Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και δεύτερη σύλληψη για εμπλοκή στους «Πυρήνες»
  • [02] Στα 10,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα του Προϋπολογισμού το 2012
  • [03] Παπαρήγα: Η ανεργία δεν θα είναι προσωρινή
  • [04] Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να στηριχτούν από όλους
  • [05] Καμμένος: Ξεκινά η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας
  • [06] Ξεκινούν μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε ολόκληρη την Ελλάδα

  • [01] Και δεύτερη σύλληψη για εμπλοκή στους «Πυρήνες»

    Μία ακόμη σύλληψη για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σήμερα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Πρόκειται για 25χρονη, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και άλλου πολεμικού υλικού.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Αστυνομία, η 25χρονη είναι φίλη του 29χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί προχθές στην Κορινθία, και γενετικό της υλικό ταυτοποιήθηκε με εκείνο, που είχε βραθεί στα θαμμένα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

    [02] Στα 10,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα του Προϋπολογισμού το 2012

    Στα 10,5 δισ. ευρώ περιορίστηκε το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2012 από 23,144 δισ. ευρώ το 2011 σε ταμειακή βάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού στα 55,9 δισ. ευρώ από 71,4 δισ. ευρώ το 2011 καθώς και τη μικρή μείωση των εσόδων στα 48,3 δισ. ευρώ από 51,4 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

    Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,2 δισ. ευρώ το 2011.

    [03] Παπαρήγα: Η ανεργία δεν θα είναι προσωρινή

    «Η ανεργία δεν θα είναι προσωρινή. Η όποια ανάκαμψη συντελεστεί στην Ελλάδα με βάση το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και αυτά που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα έχει ένα κριτήριο: Πού μπορεί να γίνει μεγάλη κερδοφορία, πού υπάρχει σχετικά λιγότερος ανταγωνισμός. Πράγμα που σημαίνει ανάπτυξη με ανεβασμένη ανεργία, με μόνιμη ανεργία ή εναλλασσόμενη ανεργία και απασχόληση» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    «Επομένως οι συνηθισμένοι αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα δεν αρκούν. Τώρα πρέπει και χρειάζεται ένας διαφορετικός αγώνας, που είναι επίθεση, που είναι πάλη κατά της ΕΕ, που είναι αγώνας ο λαός να ?ρθει στην εξουσία. Σε αυτό το δρόμο εάν φοβηθούν μπορεί να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [04] Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να στηριχτούν από όλους

    Να πείσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θα επιχειρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, «ο κ. Σόιμπλε είναι της άποψης, ότι για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στη χώρα, είναι σημαντικό αυτή να στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

    Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε: «Θα αξιοποιήσουμε αυτήν τη συνομιλία για να το προωθήσουμε». Και διευκρίνισε, ότι, ακριβώς, όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, τότε είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνομιλία.

    Ανέφερε, δε, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από επιθυμία του κ. Τσίπρα.

    [05] Καμμένος: Ξεκινά η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας

    Την αρχή της κατάργησης και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, διέκρινε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία προωθείται και μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος επισκόπησε με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της τελευταίας τριετίας και αντιπρότεινε μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με την εφαρμογή της "σεισάχθειας" μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενική φορολόγηση που δεν θα υπερβαίνει το 8- 10%.

    «Οι φόροι απ' το 2009 αυξήθηκαν επτά φορές. Περικόπηκαν 20 φορές οι συντάξεις με συνολική μείωση 40%, καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα, εξαπλασιάστηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά τα έσοδα είναι τα ίδια. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν θα επιβιώσουν απ' το κρύο αυτό το χειμώνα. Θα πεθάνουν Έλληνες, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Τρία εκατομμύρια είναι οι φτωχοί στην πατρίδα μας. 80% αυξήθηκαν τα συσσίτια που γνωρίζουμε. Το 57% των νέων είναι άνεργοι. Από το 2009, έχει μπει λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις. Από το 2012, το 13% των παιδιών μας σταμάτησε το σχολείο. Κόψατε τη σύνταξη των πολυτέκνων».

    «Όσοι έχουν σπίτι θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος. Και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του Έλληνα στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

    [06] Ξεκινούν μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε ολόκληρη την Ελλάδα

    Εντατικές μετρήσεις της σωματιδιακής και αέριας ρύπανσης, ξεκινούν συντονισμένα, από σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΠΑ?ΘΑΛΗΣ», ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Όπως ενημερώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Χάρης Καμπεζίδης, «οι έρευνες, διάρκειας ενός μηνός, θα είναι επισταμένες και συστηματικές. Δεν θα αφορούν μόνο τις συγκεντρώσεις, αλλά και τη χημική τους σύσταση ?εάν συσσωματώνονται με άλλους ρύπους και σχηματίζουν νέα προϊόντα».

    Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την εντυπωσιακή αύξηση του νέφους αιθαλομίχλης, που παρουσιάζεται φέτος στην περιοχή της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

    «Ειδικότερα, όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τον εγκλωβισμό των ρύπων χαμηλά στο έδαφος, η κατάσταση που δημιουργείται είναι αποπνικτική. Στις περιπτώσεις αυτές, οι συγκεντρώσεις οργανικού και στοιχειακού άνθρακα, ειδικά τις βραδινές ώρες, είναι 5 με 10 φορές περισσότερες από τις μετρήσεις του Δεκεμβρίου του 2010» επισημαίνει ο κ. Καμπεζίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 15:30:21 UTC