Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα τροπή στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"
  • [02] Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου
  • [03] Σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης
  • [04] Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει ο Θ. Θεοχάρης
  • [05] ΠΑΣΟΚ: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαλύπτουν τη διαφθορά
  • [07] Σε εξέλιξη πορεία προς το Πολυτεχνείο
  • [08] Στη β΄ φάση ο διαγωνισμός για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ
  • [09] ΟΤΟΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες

  • [01] Νέα τροπή στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"

    Το ενδεχόμενο διάπραξης και τρίτου αδικήματος, αυτού της νόθευσης εγγράφου από τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, που κάλεσαν σήμερα σε εξηγήσεις τους κ.κ. Διώτη και Καπελέρη σε ανωμοτί καταθέσεις.

    Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που ήδη έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, καλούνται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη και νέου αδικήματος, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των Εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνάς τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά στοιχεία ταυτότητας του υλικού, «στικάκι USB», που είχαν στα χέρια τους οι Εισαγγελείς πριν φθάσει εκ νέου στην Ελλάδα η πρωτότυπη λίστα από τη Γαλλία, δίνουν νέα τροπή στην έρευνα της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να αποτελούσε αντίγραφο του παραδοθέντος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη. Το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον κ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον κ. Βενιζέλο. Πολύ απλά, όπως λένε δικαστικές πηγές, το υλικό που παρέδωσε στο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος «δημιουργήθηκε» 1η με 15η Ιουλίου του 2011 και επομένως δεν ήταν αυτό που ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αντέγραψε περί τα τέλη του 2010, από το CD που έστειλαν οι γαλλικές αρχές.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η νέα εξέλιξη σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο αντέγραψε το αρχείο που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη περί τα τέλη Ιουνίου του 2011, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο και ότι το αντιγραμμένο υλικό ήταν αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον νέο -τότε- υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη

    [02] Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

    Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στην έδρα και πήρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει το έγγραφο τονίζοντας ότι από τη στιγμή που κατατίθεται ένα έγγραφο είναι της Βουλής και δεν έχει δικαίωμα κανείς να το πάρει πίσω.

    «Δεν τίθεται θέμα υπεξαίρεσης εγγράφου»,σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης επέμεινε ότι πρέπει να επιστραφεί αμέσως στο προεδρείο το έγγραφο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει και άλλο άρθρο για ονομαστική ψηφοφορία, να το καταθέσει συμπληρωματικά.

    Παράλληλα ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι αν δεν επιστρέψει το έγγραφο θα αναγκαστεί να την εγκαλέσει στην τάξη και θα λάβει πειθαρχικά μέτρα.

    Στο σημείο αυτό παρενέβη πυροσβεστικά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης προτείνοντας να σταματήσει εκεί το θέμα.

    Ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς ήθελε να συμπληρώσει ένα ακόμα άρθρο στην ονομαστική ψηφοφορία.

    [03] Σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης

    Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε απόψε στις 19.46 στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

    Η δόνηση έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στα νότια των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 376 χιλιόμετρα ΝΑ Αθηνών στη θαλάσσια περιοχή 42 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας Λασιθίου.

    [04] Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει ο Θ. Θεοχάρης

    Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Θεοχάρης Θεοχάρης.

    Διευκρινίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης θα εξακολουθήσει να διατηρεί υπό την επίβλεψή του και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    [05] ΠΑΣΟΚ: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη

    «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη». Με το σχόλιο αυτό αντέδρασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ημερομηνία «γέννησης» του USB με τη «λίστα Λαγκάρντ».

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το USB φέρεται να «γεννήθηκε» στις 8 Ιουλίου 2011, πάνω από 20 ημέρες από την ημερομηνία αποχώρησης από το υπουργείο Οικονομικών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και την παράδοση της «λιστας» στον κ. Διώτη, ο οποίος παρέδωσε το «στικάκι» στον κ. Βενιζέλο αρκετά αργότερα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαλύπτουν τη διαφθορά

    «Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής»,αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους.

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «αντί ο κ. Βενιζέλος να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πετώντας την μπάλα νευρικά στην εξέδρα, καλείται να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προσωπικές του ευθύνες ως προς τη διαχείριση της λίστας. Η διαχρονική επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας θα λάβει τέλος».

    [07] Σε εξέλιξη πορεία προς το Πολυτεχνείο

    Κλειστή παραμένει η κάθοδος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από τη ΓΑΔΑ και της πορείας που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 92 συλληφθέντες για την επανακατάληψη της Βίλας Αμαλία σήμερα το πρωί, αλλά και τους 7 από τη Βίλα Μαρία Κάλλας στην Πατησίων και Σκαραμαγκά.

    Η πορεία κατευθύνεται προς την οδό Πατησίων και οι συμμετέχοντες σε αυτήν φωνάζουν συνθήματα και ζητούν την απελευθέρωση των συντρόφων τους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει ένταση.

    [08] Στη β΄ φάση ο διαγωνισμός για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

    Στη β΄ φάση εισέρχεται ουσιαστικά ο διαγωνισμός για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε το αρχικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα διανεμηθεί στους προεπιλεγέντες επενδυτές μαζί με την επιστολή διαδικασίας για τη β΄ φάση του διαγωνισμού και θα οδηγήσει στην υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

    Παράλληλα, συμφωνήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου το ποσοστό επί του τιμήματος που θα λάβουν η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, αντίστοιχα, από την αξιοποίηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία της αξιοποίησής του.

    [09] ΟΤΟΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες

    Απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες με αφορμή τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε σήμερα η ΟΤΟΕ.

    Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Ελλάδος, η Διοίκηση της οποίας διαχειρίζεται το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης (δεν έχει οριστεί ακόμη).

    Επίσης, την παράσταση διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση, "που έχει σοβαρές ευθύνες και είναι συνένοχη για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων αλλά και συνολικότερα όσα αφορούν στις αναδιαρθρώσεις στις Τράπεζες με συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 19:30:23 UTC