.Βρούτση, στον 8ο όροφο. Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού και προσήγαγαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

    Οι συγκεντρωμένοι στο κτίριο της ΓΑΔΑ δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

    [08] Δεμένα τα πλοία αύριο και μεθαύριο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

    Δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι αύριο και μεθαύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.

    Η απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στις 6.00 τα ξημερώματα 31/1 και θα λήξει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, με την προοπτική κλιμάκωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 17:30:22 UTC