Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαργήγα: Η απάντηση πρέπει να είναι καθολική
  • [02] Π. Καμμένος: Συμπαράσταση στους αγρότες
  • [03] Με επιστολές «απολογήθηκαν» Νίκος Μαζιώτης και Π. Ρούπα
  • [04] Συνελήφθη καθηγήτρια για παιδική πορνογραφία
  • [05] Την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας ζήτησε εκ νέου η ΠΝΟ
  • [06] Χωρίς ΟΣΕ και και Προαστιακό την Πέμπτη
  • [07] Στη Μίλαν ο Μπαλοτέλι

  • [01] Αλ. Παπαργήγα: Η απάντηση πρέπει να είναι καθολική

    «Η απάντηση, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να είναι πανελλαδική, καθολική από όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν και, ταυτόχρονα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από όλο τον εργαζόμενο λαό, δεν μπορεί να χωρίσουμε τεχνητά την αγροτική παραγωγή από τη βιομηχανική και από όλους τους άλλους τομείς και δραστηριότητες που απασχολούν εργαζόμενους» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα για τις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις.

    «Εδώ μπορεί κανείς να δει μια καθαρή αναμέτρηση, από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχουν βάλει στοίχημα να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «όσο ελεύθεροι και να είναι οι εθνικοί δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει, αυτή την ανελευθερία δεν μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν και ανέχονται την πολιτική της θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά».

    [02] Π. Καμμένος: Συμπαράσταση στους αγρότες

    Τη συμπαράστασή του στους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».

    Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με τα αιτήματα των αγροτών και υποστήριξε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Καμμένο, όπου, μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

    [03] Με επιστολές «απολογήθηκαν» Νίκος Μαζιώτης και Π. Ρούπα

    Με επιστολές που ανέγνωσε στη δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα» η συνήγορός τους «εμφανίστηκαν» στο δικαστήριο οι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα, βασικοί κατηγορούμενοι για την δράση της οργάνωσης, οι οποίο είναι εξαφανισμένοι από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την λήξη του 18μηνου προφυλάκισης τους.

    Το ζευγάρι ανέθεσε στη δικηγόρο που τους εκπροσωπεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αναγνώσει, ενόψει της έναρξης των απολογιών των έξι υπολοίπων κατηγορουμένων, επιστολές τους που έφεραν ημερομηνίες, του μεν Μαζιώτη Οκτώβριο του 2012, της δε συντρόφου του Δεκέμβριο του 2012.

    Η δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι δύο επιστολές της απεστάλησαν ταχυδρομικώς.

    Ο Νίκος Μαζιώτης αφού τονίζει ότι οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αναφέρει ότι είναι για αυτόν τίτλος τιμής οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την δράση του στον «Επαναστατικό Αγώνα».

    [04] Συνελήφθη καθηγήτρια για παιδική πορνογραφία

    Συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών, η οποία κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς φέρεται να είναι μέλος πολλών οργανώσεων παιδόφιλων ανά τον κόσμο, με σοβαρή δράση για την προώθηση της παιδοφιλίας στην Ελλάδα.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία γυναίκας δημοσιογράφου σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ολλανδία.

    [05] Την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας ζήτησε εκ νέου η ΠΝΟ

    Την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», ζήτησε σήμερα εκ νέου σε συνέντευξη Τύπου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία έχει εξαγγείλει προειδοποιητική 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 31/01 έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου 02/02.

    Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και των Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων, στις ομιλίες τους είπαν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις και να μην κάνουν βήμα πίσω, όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους στα εργασιακά.

    Υπογράμμισαν, επίσης, ότι έχουν τη στήριξη των αγροτών της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι κατανοούν τα δίκαια αιτήματά τους.

    [06] Χωρίς ΟΣΕ και και Προαστιακό την Πέμπτη

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

    Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου. Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

    Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

    [07] Στη Μίλαν ο Μπαλοτέλι

    Στη Μίλαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριο Μπαλοτέλι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το τηλεοπτικό κανάλι της ομάδας του Μιλάνου.

    Ο Μπαλοτέλι αγωνιζόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, πετυχαίνοντας 20 τέρματα και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Αγγλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2013 - 17:30:22 UTC