Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ
  • [02] Τον Σόιμπλε θα δει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ξεκινά το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
  • [04] «Έσπασε ταμεία» το Argo
  • [05] Χρησιμοποιούν μανιωδώς τα δεδομένα του iPhone 5 οι χρήστες του
  • [06] Φωτογράφισαν την απορρόφηση της ινσουλίνης
  • [07] ΗΠΑ: Ο ιός της γρίπης εξαπλώνεται επικίνδυνα
  • [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στη Δραπετσώνα
  • [09] Η Κύπρος αυξάνει από σήμερα τον ΦΠΑ
  • [10] Κύπρος: Πρώτη διακαναλική συζήτηση των υποψηφίων για τις προεδρικές
  • [11] Φόνος στο στράτευμα, το πρώτο μυθιστόρημα του Σπύρου Λίγκα
  • [12] Η Oracle διέθεσε έκτακτη αναβάθμιση που διορθώνει σφάλματα στο Java 7
  • [13] Νέο τεστ αναπνοής ανιχνεύει τα βακτήρια στους πνεύμονες
  • [14] "Ευνοϊκά" εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες

  • [01] Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ

    Συναγερμός έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.

    Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

    Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη, κάτι το οποίο εξακριβώθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί, όταν άνοιξαν τα γραφεία του κόμματος.

    Όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.

    Στο μεταξύ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει σχέση με την επίθεση. Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες, για τους δράστες της επίθεσης ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, εκτός από το γραφείο του πρωθυπουργού.

    Για την επιθέση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

    Έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την πρωινή εκπομπή του Mega, μετά τη νέα επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», τόνισε, ενώ έκανε λόγο «για προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και «επιθέσεις που έχουν στόχο της δημοκρατία».

    Ογραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

    «Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

    [02] Τον Σόιμπλε θα δει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην γερμανική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Τσίπραςεπισημαίνει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας και της κυβέρνησης της Γερμανίας, η οποία διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».

    [03] Ξεκινά το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

    Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων.

    Τα οφέλη για τους χρήστες είναι πολλαπλά, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού.

    Επίσης, θα είναι δυνατή η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών, ενώ με την εμφάνιση του ιστορικού του ασθενούς θα υπάρχει σύνδεση της πάθησης, διάγνωσης και θεραπείας.

    [04] «Έσπασε ταμεία» το Argo

    Η ταινία "Argo" του Μπεν Αφλεκ έκανε την έκπληξη κατά την τελετή της 70ης απονομής στο Μπέβερλι Χιλς αργά χθες βράδυ και απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης δραματικής ταινίας, συναγωνιζόμενη το μεγάλο φαβορί, την ταινία "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

    Ο Μπεν Αφλεκ είχε αποσπάσει λίγο νωρίτερα τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του. Κατά την απονομή του βραβείου του, ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήρε το έργο του Τόνι Μέντεζ, κεντρικού προσώπου της ταινίας Argo.

    ΟΙρλανδός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία υποδυόμενος τον Λίνκολν στην ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

    Αδιαφιλονίκητο φαβορί της βραδιάς, ο 55χρονος ηθοποιός, επικράτησε του Ρίτσαρντ Γκιρ που υποδύθηκε το ρόλο ενός 60χρονου επιχειρηματία στην ταινία "Arbitrage" ('Αλλοθι), του Τζον Χοκς στο ρόλο του τετραπληγικού ποιητή Μαρκ Ο' Μπράιαν για την ταινία "The Sessions (Μαθήματα Ενηλικίωσης), του Χοάκιν Φίνιξ στην ταινία "The Master" και του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο ρόλο του πιλότου στην ταινία "Flight".

    Η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσάστεϊν απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας σε δραματική ταινία για το ρόλο της πράκτορα της CIA που κυνηγά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ταινία το "Zero Dark Thirty".

    Μεγάλο φαβορί για το βραβείο αυτό θεωρείτο κυρίως η Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ στην ταινία "Σώμα με Σώμα, η Ελεν Μίρεν στην ταινία "Hitchcock", η Ναόμι Ουάτς στην ταινία "The Impossible" και η Ρέιτσελ Βάιζ στο "The Deep blue sea" (Το βαθύ μπλε του έρωτα).

    Το κινηματογραφικό μιούζικαλ "Les Miserables" (Οι 'Αθλιοι) που υπογράφει ο Τομ Χούπερ και το σενάριο έγραψε ο Ουίλιαμ Νίκολσον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου μιούζικαλ.

    O Αυστραλός Χιού Τζάκμαν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ για το ρόλο του τον πρώην απατεώνα και έγκλειστου Γιάννη Αγιάννη στο ίδιο κινηματογραφικό μιούζικαλ. O 44χρονος ηθοποιός απέσπασε την πρώτη Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα του.

    Η 30χρονη Αν Χάθαγουεϊ που ενσαρκώνει τη Φαντίν η οποία εκδίδεται στις αποβάθρες για να ζήσει την κόρη της Κοζέτ στο ίδιο μιούζικαλ, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Β΄γυναικείου ρόλου.

    Το αυστριακό φιλμ "Αγάπη" του Μίκαελ Χάνεκε απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας.

    [05] Χρησιμοποιούν μανιωδώς τα δεδομένα του iPhone 5 οι χρήστες του

    Οι χρήστες του δημοφιλούς κινητού τηλεφώνου της Apple, iPhone 5, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012, φαίνεται ότι χρησιμοποιούν μανιωδώς τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, σε σύγκριση με τους χρήστες άλλων συσκευών στην Ευρώπη, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο περισσότερο από τέσσερις φορές τον όγκο που χρησιμοποιεί ένα άτομο που εξακολουθεί να κατέχει ένα iPhone 3G, ανέδειξε μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων για φορητές συσκευές, Arieso.

    Η εταιρεία εξέτασε περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες «έξυπνων τηλεφώνων» στα ευρωπαϊκά δίκτυα 3G για πάνω από 24 ώρες, ώστε να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι φορητές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας δημιουργούν ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις για τη χρήση δεδομένων, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στα 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αναζητούν νέες τεχνολογίες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των χρηστών.

    [06] Φωτογράφισαν την απορρόφηση της ινσουλίνης

    Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να φωτογραφήσουν τον τρόπο με τον οποίο η ινσουλίνη αλληλεπιδρά με τον «υποδοχέα» και απορροφάται από τα κύτταρα. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την παρασκευή νέων φαρμάκων που θα βοηθήσουν στη θεραπεία του διαβήτη.

    «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία τρισδιάστατη εικόνα της ινσουλίνης όταν αλληλεπιδρά με τον υποδοχέα», δήλωσε ο βιολόγος του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Μάικ Λόρενς. «Ήταν ένα κομμάτι που έλειπε». Ο Λόρενς δήλωσε ότι η ανακάλυψη ήταν το αποτέλεσμα 20ετούς έρευνας.

    Ο επιστήμονας είπε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονταν στην ουσία στο σκοτάδι, αφού δεν είχαν άμεση γνώση της πολύπλοκης διαδικασίας για το πώς αλληλεπιδρά η ινσουλίνη με τον υποδοχέα για την απορρόφηση της γλυκόζης από το αίμα.

    Ο Λόρενς ήταν ο επικεφαλής μιας ομάδας Αυστραλών, Αμερικανών, Βρετανών και Τσέχων ερευνητών και εξηγεί ότι η κατανόηση της διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων μεθόδων για τη χορήγηση ινσουλίνης ή στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμάκων.

    [07] ΗΠΑ: Ο ιός της γρίπης εξαπλώνεται επικίνδυνα

    Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης (CDC) εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προειδοποιούν ότι ο ιός της γρίπης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, εξαπλώνεται επικίνδυνα με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

    Το CDC αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι παραπάνω από 47 πολιτείες έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, από 41 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η Νέα Υόρκη έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα των τελευταίων ετών και το Σάββατο ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτατης ανάγκης. Στη Νέα Υόρκη μόνο έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια 2 παιδιά και 10 ηλικιωμένοι.

    Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 19.000 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη σε σύγκριση με τις 4.400 τον προηγούμενο χρόνο. Περίπου 2.880 άνθρωποι νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της γρίπης.

    [08] Εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στη Δραπετσώνα

    Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ATM) τραπεζών, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστοι, στη Δραπετσώνα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αφού περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα δύο (ΑΤΜ) των τραπεζών στην οδό εθνικής αντιστάσεως 66 και 173 αντίστοιχα, έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν.

    Από τη φωτιά που έσβησε μόνη της, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων των τραπεζών.

    [09] Η Κύπρος αυξάνει από σήμερα τον ΦΠΑ

    Αυξάνεται από σήμερα από 17 σε 18% ο συντελεστής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε είδη ένδυσης και υπόδησης, τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, ρεύμα και ηλεκτρικά είδη.

    Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ σε διάστημα εννέα μηνών. Την πρώτη Μαρτίου του 2012 είχε αυξηθεί από 15% σε 17%.

    Ο ΦΠΑ δεν αλλάζει στα τρόφιμα και τα φάρμακα, στα οποία είναι πέντε τοις εκατό, ενώ αναλλοίωτος, 8 τοις εκατό, παραμένει εφέτος και ο συντελεστής στα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

    Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών επισημαίνει στους αγοραστές ότι η αύξηση του ΦΠΑ από 17% σε 18 % δεν πρέπει να στρογγυλοποιείται.

    Από την πρώτη Ιανουαρίου 2014 ο ΦΠΑ, θα αυξηθεί στο 19%, λόγω μνημονίου.

    [10] Κύπρος: Πρώτη διακαναλική συζήτηση των υποψηφίων για τις προεδρικές

    Αρχίζει απόψε η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου με την πρώτη διακαναλική παρουσία των τριών βασικών υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη, Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα με θέμα την οικονομία.

    Το Μνημόνιο, όπως και η οικονομία εν γένει, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική εκστρατεία και φαίνεται ότι θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των πολιτών. Στην κοινωνία διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση, που αντιμετωπίζει αρνητικά τα μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, ενώ θεωρούν πως μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.

    Σύμφωνα τη δημοσκόπηση της RAI Consultants, που διενεργήθη για λογαριασμό του «Φιλελεύθερου», το 30% συνδέει την ψήφο του με το Μνημόνιο.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που δημοσιεύονται σήμερα, αυτό το ποσοστό μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζει σε αυτή τη φάση τους αντιμνημονιακούς. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη παρουσιάζεται τριχοτομημένη, όταν ερωτάται εάν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Το 34% τάσσεται «υπέρ» και το 29% «κατά». Ένα ποσοστό 33% δεν είναι «ούτε υπέρ ούτε κατά».

    Οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων ενδέχεται να διαφοροποιήσουν το σκηνικό. Κυρίως λόγω του σκηνικού αβεβαιότητας και αναβλητικότητας που υπάρχει (το ραντεβού της 21ης Ιανουαρίου στο Eurogroup χάνεται, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα υπογράψει το Μνημόνιο). Καθοριστικό θα είναι επίσης το αποτέλεσμα, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον οίκο Pimco για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

    Για την επόμενη ημέρα από την υπογραφή του Μνημονίου, η στάση των πολιτών είναι σαφής:

    ? το 42% εκτιμά πως η κατάσταση θα είναι χειρότερη στην Κύπρο μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

    ? το 36% θεωρεί πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα

    ? το 14% υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Κύπρο θα είναι η ίδια και μετά την υπογραφή του Μνημονίου

    Στο μεταξύ, οι πολίτες τοποθετούνται και σε σχέση με τα κόμματα. Ο ΔΗΣΥ διατηρεί τα ποσοστά του υψηλά. Το ΑΚΕΛ πληρώνει τη φθορά της εξουσίας, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται χαμηλά.

    [11] Φόνος στο στράτευμα, το πρώτο μυθιστόρημα του Σπύρου Λίγκα

    Τι θα κάνει ο λοχαγός Σταύρος Βρανάς, που αποτελεί επίλεκτο μέλος της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, όταν θα κληθεί να διαλευκάνει τον φόνο μιας υπαξιωματικού η οποία υπηρετούσε στο 2ο Γραφείο της Ταξιαρχίας της Κω; Ποιοι εμπλέκονται στον φόνο; Οι παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις της Τουρκίας, που θέλουν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της ισλαμικής κυβέρνησης, μπλέκοντάς την με την Ελλάδα (όπως συνέβη στις περιπτώσεις Ερκένεγκον και «Βαριοπούλα»), κάποιοι αιρετικοί ισλαμιστές, που επισκέφθηκαν την υπαξιωματικό στο σπίτι της λίγο πριν από τον θάνατό της και είναι πιθανόν να κινούνται σε περίεργα κυκλώματα, ή οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που έχουν ξεκινήσει έναν απηνή πόλεμο με τους τούρκους παραστρατιωτικούς; Και ποιον ακριβώς ρόλο θα παίξει σε όλα αυτά η ελληνική πλευρά; Γιατί κάποιοι πράκτορες της ΕΥΠ μοιάζει να θέλουν να παραπλανήσουν τον λοχαγό Βρανά, δυσκολεύοντας το ερευνητικό του έργο; Τι είδους συμμετοχή είναι δυνατόν να έχουν στη σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας οι δουλέμποροι που διαπλέουν τα νερά του Αιγαίου και το Λιμενικό Σώμα; Και προς τα πού θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του ο λοχαγός Βρανάς αν δεν ισχύει κανένα πολιτικό και στρατιωτικό σενάριο και ο φόνος οφείλεται απλώς σε μια προσωπική υπόθεση της υπαξιωματικού; Κι αν είναι έτσι, τι σημαίνει «προσωπική υπόθεση»; Πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους; Έχει μεσολαβήσει κάποιο σημαντικό οικονομικό συμφέρον; Ή μήπως υπάρχει ζήτημα εκβιασμού; Κι αν όντως υφίσταται τέτοιο ζήτημα, τότε ποιοι είναι εκείνοι που έχουν εκβιάσει και ποιοι εκείνοι που έχουν εκβιαστεί;

    Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα ανακύπτουν από τη δαιδαλώδη πλοκή του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματος του Σπύρου Λίγκα «Έγκλημα στην Ταξιαρχία» (εκδόσεις «Πόλις», σελ. 449), το οποίο κατορθώνει να συμπλέξει την παραδοσιακή ιστορία μυστηρίου, όπου ένας ντετέκτιβ με αναπτυγμένες συνδυαστικές ικανότητες καλείται να λύσει ένα έγκλημα-γρίφο, με το νεώτερο αστυνομικό μυθιστόρημα, που βγαίνει από τον περίκλειστο χώρο των ιδιωτικών παθών για να αποκτήσει έναν σαφώς δημόσιο προσανατολισμό.

    [12] Η Oracle διέθεσε έκτακτη αναβάθμιση που διορθώνει σφάλματα στο Java 7

    Η Oracle Corp. διέθεσε μια έκτακτη αναβάθμιση για το λογισμικό Java, λίγες μόλις ημέρες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση έκανε έκκληση στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το πρόγραμμα εξαιτίας σφάλματος που εντοπίστηκε και έθετε τους υπολογιστές σε κίνδυνο από επιθέσεις χάκερς.

    Ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Java, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει ανακαλύψει ποικίλα σφάλματα στο λογισμικό, δήλωσε ότι η αναβάθμιση που παρέχει η Oracle δεν διορθώνει κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας στο λογισμικό. «Δεν τολμούμε να πούμε στους χρήστες ότι είναι ασφαλές να ενεργοποιήσουν και πάλι την Java», δήλωσε.

    Εκπρόσωπος της Oracle αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά. Η εταιρεία δημοσίευσε μέσω του blog ασφαλείας της ότι η αναβάθμιση διορθώνει δύο σφάλματα στην έκδοση Java 7 για τους Web browsers. Αναφέρεται επίσης ότι η Oracle άλλαξε την προεπιλογή στις ρυθμίσεις ασφαλείας σε «υψηλή», γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τα ύποπτα προγράμματα να τρέξουν σε έναν προσωπικό υπολογιστή χωρίς τη γνώση του χρήστη.

    Οι εταιρεία δήλωσε επίσης ότι τα σφάλματα αφορούν μόνο στην πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος, Java 7, και τις εκδόσεις του λογισμικού Java που έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν στα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο.

    [13] Νέο τεστ αναπνοής ανιχνεύει τα βακτήρια στους πνεύμονες

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τα χημικά «δαχτυλικά αποτυπώματα», τα οποία αφήνουν τα παθογόνα βακτήρια που υπάρχουν στους πνεύμονες. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο απλό και γρήγορο τεστ αναπνοής που θα κάνει έγκαιρη διάγνωση για πιθανές μολύνσεις όπως η φυματίωση.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής την Τζέην Χιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναπνοής "Journal of Breath Research", σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με ποντίκια και πέτυχαν, μόνο μέσα από την χημική ανάλυση της εκπνοής, να διακρίνουν την ύπαρξη στους πνεύμονες διαφορετικών βακτηρίων, καθώς και διαφορετικών στελεχών του ίδιου βακτηρίου.

    Το τεστ ανιχνεύει στην εκπνοή τις λεγόμενες «οργανικές πτητικές ουσίες». Τα παθογόνα βακτήρια στους πνεύμονες πιστεύεται ότι παράγουν διακριτές και ανιχνεύσιμες οργανικές πτητικές ουσίες, επειδή έχουν διαφορετικό μεταβολισμό. Η νέα τεχνική αποτελεί ένα αναδυόμενο πεδίο. Οι επιστήμονες έχουν ήδη δοκιμάσει διαγνωστικά τεστ αναπνοής για διάφορες παθήσεις όπως ο καρκίνος, το άσθμα και ο διαβήτης.

    [14] "Ευνοϊκά" εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες

    Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η λοίμωξη στο αναπνευστικό σύστημα του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και η κατάστασή του εξελίσσεται «ευνοϊκά», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

    «Παρά την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του προέδρου, τις τελευταίες μέρες η εξέλιξή του μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Η αναπνευστική λοίμωξη βρίσκεται υπό έλεγχο και ο πρόεδρος έχει τις αισθήσεις του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2013 - 7:30:24 UTC