Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο" δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Η Ελλάδα που αγάπησαν συγγραφείς από όλον τον κόσμο
  • [03] "Γαστριμαργικό πορνό" ένα πιάτο μακαρονάδας
  • [04] Ο Μόντι θα συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά
  • [05] Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ, από τους οικονομικούς εισαγγελείς

  • [01] "Κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο" δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Είναι φανερό ότι κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο- ο άνθρωπος στον οποίο θα χρεώσουν όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Την οργή του κόσμου για τις δυσκολίες που περνάει» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «τη διαγραφή των τριών και μόνον ονομάτων των συγγενών μου, την έμαθα την ίδια ημέρα που το έμαθε όλος ο κόσμος- δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου 2012».

    «Ούτε περιουσία έκανα με την πολιτική, ούτε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχω, ούτε off shore εταιρείες. Έχω μόνο δάνεια. Πόσοι από αυτούς που με εκτέλεσαν δημοσίως με συνοπτικές διαδικασίες, μπορούν να πουν το ίδιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Εξάλλου, σε μία ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο και με τέσσερα ψηφοδέλτια που θα αναφέρουν τα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε προανακριτική, κατέληξε τελικά ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

    Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί να στηθούν τέσσερις κάλπες και να γίνει μία ψηφοφορία, έγινε αποδεκτή από τη συμπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ). Η αντιπολίτευση έτσι κι αλλιώς είχε από την αρχή προτείνει μια ψηφοφορία και τέσσερις κάλπες.

    [02] Η Ελλάδα που αγάπησαν συγγραφείς από όλον τον κόσμο

    Η τέχνη, ο πολιτισμός, η διανόηση, αλλά και το φυσικό τοπίο της Ελλάδας προσήλκυσαν κατά καιρούς το ενδιαφέρον πολλών συγγραφέων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο αμερικανός μυθιστοριογράφος Χένρι Μίλερ θα δημοσιεύσει το 1941 τον «Κολοσσό του Μαρουσιού», ένα ταξιδιωτικό αφήγημα στο οποίο θα συγκεντρώσει τις εντυπώσεις του γύρω από του πρόσωπο του Γ. Κ. Κατσίμπαλη, που υπήρξε ακάματος βιβλιογράφος, στενός φίλος του Γιώργου Σεφέρη και μια από τις πρωταγωνιστικές μορφές της γενιάς του 1930.

    Από την πλευρά του, ο Λόρενς Ντάρελ, ο εκπατρισμένος από τη Βρετανία συγγραφέας, ο οποίος άφησε ως κληρονομιά στην παγκόσμια λογοτεχνία το «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο», θα δημοσιεύσει το 1957 το αυτοβιογραφικό χρονικό «Πικρολέμονα», που παρά τον απολογητικό του χαρακτήρα για την πολιτική των Άγγλων στην Κύπρο, θα αποτελέσει ένα βιβλίο με ανάγλυφους χαρακτήρες και συναρπαστική πλοκή. από τους Αγγλοσάξονες στη Γαλλία και στον ελληνιστή Ζακ Λακαριέρ, που έζησε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δημοσίευσε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980 πολλά έργα για την αρχαιοελληνική μυθολογία και φιλοσοφία, αλλά και για τους σύγχρονους Έλληνες.

    Πιο γνωστό ανάμεσά τους, το πολυδιαβασμένο «Ελληνικό καλοκαίρι» (1976).

    Όσο για τον Πάτρικ Λι Φέρμορ, αγγλικής και ιρλανδικής καταγωγής, που πολέμησε εναντίον των ναζί στα βουνά της Κρήτης, πρωταγωνίστησε στην απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράιπε και έζησε μέχρι τον θάνατό του στην Καρδαμύλη, θα δημοσιεύσει δύο σημαντικά περιηγητικά βιβλία για την Ελλάδα: τη «Μάνη» (1958) και τη «Ρούμελη» (1966).

    Ο Πάτρικ Γουάιτ ανανέωσε εκ βάρθρων την αυστραλιανή λογοτεχνία, βγάζοντάς την από το τέλμα του απομονωτισμού της και φέρνοντάς την στο διεθνές προσκήνιο.

    Ο Πάτρικ Γουάιτ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μέσα από το συγγραφικό του έργο, είχε στενή επαφή με τον Ελληνισμό. Ωστόσο, παρά τον αδιαμφισβήτητο «έρωτά» του, όπως γράφει, για την Ελλάδα, βλέπει - από τότε! - τα ουκ ολίγα τρωτά της και δεν παρασύρεται συναισθηματικά, ούτε την εξιδανικεύει, όπως κάνουν άλλοι.

    «Η Ελλάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη σχέση έρωτα-μίσους για οποιονδήποτε πραγματικά εθισμένο σ' αυτήν. [...] Αλλά η Ελλάδα είναι μια μεγάλη απελπιστική φρενίτιδα γι' αυτούς που την κατανοούν...» «Πρώτα εν εξάρσει, κατόπιν νευριασμένος, απελπιζόσουν, εξαπτόσουν και τελικά το έπαιρνες απόφαση - με άλλα λόγια, περνούσες όλο το φάσμα των αντιδράσεων που προξενεί μια σχέση με την Ελλάδα», επεσήμανε.

    [03] "Γαστριμαργικό πορνό" ένα πιάτο μακαρονάδας

    Ένα πιάτο μακαρονάδας του Cheesecake Factory με περισσότερες από 3.000 θερμίδες εντάχθηκε στη φετινή λίστα "Υπερβολικού Φαγητού" που περιλαμβάνει τα πιο ανθυγιεινά πιάτα αμερικανικών αλυσίδων εστιατορίων.

    Το Κέντρο για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, μία ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα καταναλωτή, το οποίο προωθεί την υγιεινή διατροφή, συντάσσει κάθε χρόνο μία λίστα με πιάτα που συνιστούν "γαστριμαργικό πορνό" με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τα πιάτα με υπερβολικά πολλές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

    Το πιάτο ονομάζεται Cheesecake Factory's Bistro Shrimp Pasta περιλαμβάνει βούτυρο, κρέμα γάλακτος κι έχει από πάνω τηγανητές γαρίδες με βούτυρο. Έχει 3.120 θερμίδες, 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγραμμάρια αλάτι.

    Οι ενήλικες θα πρέπει κατά μέσον όρο να καταναλώνουν μέχρι 20 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 1.500 μιλιγραμμάρια αλάτι την ημέρα. Η αλυσίδα εστιατορίων Cheesecake Factory φημίζεται για τις μεγάλες μερίδες της και τη μεγάλη ποικιλία της από τσιζκέικ, πολλά από τα οποία έχουν 1.000 θερμίδες το καθένα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Ο Μόντι θα συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου.

    Ο Μόντι, ο οποίος ήταν ως τώρα μια υπερκομματική προσωπικότητα, είναι ένας σημαντικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις οποίες έχει θέσει υποψηφιότητα ως κεντρώος ηγέτης. Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει μια συμμαχία με επικεφαλής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

    Σύμφωνα με την κεντροαριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο Μόντι και ο ηγέτης του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι υπέγραψαν ένα "σύμφωνο μη επίθεσης", συμφωνώντας να επικεντρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ, από τους οικονομικούς εισαγγελείς

    Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτη διαβίβασαν σήμερα στον προϊστάμενο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, τη δικογραφία με την επίμαχη "λίστα Λαγκάρντ".

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβάσει, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία στη Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 13:30:27 UTC