Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • [02] Ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα
  • [03] Μάχη "στήθος με στήθος" στις εκλογές στην Κάτω Σαξονία
  • [04] Ακατάπαυστες χιονοπτώσεις και πάγοι παραλύουν τους δρόμους του Παρισιού
  • [05] Ματαίωση πτήσεων από Λονδίνο και Παρίσι εξαιτίας των χιονοπτώσεων

  • [01] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Με απόφαση των Σωματείων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, αύριο Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό, από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας,ενώ Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.Για την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, σε Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, Μετρό και Τραμ.

    Ωστόσο, στη Δικαιοσύνη προσφεύγει αύριο, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό και Τραμ), εξ αιτίας της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, προκειμένου «να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».

    Η διοίκηση κατηγορεί τα Σωματεία των εργαζομένων ότι «δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

    [02] Ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε σήμερα την δεύτερη τετραετή θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ, με την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, σε μια σεμνή τελετή, σε κλειστό κύκλο.

    Στη Γαλάζια Αίθουσα του Λευκού Οίκου, βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι "θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ" και "θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα" της χώρας.

    Η τελετή της ορκωμοσίας θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα σε ειδική εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Μάχη "στήθος με στήθος" στις εκλογές στην Κάτω Σαξονία

    Μισή ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να κρίνει τον νικητή των σημερινών εκλογών στην Κάτω Σαξονία, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση, η οποία θεωρείται συχνά ενδεικτική και για τις ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία.Σχεδόν 6,1 εκατομμύριο ψηφοφόροι της περιοχής του Αννόβερου ψηφίζουν σήμερα ως τις 19.00 (ώρα Ελλάδος) για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης, στέλνοντας,ωστόσο, σημαντικά μηνύματα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Ο σημερινός Πρωθυπουργός και εκ νέου υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ντέιβιντ Μακ 'Αλιστερ στηρίχθηκε, σθεναρά, από την Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία ως τώρα έχει υποστεί βαριές ήττες στις τοπικές εκλογές και επιθυμεί μια νίκη ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Το σοβαρότερο πρόβλημα ,για την κυρία Μέρκελ, όμως ,αφορά τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι τόσο στην Κάτω Σαξονία όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, λαμβάνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις περί το 3%, μένοντας μακριά από το όριο του 5% για την είσοδο στην Βουλή.

    Ακόμη και η τύχη του αρχηγού του FDP Φίλιπ Ρέσλερ ενδέχεται να κρίνεται σήμερα, καθώς ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας κατάγεται από την περιοχή, όπου το κόμμα του κινδυνεύει για πρώτη φορά να μείνει εκτός Βουλής.

    Αποφασιστικής σημασίας θα είναι το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα και για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι, εξαιτίας των χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων του υποψηφίου Καγκελάριου Πέερ Στάινμπρουκ, χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα έναντι των Χριστιανοδημοκρατών. Υποψήφια για το τοπικό Κοινοβούλιο είναι και η Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ, σύζυγος του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, η οποία, σε μήνυμα της από το Facebook, χαρακτήρισε την ψήφο προς τον υποψήφιο των Πρασίνων «χαμένη» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον υποψήφιο του SPD.

    [04] Ακατάπαυστες χιονοπτώσεις και πάγοι παραλύουν τους δρόμους του Παρισιού

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από χθες, τα 58 στο σύνολο των 96 διαμερισμάτων της Γαλλίας, για την αντιμετώπιση της συνεχούς χιονόπτωσης αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων, που δημιουργούν, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, πάγους με ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στις μετακινήσεις.

    Έξι νεκροί και 20 τραυματίες ήταν ένας πρώτος απολογισμός, μέσα στη ημέρα, από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.Το πολύ κρύο ήλθε από τα βόρειο -δυτικά και γρήγορα επεκτάθηκε ανατολικά, παραλύοντας την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις σ' όλη, σχεδόν, την Γαλλία.

    Ασυνήθιστη σε φαινόμενα τέτοιας διάρκειας, δεν διαθέτει τα μέσα, που πολλές βορειότερες χώρες έχουν, για τον γρήγορο καθαρισμό των δρόμων και ρίψη άλατος.΄Ετσι ,από αργά χθες το βράδυ, μόνο οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι θεωρούνται σχετικά ασφαλείς για τα αυτοκίνητα.

    Παρ' όλ αυτά καταγράφηκαν πολλά ατυχήματα από αυτοκίνητα που έχασαν τον έλεγχο, ως και φορτηγά που ντελαπάρησαν. Το Παρίσι, είχε χρόνια-από το 2004- να δεί τόσο πυκνό χιόνι.

    [05] Ματαίωση πτήσεων από Λονδίνο και Παρίσι εξαιτίας των χιονοπτώσεων

    Το ένα πέμπτο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Χήθροου της Βρετανίας ματαιώθηκαν σήμερα όπως επίσης και το 40% των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών προς τα αεροδρόμια του Παρισιού, εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων.

    Σύμφωνα με τις αρχές του Χήθροου περίπου 250 πτήσεις ματαιώθηκαν ενώ υπολογίζεται ότι το χιόνι θα φθάσει τα έξι εκατοστά και θα υπάρχει χαμηλή ορατότητα κατά περιόδους.

    Τα δυο μικρότερα αεροδρόμια του Λονδίνου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ λειτουργούν ομαλά σήμερα, αλλά δεν αποκλείονται καθυστερήσεις και κάποιες ματαιώσεις πτήσεων.

    Στο Παρίσι, οι αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν το 40% των πτήσεων από και προς τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια, Ορλί και Σαρλ ντε Γκωλ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2013 - 17:30:25 UTC