Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Βερολίνο
  • [02] Αγωγές κατά του Μνημονίου ΙΙΙ κατέθεσαν στο ΣτΕ όλες οι δικαστικές Ενώσεις
  • [03] Κεδίκογλου: Οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα
  • [04] ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0, ΟΦΗ-Αρης 2-0, Πανιώνιος-Βέροια 1-1

  • [01] Τσίπρας: Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Βερολίνο

    «Κατ' αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη» σημειώνει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle οεπικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνομε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο κ. Τσίπραςεπισημαίνει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας και της κυβέρνησης της Γερμανίας, η οποία διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».

    «Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και τη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

    Εξάλλου, «περισσότερο από ποτέ έτοιμος και αποφασισμένος να στηρίξει τον ελληνικό λαό στον αγώνα του για μια μεγάλη και δημοκρατική πολιτική αλλαγή» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς στο θέατρο "Volksbuehne", στο Βερολίνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεδίκογλου: Οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα

    [02] Αγωγές κατά του Μνημονίου ΙΙΙ κατέθεσαν στο ΣτΕ όλες οι δικαστικές Ενώσεις

    Όλες οι δικαστικές Ενώσεις και 602 δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) κατά το σκέλος εκείνο που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο.

    Δηλαδή προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον πόσων που έλαβαν από την 1.8.2012 μέχρι 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των αποδοχών και των συντάξεών των δικαστών και εισαγγελέων.

    Τόσο οι δικαστικές Ενώσεις, όσο και οι δικαστές, ζητούν παράλληλα να ακυρωθεί η από 14.11.2012 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την επιστροφή «των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων» που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (αναδρομική μείωση αποδοχών και συντάξεων).

    Ως προς το Μνημονίο ΙΙΙ ζητούν να ακυρωθεί η υποπαράγραφος Γ 1, που αφορά στις μισθολογικές διατάξεις των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.

    Και η ΑΔΕΔΥ

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε και η ΑΔΕΔΥ και ζητάει να κριθούν αντισυνταγματικά, αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012), τέσσερεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δύο εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ παράλληλα καταργήθηκαν θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.

    [03] Κεδίκογλου: Οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Deutsche Welle.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα» και για «μετάλλαξη του κόμματός του, σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού».

    «Σήμερα δηλώνει ότι θέλει "να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής". Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0, ΟΦΗ-Αρης 2-0, Πανιώνιος-Βέροια 1-1

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στις «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς, ντεμπούτο του Ισπανού Φάμπρι στον πάγκο των «πρασίνων» σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν δυνατό, αλλά χωρίς ποιότητα και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το τελικό αποτελέσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

    ΟΦΗ-Αρης 2-0

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 του Αρη. Η αναμέτρηση του «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» κρίθηκε από τα γκολ του Περογαμβράκη στο 24΄ και του Παπάζογλου στο 87΄, αφήνοντας τους «κίτρινους» μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Πανιώνιος-Βέροια 1-1

    Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 57΄ με τον Καμπάνταη, αλλά η «βασίλισσα του βορρά» εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Ντούνη στο 79΄, και ισοφάρισε στο 90΄ με τον Κόστλι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 January 2013 - 17:30:21 UTC