Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Υπέρ της κινητικότητας, κατά των απολύσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο
  • [02] Ν. Δένδιας: Είχε πληροφορίες η ΕΛΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα
  • [03] Συμφωνία της διοίκησης της «ΝΕΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος» με τους εργαζόμενους
  • [04] Η Άγκυρα θα συνεχίσει να μάχεται τους Κούρδους του ΡΚΚ μέχρι να παραδώσουν τα όπλα
  • [05] Αλγερία: Σώοι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους της BP

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Υπέρ της κινητικότητας, κατά των απολύσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο

    «Το σχέδιο της κινητικότητας που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την αξιολόγηση και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού είναι η απάντηση στα σχέδια του ΔΝΤ για απολύσεις», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τα όσα αναφέρει στην έκθεση του το Διεθνές Νομοσματικό Ταμείο.

    Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι είναι γνωστό ότι η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο τομέα αλλά «αντισταθήκαμε ώστε να μη περάσει αυτή η αξίωση και να προκύψει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση».

    [02] Ν. Δένδιας: Είχε πληροφορίες η ΕΛΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα

    Από τον περασμένο Νοέμβριο διέθετε η ΕΛΑΣ πληροφορίες, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας.

    «Τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων, με ό,τι αυτό σημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας», λέει ο Υπουργός Δημ. Τάξης.

    Προσθέτει πως «το ελληνικό κράτος είχε,εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν «φυτώρια τρομοκρατών».

    [03] Συμφωνία της διοίκησης της «ΝΕΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος» με τους εργαζόμενους

    Συναντήθηκε σήμερα η Διοίκηση της «ΝΕΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε» με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΤΤ. Η συμφωνία διασφαλίζει όλες οι θέσεις εργασίας και όλο το προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί από την εταιρεία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε».

    Το συνολικό μισθολογικό κόστος,συμφωνήθηκε να μειωθεί σε ποσοστό 30% και κατά την υλοποίηση της ενέργειας αυτής θα ληφθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ. Επίσης πρόκειται να ληφθεί πρόνοια ώστε να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ενω θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

    [04] Η Άγκυρα θα συνεχίσει να μάχεται τους Κούρδους του ΡΚΚ μέχρι να παραδώσουν τα όπλα

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να μάχεται τους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μέχρι να παραδώσουν τα όπλα.

    "Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις εφόσον η τρομοκρατική οργάνωση δεν καταθέτει τα όπλα, για όσο δεν τερματίζει τις επιθέσεις της", δήλωσε ο Ερντογάν από το Γκαζίαντεπ. "Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την πατρίδα μας χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε βήμα απέναντι σε αυτούς που, με τα όπλα ανά χείρας, προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που σκοτώνουν πισώπλατα τους αστυνομικούς μας", πρόσθεσε.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόταν στο θάνατο ενός αστυνομικού ο οποίο σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Μαρντίν, σε ενέδρα που αποδίδεται από τις αρχές στο ΡΚΚ.

    Ο Ερντογάν διευκρίνισε πάντως ότι οι συνομιλίες με τους αντάρτες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται. "Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα. Η τρομοκρατική οργάνωση είτε θα σταματήσει τη δράση της είτε θα αποσυρθεί στο εξωτερικό και θα καταθέσει τα όπλα και εμείς θα παράσχουμε όση υποστήριξη μπορούμε", είπε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Αλγερία: Σώοι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους της BP

    Ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού BP Μπομπ Ντάντλεϊ ανακοίνωσε απόψε ότι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους του ομίλου στο Ιν Αμένας της ανατολικής Αλγερίας είναι σώοι.

    Ο Ντάντλεϊ διευκρίνισε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι και ο Αμερικανός Μαρκ Κομπ, ο διευθυντής της κοινοπραξίας του Ιν Αμένας. Η τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων εργαζόμενων παραμένει άγνωστη.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2013 - 19:30:23 UTC