Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις κάλπες εισηγούνται οι πρόεδροι
  • [02] Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Φ. Κουβέλη
  • [03] Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για το ΕΚΕΒΙ
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων των κομμάτων
  • [05] Μείωση των τιμολογίων της, εξετάζει η ΕΥΔΑΠ

  • [01] Τρεις κάλπες εισηγούνται οι πρόεδροι

    Σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων, τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συζήτησαν για τη διαδικασία της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια, για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Μετά από αρκετές ώρες συνεδρίασης η Διάσκεψη εισηγείται κατά πλειοψηφία να στηθούν τρεις κάλπες (μία με την πρόταση του κάθε κόμματος και τα πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση κατηγορίας και τα αδικήματα ανά πρόσωπο) και την τελική απόφαση να λάβει η Ολομέλεια με την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν πως οι κάλπες πρέπει να είναι όσα και τα πρόσωπα για τα οποία έχει προταθεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζήτησε να στηθούν τέσσερις κάλπες, υποστηρίζοντας πως άλλη επιλογή προσβάλλει τη μυστικότητα της ψήφου και παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής.

    Η Διάσκεψη δεν κατέληξε για το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο μη παραπομπής κανενός προσώπου σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

    Για τον λόγο αυτόν, αποφασίστηκε να γίνει το απόγευμα διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα.

    [02] Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Φ. Κουβέλη

    Με τoν πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην οδό Αγίας Φιλοθέης.

    Μετά το πέρας της συνάντησης , ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία και μάλιστα θέματα, με άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχισθεί, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να προωθούνται λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στις επιλογές της Εκκλησίας.

    Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική, τονίζοντας: «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το θέμα της συνεργασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία, απ' όλους τους φορείς. Πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Εκκλησία, για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με φρόνηση και σύνεση και με στόχο το καλό του λαού μας».

    [03] Ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για το ΕΚΕΒΙ

    Ηλεκτρονική φόρμα συγκέντρωσης υπογραφών για την αναστολή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Τζαβάρα να κλείσει το ΕΚΕΒΙ άνοιξαν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των 29 εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου «ανταποκρινόμενοι στη θερμή συμπαράσταση που δέχονται από τους φίλους του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να ανοίξουν ηλεκτρονική φόρμα συγκέντρωσης υπογραφών για την αναστολή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Τζαβάρα να κλείσει το ΕΚΕΒΙ».

    [04] ΠΑΣΟΚ: Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων των κομμάτων

    Πρόταση να διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές διαδοχικές ψηφοφορίες επί των τριών προτάσεων των κομμάτων συζητά να καταθέσει αύριο στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης της συγκυβέρνησης, με μία κάλπη, καθώς ζητείται η άσκηση δίωξης μόνο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Στη συνέχεια και αφού όλοι οι βουλευτές θα έχουν ψηφίσει την πρώτη πρόταση, θα τεθεί προς ψηφοφορία η δεύτερη πρόταση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν θα στηθούν δύο κάλπες, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άσκηση δίωξης τόσο κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η ψηφοφορία θα ακολουθήσει η τρίτη ψηφοφορία επί της κοινής πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Σε αυτήν θα στηθούν τέσσερις κάλπες καθώς τα δύο κόμματα ζητούν επί πλέον την άσκηση δίωξης και των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

    Να σημειωθεί ότι αν η πλειοψηφία αποφασίσει να υπερισχύσει αυτή η πρόταση δεν μπορεί να επιβληθεί στους βουλευτές να συμμετάσχουν σε όλες τις ψηφοφορίες.

    [05] Μείωση των τιμολογίων της, εξετάζει η ΕΥΔΑΠ

    Τον εξορθολογισμό προς τα κάτω των τιμολογίων νερού, εξετάζει η ΕΥΔΑΠ, καθώς υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες της που επαρκούν για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέλιος Σταυρίδης.

    Ο τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά όλες τις καταναλώσεις, διευκρίνισε.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σταυρίδης, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες, ετησίως, ζητούν διακανονισμούς.

    Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε, επίσης, ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των τεραστίων χρεών που έχουν οι δήμοι και το δημόσιο (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2013 - 15:30:21 UTC