Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι δράσεις για τη μείωση της ανεργίας των νέων
  • [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
  • [03] Αλ. Παπαργήγα: Προκλητικοί άμεσοι και έμμεσοι φόροι
  • [04] Στον αναρχικό χώρο, δήλωσε ότι ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλος
  • [05] Στον ανακριτή οι νεαροί που συνελήφθησαν στη βίλα "Αμαλία"
  • [06] Από 0,4% έως 0,8% οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος
  • [07] Γιούνκερ: Δριμύτατη κριτική στους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό

  • [01] Είκοσι δράσεις για τη μείωση της ανεργίας των νέων

    Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας περιλαμβάνει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» που παρουσιάστηκε στο υπουργείο Εργασίας, από τον υπουργό Εργασίας,Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης,Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

    Στο πλαίσιο των νέων προτεινόμενων δράσεων θα διατεθούν 608.326.537 ευρώ με 349.499 ωφελούμενους.

    Ειδικότερα από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 389.680.000 ευρώ με 62.874 ωφελούμενους, από το ΕΠ «Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 138.646.537 ευρώ με 283.525 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ με 1.500 ωφελούμενους και από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ με 1.600 ωφελούμενους.

    [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

    Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. -ποσό που είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Με κριτική αποστάσεων από τη λογική του φορολογικού νομοσχεδίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και με νύξεις για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η λίστα Λαγκάρντ, το πρόβλημα θέρμανσης και οι καταλήψεις πολιτικών γραφείων, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πονήματος του υπουργείου Οικονομικών.

    Έτσι, σε αντίθεση με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολο Βεζυρόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει το μεγάλο έλλειμμα φορολογικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ευθύνης που υπήρχε μέχρι σήμερα» ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε πως το νομοσχέδιο «δεν ικανοποιεί το αίτημα για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών» και πως «ο διάλογος που άδοξα έληξε τον Φλεβάρη του 2012 με την αποχώρηση όλων των κομμάτων για το εθνικό φορολογικό, θα ξαναξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες».

    Η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) επέμεινε στη λογική των "ισοδύναμων μέτρων" και έψεξε το υπουργείο Οικονομικών για το ότι δεν καταγράφει τα πρώτα αναγκαία μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και δημιουργίας των αναγκαίων μηχανισμών για την αποτροπή της. Η ΔΗΜΑΡ υπερψηφίζει ωστόσο το νομοσχέδιο «ως μία αναγκαία προϋπόθεση για τις συνθήκες της χώρας» και καταθέτει σειρά τροπολογιών, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο στις καταθέσεις μέχρι 5.000 ευρώ και αυτοτελή φορολόγηση στα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων με βάση την κλίμακα του κύριου εισοδήματος του φορολογουμένου.

    «Μονάχα εισπρακτικό χαρακτήρα» διέκρινε στο νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής. «Οι κυβερνήσεις σας είναι στη λογική της διαπλοκής, αφού καμία φορά δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για άλλη κατεύθυνση, παρά τις επανειλημμένες προεκλογικές σας εξαγγελίες» ανέφερε ο κ. Γελαλής, ο οποίος επικαλέστηκε έκθεση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες- και αντί της επανεπένδυσης των κερδών, κινητοποιείται η ενθυλάκωσή τους».

    «Ο κρατικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει 31 σελίδες φοροαπαλλαγές» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Ό,τι συμβαίνει στη ναυτιλία, όπου απαλλάσσονται τα κέρδη που προκύπτουν απ' την εκμετάλλευση πλοίων, θα γίνει τώρα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων που χάραξε το Μάαστριχ» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

    «Η χώρα έχει καταδικαστεί στη φτώχεια, το σκοτάδι και το κρύο. Η πραγματικότητα αυτή συνδυάζεται με τη διαμοίραση των ιματίων της χώρας στους δανειστές. Αντί όμως κάποιοι να κοιτάνε αυτό, κοιτάνε το κόμμα τους» ανέφερε, ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες),.

    «Φορολογείτε τους πάντες και τα πάντα με εξαίρεση τις τράπεζες και τους βουλευτές» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

    Ηένσταση αντισυνταγματικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το φορολογικό νομοσχέδιο απορρίφθηκε δι' εγέρσεως.

    [03] Αλ. Παπαργήγα: Προκλητικοί άμεσοι και έμμεσοι φόροι

    «Το φορολογικό είναι ένα τμήμα (σ.σ.: των μέτρων) που θα φέρει ακόμα χειρότερα σε λίγο καιρό, ενώ αυτό που κάνει (σ.σ.: η κυβέρνηση) με το νέο φορολογικό είναι να επιβάλει στους εργαζόμενους νέους προκλητικούς άμεσους και έμμεσους φόρους, οι οποίοι δεν αντέχονται αν τους δούμε και σωρευτικά ?και από την άλλη μεριά κάθε χρόνο μεγαλώνει το ποσοστό της φορολόγησης του λαού σε σχέση με το τι φόροι εισπράττονται από τις επιχειρήσεις» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    «Η φοροδιαφυγή είναι ένα αρνητικό σύμπτωμα, αλλά πάνω απ? όλα υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές ?και για τη φοροδιαφυγή έκαναν βέβαια τα κλειστά μάτια γιατί ήθελαν να έχουν μια πολιτική συμμαχιών προς ορισμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα είμαστε όλοι φοροφυγάδες, αλλά φοροφυγάδες που δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε, να παλεύουμε, να διεκδικούμε, γιατί δεν πάει άλλο, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πληρώνεις περισσότερα απ' ό,τι βάζεις στην τσέπη σου».

    [04] Στον αναρχικό χώρο, δήλωσε ότι ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλος

    Στον αναρχικό χώρο δήλωσε ότι ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 τόνισε ότι: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλία), που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».

    Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο». Επισήμανε επίσης: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης». Σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».

    Η αντίδραση της ΝΔ

    «Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, το 2008, ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, ζητώντας να τοποθετηθεί ο Αλ. Τσίπρας.

    [05] Στον ανακριτή οι νεαροί που συνελήφθησαν στη βίλα "Αμαλία"

    Ανά ομάδες οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν χθες, γιατί επιχείρησαν να εισέλθουν στη λεγόμενη βίλα Αμαλία, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα.

    Οι 92 συλληφθέντες διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στον νόμο για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.

    Τη δίωξη άσκησε εισαγγελέας που μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να μην γίνει προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ανά 10 στον ανακριτή από τον οποίο λαμβάνουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

    Στα δικαστήρια βρίσκονται αρκετοί νεαροί προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων.

    [06] Από 0,4% έως 0,8% οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

    Από 0,4% έως 0,8%, ανάλογα με την κατανάλωση, κυμαίνονται οι τελικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές, από τις ανατιμήσεις στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ, πρώην τέλος ΑΠΕ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η αύξηση σε απόλυτες τιμές για την οικιακή χρήση είναι 9%, ωστόσο στο σύνολο του λογαριασμού διαμορφώνεται κάτω από 1%.

    Το τέλος περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος και αποτελεί τμήμα του μηχανισμού χρηματοδότησης των μονάδων παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

    [07] Γιούνκερ: Δριμύτατη κριτική στους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό

    Δριμύτατη κριτική προς τους εκατομμυριούχους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, εξαπέλυσε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ, αφού επισήμανε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα επιβαρύνουν περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δήλωσε τα εξής: «Ενθαρρύνω, με όλη μου τη δύναμη, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Προς το Λονδίνο και προς τη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι Γερμανοί συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει τέτοιο ζήτημα, προς το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεσκεπάσει αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων. Δεν είμαστε εδώ για να εκμεταλλευτούμε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε ορισμένα κράτη μέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 15:30:24 UTC