Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδρύεται το "Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο"
  • [02] Χωρίς Μετρό και αύριο η Αθήνα
  • [03] Γ. Παπακωνσταντίνου: Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου
  • [04] Βενιζέλος: Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
  • [06] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου
  • [07] Λιγότεροι τουρίστες στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

  • [01] Ιδρύεται το "Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο"

    Σε καθεστώς εξυγίανσης εντάσσεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε σήμερα σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και υπέγραψε απόφαση με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου 3601/2007, όπως ισχύει, για την ίδρυση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Mε την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας.

    Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας. Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση.

    Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

    [02] Χωρίς Μετρό και αύριο η Αθήνα

    Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο Σάββατο οι συρμοί του Μετρό λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

    [03] Γ. Παπακωνσταντίνου: Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου

    Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το όνομά του, ζητεί, με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", θέτοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη διάθεση της Επιτροπής.

    «Είμαι στη διάθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει:

    «Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου, από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

    [04] Βενιζέλος: Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ

    Η σκευωρία και η πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν πλήρως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» χαρακτηρίζοντας «τομή» τη χθεσινή μέρα και προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε «αποστομωτική απάντηση εφ όλης της ύλης» και ο «δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μια θηλιά».

    [05] Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

    Τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy στις οποίες θα είναι ο βασικός ομιλητής.

    Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα έχει επίσης συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους.

    [06] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου

    Σε ισχύ παραμένει η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

    Από τον Πειραιά δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δεδωκάνησα.

    Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα με πλοίο συμβατικού τύπου, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα από το Πέραμα.

    Από τη Ραφήνα θα εκτελεστεί μόνο το τελευταίο δρομολόγιο για το Μαρμάρι στις 7:30 το απόγευμα, ενώ δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο από το Λαύριο.

    Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι πορθμειακές γραμμές Ρίο - Αντίριο, Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλας - Πρίνου και Κέρκυρας - Λευκίμης.

    [07] Λιγότεροι τουρίστες στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

    Mειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας, αλλά και οι εισπράξεις στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 5,2% και διαμορφώθηκε στα 13,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 14,2 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 3,2% (303 εκατ. ευρώ). Μειωμένες κατά 5% ήταν και οι διανυκτερεύσεις οι οποίες υποχώρησαν στα 126,7 εκατ. έναντι 133,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 17:30:21 UTC