Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα δηλωθούν τα "ξεχασμένα" του εξωτερικού
  • [02] Οριστικοποιείται η σύνθεση της Προκαταρκτικής για Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Σε λειτουργία Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.
  • [04] Για «επώδυνη ήττα» έκανε λόγο η Α. Μέρκελ
  • [05] Κρίσιμη ώρα για το μέλλον του Εθνικού
  • [06] Βενιζέλος: Δεν αντέχει άλλα μέτρα η Ελλάδα
  • [07] Άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ζητούν από την κυβέρνηση 9 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Προθεσμία έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς η συνεργάτης του Ι. Διώτη
  • [09] «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες
  • [10] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη Μεσσηνία
  • [11] Κατά 1,44% αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Δεκέμβριο
  • [12] Παραμένει ηγέτης του FDP ο Ρέσλερ
  • [13] Ινδία: Άρχισε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο 23χρονης φοιτήτριας
  • [14] Η εκλογική ήττα στην Κάτω Σαξονία, προειδοποίηση για την Άγγελα Μέρκελ

  • [01] Πώς θα δηλωθούν τα "ξεχασμένα" του εξωτερικού

    Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι, που έχουν αποστείλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των καταθέσεών τους στην αλλοδαπή, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία τους καλεί να δικαιολογήσουν τις διαφορές ή να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβληθεί φόρος 45% επί των διαφορών που δεν δικαιολογούνται.

    Οι φορολογούμενοι αυτοί όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος μπορούν να προσέρχονται στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης προκειμένου να εγγράψουν σε συγκεκριμένα σημεία που τους ζητείται τυχόν ύπαρξη πλεονάζοντος κεφαλαίου παλαιότερων χρήσεων το οποίο εφόσον προκύπτει μπορεί να δικαιολογεί μέρος ή ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

    Στην περίπτωση που οι διαφορές αυτές εν μέρει ή στο σύνολό τους δεν δικαιολογούνται, θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική ή αρχική δήλωση εντός της προθεσμίες που αναγράφεται στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Επίσης ο φορολογούμενος εντός της ίδιας προθεσμίας, θα πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:

    . Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή να τεκμηριώνουν ότι όλο το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των Τραπεζών καθώς και πλήρη στοιχεία των συνδικαιούχων του εμβάσματος.

    2. Όλα τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των εκκαθαριστικών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το οικον. έτος 2004, εφόσον επικαλείται διαθέσιμα κεφάλαια για τα έτη αυτά.

    3. Τυχόν αντίγραφα αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν με την ανωτέρω διαδικασία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

    [02] Οριστικοποιείται η σύνθεση της Προκαταρκτικής για Γ. Παπακωνσταντίνου

    Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Σήμερα, όλα τα κόμματα θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και, αύριο, η Προκαταρκτική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για να ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα.

    Πρόεδρος της επιτροπής, θα προταθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα εκπροσωπείται από οκτώ, συνολικά, βουλευτές.

    Από τη ΝΔ, θα συμμετέχουν πέντε βουλευτές και, εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Κατερίνα Κουτσογιαννακοπούλου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ- πάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Χρήστο Κοντονή, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με δύο, τους Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Σαλτούρο.

    Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τη ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας ενώ θα συμμετέχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους, που κατά πληροφορίες, θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος.

    Η Προκαταρκτική θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της και, έως το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δύο είναι οι κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άσκηση δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, με ταυτόχρονη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

    Η διαδικασία της Επιτροπής καλύπτεται από μυστικότητα, καθώς έχει όλες τις αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών όταν διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

    Το ενδεχόμενο να δίνονται τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις, θα εξεταστεί από την Επιτροπή και θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

    [03] Σε λειτουργία Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

    Την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που έχουν συσταθεί με βάση το υπ. αριθμ. 132 Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσαν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα.

    Ειδικότερα, από σήμερα άρχισαν να λειτουργούν δύο Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

    Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

    [04] Για «επώδυνη ήττα» έκανε λόγο η Α. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα "επώδυνη ήττα" την αποτυχία του συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας.

    Η νίκη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία είναι "μια επώδυνη ήττα" και "μας λύπησε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο η Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα διεκδικήσει σε οκτώ μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Κρίσιμη ώρα για το μέλλον του Εθνικού

    «Το Εθνικό θέατρο δεν πρόκειται να μείνει έκθετο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες στην καλλιτεχνική πιάτσα ότι επίκειται αλλαγή στο τιμόνι της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας.

    Ο Γιάννης Χουβαρδάς ανέλαβε το Εθνικό Θέατρο τον Απρίλιο του 2007, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου (31/1/2007). Η σκιά του διευθυντή Κούρκουλου ήταν βαριά στο Θέατρο.

    Ο νέος διευθυντής, προερχόμενος από το θέατρο «Αμόρε», κατηγορήθηκε σ΄αυτά τα επτά χρόνια για πολλά και κυρίως για την παραγωγή του Τρίτου Στεφανιού, που όμως υπήρξε και η μεγαλύτερη επιτυχία για το Εθνικό Θέατρο. Γιατί κατηγορήθηκε; Επειδή το έργο δεν επαναλήφθηκε σε σκηνή του Εθνικού θεάτρου, αλλά αγοράστηκε από την Ελληνική Θεαμάτων.

    Οι «εχθροί» του στον θεατρικό χώρο έκαναν λόγο για προσωπική στρατηγική. Ακόμα και η «Οδύσσεια», η ακριβή παραγωγή. που σκηνοθέτησε ο Μπομπ Ουίλσον και διαγράφει ήδη πορεία τριών μηνών στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με επιτυχία, καθώς τα εισιτήρια που έχουν κοπεί πλησιάζουν τα 27.000 (26.622).

    [06] Βενιζέλος: Δεν αντέχει άλλα μέτρα η Ελλάδα

    Nα μετατραπεί το ΕΣΠΑ σε "ΕΣΠΑ Κρίσης" ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

    «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Χατζηδάκη.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση» είπε για να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς».

    [07] Άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ζητούν από την κυβέρνηση 9 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

    Την άμεση αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας από την κυβέρνηση, με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, ζητούν με κοινή δήλωσή τους εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι βουλευτές τονίζουν ότι η ρατσιστική δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν αποτελεί σήμα κινδύνου για την ελληνική κοινωνία και προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείξει έμπρακτα ότι έλαβε το σήμα και να κινητοποιηθεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν ότι η κυβέρνηση οφείλει

    - να καλύψει τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του 27χρονου Σαχτζάτ στη χώρα του,

    - να παράσχει τη νόμιμη προστασία και τα σχετικά έγγραφα (άδεια παραμονής- εργασίας) στα θύματα ρατσιστικής βίας που έχει καταγράψει ο πλέον αξιόπιστος φορέας, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ΕΕΔΑ,

    - να προκηρύξει, άμεσα, τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου οργάνου για την καταγραφή και τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων, καθώς και τη θέσπιση ενός ανεξάρτητου οργάνου για τη διερεύνηση ρατσιστικών εγκλημάτων με δράστες αστυνομικούς. Κανένα από τα μέτρα αυτά δεν απαιτεί οικονομικούς πόρους. Χρειάζεται μόνο δημοκρατική πολιτική βούληση.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρωθυπουργός «θα πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν ότι η όξυνση της ρατσιστικής βίας, που πλέον κοστίζει ζωές, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξαγγελίες, συγκάλυψη και την υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής». Το μαρτυρά η δολοφονία του 27χρονου. Το μαρτυρούν και οι δημοσκοπήσεις.

    Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [08] Προθεσμία έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς η συνεργάτης του Ι. Διώτη

    Προθεσμία για τις επόμενες ημέρες, ζήτησε και έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς η δικηγόρος, που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού.

    Η δικηγόρος, συνεργάτης του Ι. Διώτη, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κατονομάστηκε από τον πρώην εισαγγελέα ως το πρόσωπο που κατ' εντολήν του αντέγραψε το «στικάκι» με τη «λίστα Λαγκάρντ», «στικ» το οποίο τού είχε αποστείλει τον Ιούνιο του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον κ. Διώτη, αφού ο ίδιος είδε τα στοιχεία της λίστας, έδωσε εντολή στη δικηγόρο να διαγράψει το αντίγραφο.

    [09] «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι Έλληνες αγρότες, ισχυριζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εάν αποβεί άκαρπη η συνάντηση που έχουν ζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας ή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως την Παρασκευή, τότε δεν αποκλείεται να "βγουν" στους δρόμους.

    Σε συγκέντρωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας, δόθηκε το σήμα σε ενώσεις και συλλόγους αγροτών να οργανωθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να προβούν στις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Στο μεταξύ, ήδη αγρότες της Ημαθίας, τουλάχιστον προσκείμενοι στην ?Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών?, έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο και για πόσο χρονικό διάστημα.

    [10] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη Μεσσηνία

    Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ, η συνολική αξία των αντικειμένων που έχουν αφαιρεθεί ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.

    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρεις Αλβανοί, 25, 32 και 35 ετών, ενώ, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα, που αναζητούνται, μεταξύ των οποίων και ένας 24χρονος Αλβανός, που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο σιδερογροθιές, μικροποσότητα χασίς, πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μία μοτοσικλέτα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ, ερευνάται και η συμμετοχή των αλλοδαπών σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

    [11] Κατά 1,44% αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Δεκέμβριο

    Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,16% από τον Δεκέμβριο του 2011, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για τον Δεκέμβριο του 2012.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, στα 797.578 άτομα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (11,89%) ή συνολικά 66.957 άτομα.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 337.242 είναι άνδρες (ποσοστό 42,28%) και 460.336 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,72%).

    [12] Παραμένει ηγέτης του FDP ο Ρέσλερ

    Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος προσφέρθηκε να παραιτηθεί σήμερα μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας, θα παραμείνει ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγγελα Μέρκελ, δήλωσαν πηγές του κόμματος.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρέσλερ, ο οποίος φέρει επίσης τιμητικά τον τίτλο του αντικαγκελαρίου, δεν θα είναι επικεφαλής της λίστας του FDP στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου, ένας ρόλος που θα ανατεθεί στον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομίας, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Ράινερ Μπρίντερλε.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [13] Ινδία: Άρχισε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο 23χρονης φοιτήτριας

    Η δίκη των πέντε Ινδών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε ως συνέπεια της επίθεσης που υπέστη στις 16 Δεκεμβρίου σ' ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί, άρχισε σήμερα ενώπιον ενός δικαστηρίου που επιτρέπει μια επιταχυμένη διαδικασία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Νταγιάν Κρίσναν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [14] Η εκλογική ήττα στην Κάτω Σαξονία, προειδοποίηση για την Άγγελα Μέρκελ

    Η νίκη της γερμανικής αριστεράς στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί προειδοποίηση για την συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας, οκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες η Αγγελα Μέρκελ διεκδικεί τρίτη πρωθυπουργική θητεία.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι ανέτρεψαν στις τοπικές εκλογές τον κυβερνώντα, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών -Ελεύθερων Δημοκρατών.

    "Αυτές οι εκλογές ανέτρεψαν τα δεδομένα, οι απώλειες σε ψήφους της CDU είναι ιδιαίτερα σημαντικές", λέει ο Νιλς Ντίντεριχ, πολιτειολόγος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

    Η ήττα του κόμματός της, της CDU, στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί "εφιάλτη" για την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος σύσσωμος επιρρίπτει την ευθύνη για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο FDP.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2013 - 13:30:23 UTC