Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετακινήσεις 2.000 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
  • [02] Τσίπρας: Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για έξοδο από την κρίση
  • [03] Π. Καμμένος: Δεν ήταν σενάριο συνωμοσίας οι καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"
  • [05] "Χειρόφρενο" και αύριο στο Μετρό
  • [06] Ξανά στη θέση της η προτομή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη
  • [07] Κηδεύτηκε ο Παύλος Μάτεσις
  • [08] Παραπομπή για το διαιτητικό «τρίο» του αγώνα Άρης-ΑΕΚ

  • [01] Μετακινήσεις 2.000 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

    Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία, που αναμένεται να περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων, βρίσκεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης του κράτους, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να συνεδριάσει για την έγκρισή τους το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, προχωρά και η διαδικασία για τη μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν, τελικά, σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012, καθώς έχει λήξει η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο στους φορείς για τα αιτήματά τους, που αφορούν την πλήρωση κενών θέσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 θέσεις στο Δημόσιο, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εντοπίζονται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.

    [02] Τσίπρας: Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για έξοδο από την κρίση

    Την «απόκτηση εμπειριών» σε μια χώρα που διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, χαρακτηρίζει ως βασικό στόχο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα «να καταθέσουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την εναλλακτική μας πρόταση για την έξοδο από την κρίση».

    Μετά τη σημερινή άφιξή του στην Ουάσιγκτον, προερχόμενος από το Σαν Φρανσίσκο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές».

    Σήμερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του και των ομιλιών του στην αμερικανική πρωτεύουσα με συνάντηση που θα έχει με στελέχη του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Ινστιτούτο «Μπρούκινγκς», με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

    Το βράδυ, θα παρακαθήσει σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI).

    [03] Π. Καμμένος: Δεν ήταν σενάριο συνωμοσίας οι καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Ένα ακόμη «σενάριο συνωμοσίας» αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Α. Γεωργίου ο οποίος κατηγορείται για αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

    Ο Πάνος Καμμένος υπενθυμίζει ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του θέματος αυτού υποστηρίζοντας ότι έγινε αλλοίωση των στοιχείων, το οποίο τότε θεωρήθηκε «σενάριο συνωμοσίας» και υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες επειδή διατηρεί μέχρι σήμερα τον κ. Γεωργίου στη θέση του «προκειμένου να παράσχει επιπλέον προστασία στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου», όπως ισχυρίζεται.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"

    «Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να αποδοθούν ευθύνες και οι ποινικές και οι πολιτικές, όπου και αν υπάρχουν. Θα συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Εφόσον υπάρξουν, κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής νέα δεδομένα και νέα στοιχεία θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν».

    Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τους τρεις βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρο Κοντονή, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    [05] "Χειρόφρενο" και αύριο στο Μετρό

    Χωρίς Μετρό θα είναι και αύριο Τετάρτη η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και πάλι 24ωρη απεργία.

    [06] Ξανά στη θέση της η προτομή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

    Στη θέση της, στην τοποθεσία « μπαλκόνι» των Χανίων, επανατοποθετήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 και σκοτωθεί έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

    Στη σημερινή τελετή παρέστησαν συγγενείς του αδικοχαμένου πιλότου, εκπρόσωποι της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης.

    Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος άφησε στην βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια δηλώνοντας με συγκίνηση:

    «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένεια του. Στους Έλληνες πολίτες».

    [07] Κηδεύτηκε ο Παύλος Μάτεσις

    Στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Παπάγου, αναπαύεται πλέον ο συγγραφέας του πολυδιαβασμένου και πολυμεταφρασμένου βιβλίου «Η μητέρα του σκύλου», Παύλος Μάτεσις, τον οποίο με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτισαν λίγοι και καλοί φίλοι του.

    Παρόντες στο ύστατο χαίρε προς τον πολύπλευρο δημιουργό της θεατρικής συγγραφής, της μετάφρασης και της πεζογραφίας, ήταν μεταξύ άλλων, από τον χώρο της πολιτικής οι Μίμης Ανδρουλάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Νίκος Σηφουνάκης και Γρηγόρης Ψαριανός και από εκείνους των εκδόσεων και της τέχνης οι Θανάσης Καστανιώτης, Θανάσης Νιάρχος, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ευγενία Φακίνου, Χρήστος Χωμενίδης, Κώστας Μουρσελάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Μάριος Ποντίκας, Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη.

    [08] Παραπομπή για το διαιτητικό «τρίο» του αγώνα Άρης-ΑΕΚ

    Η κάκιστη βραδιά, στην οποία βρέθηκε ο Τάσος Κάκος και οι βοηθοί του το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεν ήταν δυνατόν να μην επιφέρει συνέπειες για τον ίδιο και τους Δημήτρη Τάτση, Χρήστο Μπαλτά, από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

    Το διαιτητικό τρίο, που με τις αποφάσεις του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στις δύο ομάδες, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς η έκθεση του παρατηρητή ήταν άκρως επιβαρυντική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 17:30:23 UTC