Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ
  • [02] ΚΚΕ: Προαποφασισμένες οι ιδιωτικοποιήσεις και οι περικοπές
  • [03] Έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για αποδεσμεύσεις λογαριασμών φορολογικών παραβατών
  • [04] Αλλαγές στα διόδια
  • [05] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ
  • [06] Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου "κούρεψε" χρέος εποχιακά εργαζόμενης
  • [07] Καταδίκη γιατρού που ξέχασε καθετήρα στην κοιλιά ηλικιωμένης
  • [08] Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, πρωταρχικό μέλημα για τον Ντάισελμπλουμ
  • [09] «Ντι Πρέσε»: Πρόοδος στην Αθήνα
  • [10] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Κ. Γαβράς
  • [11] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη Eurovision

  • [01] Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ

    Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

    Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

    [02] ΚΚΕ: Προαποφασισμένες οι ιδιωτικοποιήσεις και οι περικοπές

    «Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στον εκβιασμό της κυβέρνησης, που τον καλεί να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις, για να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις. Τόσο οι ιδιωτικοποιήσεις όσο και οι περικοπές είναι προαποφασισμένες από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουν στόχο να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. 'Αλλωστε προϋπόθεση των επενδύσεων είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους», επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

    [03] Έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για αποδεσμεύσεις λογαριασμών φορολογικών παραβατών

    Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, περί αποδέσμευσης καταθέσεων φορολογικών παραβατών και «φυγάδευσης» των ποσών στο εξωτερικό.

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του πρώην βουλευτή ο οποίος ζήτησε και την παρέμβασή τους.

    Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρχιμάκης, «μεγαλοφοροπαραβάτες» επιτυγχάνουν μέσω παρεμβάσεων του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, την αποδέσμευση καταθέσεών τους και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αιτιολογίες που δεν ισχύουν.

    [04] Αλλαγές στα διόδια

    Από την επόμενη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή μέτρα αναπροσαρμογής των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός ? Κλειδί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, που διαχειρίζεται η εταιρεία Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

    Τα μέτρα είναι όλα υποχρεωτικής εφαρμογής σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης και, μεταξύ άλλων,περιλαμβάνουν:

    Την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

    Μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στον ΜΣΔ Μαλγάρων.

    Την προσαρμογή, μείωση ή αύξηση των τιμών διοδίων στους ακόλουθους σταθμούς διοδίων:

    Στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων (ΠΣΔ) Λεπτοκαρυάς, στο ΜΣΔ Πυργετού, στους ΜΣΔ και ΠΣΔ Μακρυχωρίου, στους ΠΣΔ Γυρτώνης, στο ΜΣΔ Μοσχοχωρίου, στο ΜΣΔ Πελασγίας.

    Την έναρξη είσπραξης διοδίων στον ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα).

    Την οριστική κατάργηση του άτυπου κόμβου Σκοτίνας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό σχεδιασμό.

    [05] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ

    Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, παράλληλα με τις νομικές κινήσεις για την κατάργηση μέτρων που περιλαμβάνονται στα μνημόνια όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι παρά τις διαψεύσεις της Κυβέρνησης η ανάγνωση της έκθεσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «το ΔΝΤ ανακινεί θέμα νέων μειώσεων στους μισθούς με κατάργηση των ωριμάνσεων», ενώ ζητά επιπλέον μέτρα, τα οποία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «θα δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία».

    [06] Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου "κούρεψε" χρέος εποχιακά εργαζόμενης

    Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου με απόφασή τουμείωσε το ποσό που έπρεπε να πληρώσει σε τράπεζες εποχιακά εργαζόμενη ως ξεναγός και από τα 113.045 ευρώ θα αποπληρώσει 7.900,32 σε βάθος τετραετίας.

    Πρόκειται για μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών 13 και 6 ετών, ο μηνιαίος μισθός της οποίας τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε εργάζεται, ανέρχεται σε 900 ευρώ. Η ίδια, τόσο ως οφειλέτης όσο και ως εγγυήτρια για δανειακές υποχρεώσεις του συζύγου της, χωρίς μάλιστα να διαθέτει άλλη πηγή εισοδήματος, έπρεπε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες και αδυνατούσε. Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης, με την απόφασή του αυτή ανοίγει παράλληλα τον δρόμο και δέχεται να εξετάζει ξεχωριστά -ως δύο διαφορετικές υποθέσεις- τις αιτήσεις των δανειζομένων συζύγων, ανεξάρτητα από το εάν μεταξύ τους συνδέονται με εγγυήσεις.

    [07] Καταδίκη γιατρού που ξέχασε καθετήρα στην κοιλιά ηλικιωμένης

    Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε γιατρός, ο οποίος κατηγορείτο ότι άφησε? καθετήρα στην κοιλιά ηλικιωμένης γυναίκας μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον χειρουργό για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2007, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος Κοζάνης, υποβλήθηκε στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε επέμβαση αφαίρεσης πλέγματος μετά από πλαστική αποκατάσταση κοιλιοκήλης. Η τότε 70χρονη γυναίκα πήρε κανονικά εξιτήριο αλλά τις επόμενες μέρες η κοιλιά της πρήστηκε και παρά τις επισκέψεις της στο «Θεαγένειο» ο γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

    Τελικά επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Κοζάνη όπου οι γιατροί μετά από εξετάσεις εντόπισαν το ξένο σώμα και το αφαίρεσαν.

    Απολογούμενος ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ο καθετήρας ξεχάστηκε σε προηγούμενο χειρουργείο που είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα.

    Για την υπόθεση η ηλικιωμένη κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης η οποία εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια.

    [08] Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, πρωταρχικό μέλημα για τον Ντάισελμπλουμ

    H ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τον υπουργό οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες.

    «Πρέπει να εργαστούμε για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και παράλληλα να εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά μας», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την Προεδρία του Eurogroup.

    Ερωτηθείς για την Κύπρο ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών απάντησε ότι το Eurogroup αναμένει τα τελικά αποτελέσματα της αξιολόγησης της Τρόικας. «Εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμη», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Εξάλλου, ο Ιρλανδός υπουργός οικονομικών Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στο Eurogroup, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από απόψε το βράδυ ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές ο ευρωπαϊκός Τύπος θεωρεί δεδομένη την ανάδειξη του Ολλανδού υπουργού οικονομικών.

    [09] «Ντι Πρέσε»: Πρόοδος στην Αθήνα

    «Πρόοδος στην Αθήνα- υπάρχει ανοδική πορεία» τιτλοφορεί το σύντομο δημοσίευμά της, το οποίο συμπεριλαμβάνει στις έξι σημαντικότερες ειδήσεις του εικοσιτετραώρου από όλο τον κόσμο, στο σημερινό φύλλο της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ενώ στις εσωτερικές της σελίδες δημοσιεύει αναλυτικότερα τη σχετική είδηση με τίτλο: «Η Αθήνα αναμένει φέτος μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της».

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως στην οικονομικά κλονισμένη Ελλάδα διαγράφεται μια θετική εξέλιξη της οικονομίας, καθώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες τα έσοδα του κράτους θα ξεπεράσουν τις δημόσιες δαπάνες, ενώ θετικά εξελίσσονται και οι εξαγωγές της χώρας και επιπλέον από σήμερα οι Έλληνες δικαστές επιστρέφουν στις εργασίες τους, έπειτα από πολύμηνες απεργίες για τις περικοπές στους μισθούς τους.

    Στην είδηση στις εσωτερικές σελίδες γίνεται αναφορά σε «καλές ειδήσεις» από την Ελλάδα, όπου φέτος θα μπορούσε να επιτευχθεί η αλλαγή, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μέχρι το τέλος του 2013 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

    [10] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Κ. Γαβράς

    Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα αναγορευθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Γαβράς.

    Η τελετή αναγόρευσης του κινηματογραφιστή ορίστηκε για τις 7 μ.μ της επόμενης Δευτέρας 28 Ιανουαρίου ενώ την επομένη μέρα (Τρίτη 29 Ιανουαρίου) ο Κώστας Γαβράς θα δώσει αποκλειστικά για τους φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ masterclass για τη μεθοδολογία της σκηνοθετικής του οπτικής και "γλώσσας".

    [11] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη Eurovision

    Τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών, που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας, στον 58ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision,ανακοίνωσαν η ΕΡΤ και το MAD TV

    Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες είναι με αλφαβητική σειρά :

    Θωμαή Απέργη, Αγγελική Ηλιάδη, Alex Leon feat. Giorgina, και Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη.

    Η ανακοίνωση των υποψηφίων τραγουδιών και των συντελεστών τους, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

    Ο ελληνικός τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς στα μέσα Φεβρουαρίου, και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2013 - 17:30:24 UTC