Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Tώρα, πρέπει εμείς να καταθέσουμε σχέδιο για τη χώρα», τόνισε η Μ. Δαμανάκη
  • [02] Δεν θα καταθέσει για το «Ρούμπι-Γκέιτ» η Ρούμπι Καρίμα
  • [03] Ελεύθερος με όρους, ο 29χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Καλύπτονται σταδιακά τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων

  • [01] «Tώρα, πρέπει εμείς να καταθέσουμε σχέδιο για τη χώρα», τόνισε η Μ. Δαμανάκη

    Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους της ΕΕ και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση του νέου μνημονίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με την Ελληνίδα επίτροπο στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, η οποία τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Η κ. Δαμανάκη υπογράμμισε, αμέσως μετά, ότι «το κλίμα στην Ευρώπη είναι καλύτερο για την Ελλάδα, γιατί αποφεύχθηκαν τα χειρότερα». Και πρόσθεσε, εμφατικά: «Τώρα, είναι η ώρα της Ελλάδας».

    Η Ελληνίδα επίτροπος τόνισε ότι «πρέπει να καταθέσουμε εμείς την πρόταση για ανάπτυξη, για αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε στους δανειστές μας».

    [02] Δεν θα καταθέσει για το «Ρούμπι-Γκέιτ» η Ρούμπι Καρίμα

    Η Ρούμπι Καρίμα δεν πρόκειται -προς το παρόν- να καταθέσει στην δίκη για τα περιβόητα πάρτι του Καβαλιέρε, έπειτα από μια «συμβιβαστική συμφωνία» της πολιτικής αγωγής με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο του Μιλάνου πρόκειται να εντάξει στα πρακτικά τις πρότερες καταθέσεις της 19χρονης Μαροκινής υπηκόου στις αστυνομικές αρχές.

    Η Ρούμπι Καρίμα αποχώρησε από το δικαστήριο με ταξί, χωρίς να κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου. «Είναι απογοητευμένη, ήθελε να της δοθεί ο λόγος», είπε η δικηγόρος της, Πάολα Μποκάρντι.

    Νωρίτερα οι δικαστές της ιταλικής συμπρωτεύουσας αποφάνθηκαν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης «Ρούμπι-Γκέιτ» δεν πρόκειται να ανασταλεί ως τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργού.

    [03] Ελεύθερος με όρους, ο 29χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, ο 29χρονος φοιτητής που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και για κατοχή όπλων.

    Με τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του αρμοδίου εισαγγελέα, επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και της απαγόρευσης συναναστροφής με άλλους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

    Ο 29χρονος, δια της συνηγόρου του Μαρίας Λεγάκη, αρνείται τις κατηγορίες και ενώπιων του ανακριτή αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Ασφάλειας σε σχέση με το DNA του, που φέρεται να εντοπίστηκε στα όπλα που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Καλύπτονται σταδιακά τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων

    Οι επενδύσεις και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με το προεδρείο του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παραβρέθηκαν και οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Συζητήσαμε τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία, κάναμε ένα ξεκίνημα και θα συζητήσουμε». Ερωτηθείς για το αν έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «τα καλύπτουμε, σιγά σιγά».

    Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη ρευστότητα της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και το επενδυτικό κλίμα. Η κυβέρνηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν ενέργειες για τη διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεσμεύτηκαν ότι θα αναπτύξουν τις επενδύσεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι «έδωσε στον πρωθυπουργό ένα στικάκι με τρεις λίστες: στην πρώτη λίστα είναι οι επενδύσεις ύψους 12 δισ. ευρώ, 100 μεγάλων επιχειρήσεων, στα χρόνια της κρίσης. Η δεύτερη λίστα αφορά 250 προτάσεις καινοτομίας. «Η τρίτη λίστα περιλαμβάνει 220 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τεχνολογίες αιχμής» υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2013 - 15:30:20 UTC