Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Συζήτηση για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης
  • [02] Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Λύση για τα δάνεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά ο υπουργός Άμυνας
  • [04] Ομπάμα: Πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο υπουργείο Αμυνας
  • [05] Δύο συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς
  • [06] "Πράσινο φως" της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη δημόσια πρόταση της Εθνικής για την Eurobank
  • [07] Κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
  • [08] Ντεπαρντιέ: Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος

  • [01] Σαμαράς: Συζήτηση για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης

    «Απόψε θα συζητήσουμε για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Die Welt» στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος θα αναλύσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα μιλήσει και για την «αλληλεγγύη που δείχνουν πλέον οι ξένοι στην Ελλάδα και στην προοπτική της».

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης.

    Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην καγκελαρία, όπου θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ. Νωρίτερα θα συναντήσει τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος έγραψε το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό στην εφημερίδα «Der Handelsblatt», η οποία ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012.

    Διαβάστε επίσης:

    Κάλεσμα Κ. Παπούλια σε Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

    [02] Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Κατατέθηκε από 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης («προανακριτικής») σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη μη αξιοποίησή της.

    Η Επιτροπή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, «σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ».

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επί τη βάσει ενδείξεων για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο (απέκρυψε «εξ αρχής και εξακολουθητικά» την ύπαρξη και το περιεχόμενο της λίστας, και η παράδοση της έγινε στον Ι. Διώτη «εξωθεσμικά, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή της»), απιστία στην υπηρεσία («προκύπτουν ενδείξεις ότι ελάττωσε εν γνώσει του τη δημόσια περιουσία για να ωφεληθεί ο ίδιος ή οι αναγραφόμενοι καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ»), παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία («προκύπτουν ενδείξεις ότι κατήρτισε πλαστό έγγραφο εξαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων»).

    Για τον Ευαγγ. Βενιζέλο ζητείται η παραπομπή του στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο. «Απέκρυψε την ύπαρξη των στοιχείων επί δεκατέσσερις μήνες, (...) δεν παρέδωσε το έγγραφο ούτε στον διάδοχό του Φ. Σαχινίδη, μολονότι έχει και επικαλείται μακρά εμπειρία από παράδοση και παραλαβή υπουργείων (...) αν και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ενήργησε εξωθεσμικά, παραλείποντας την πρωτοκόλληση, καταχώριση και διαβίβαση του usb, του οποίου ήταν πλέον αδιαμφισβήτητα κάτοχος» σημειώνεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητείται να παραπεμφθεί για απιστία στην υπηρεσία, καθώς «προκάλεσε εν γνώσει του ζημία στο Δημόσιο η οποία υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των 120.000 ευρώ (σ.σ. με το οποίο στοιχειοθετείται το αδίκημα), η οποία αντιστοιχεί σε φόρους που δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα», και (παραπέμπεται) για παράβαση καθήκοντος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ

    [03] Λύση για τα δάνεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά ο υπουργός Άμυνας

    Την έναρξη διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το ταχύτερο δυνατό, για την εξεύρεση λύσεων, προκειμένου να ανακουφιστούν χιλιάδες δανειολήπτες στελέχη, πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί, των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, ο υπουργός, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της περικοπής των αποδοχών τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα εξυπηρέτησης των προβλεπομένων δόσεων και γενικότερα της αποπληρωμής των δανείων τους.

    Προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των δανειοληπτών, ο κ. Παναγιωτόπουλος προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση του ποσού της εκάστοτε προβλεπομένης δόσης, ώστε να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών αποδοχών, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου χορηγήσεως του δανείου, στο μέρος εκείνο που αφορά το περιθώριο κέρδους των τραπεζών.

    [04] Ομπάμα: Πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο υπουργείο Αμυνας

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα διορίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή, Τσακ Χέιγκελ, υπουργό Άμυνας και τον σύμβουλό του επί θεμάτων αντιμετώπισης της τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν διευθυντή της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

    Ο Χέιγκελ είναι "ο ηγέτης που αξίζουν οι στρατιώτες μας", δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο Λευκό Οίκο, κατά την οποία εξήρε επίσης τον κ. Μπρέναν, κυρίως για την "ακούραστη" εργασία του και τον απολογισμό του σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

    [05] Δύο συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς

    Τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ μετά την παραλαβή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξακολουθούν να ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς που σήμερα εξέτασαν άλλους δύο μάρτυρες από το υπουργικό του γραφείο, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε με το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.

    Πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους αναφέρουν πως έως τώρα κανένας μάρτυρας από όσους έχουν εξεταστεί από τους εισαγγελείς δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε, μετέγραψε ή κλήθηκε να μεταβάλει το επίμαχο υλικό από τον πρώην υπουργό. Έτσι η εισαγγελική έρευνα για το τι συνέβη με το πρωτότυπο cd συνεχίζεται με την κλήση σε κατάθεση και άλλων μαρτύρων από το στενό περιβάλλον του πρώην υπουργού προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη φύλαξη ή μετεγγραφή της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ.

    [06] "Πράσινο φως" της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη δημόσια πρόταση της Εθνικής για την Eurobank

    Το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Εurobank-Ergasias, ενέκρινε υπό προϋποθέσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η προσφορά της Εθνικής γίνεται με σχέση ανταλλαγής 58 νέες μετοχές για κάθε 100 μετοχές της Eurobank, ενώ η αξία των νέων μετοχών είναι 1 ευρώ η μία.

    Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι της Eurobank, που εκπροσωπούν συνολικά ποσοστό 43,6% του ?ετοχικού κεφαλαίου, έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις μετοχές τους στη Δημόσια Πρόταση.

    Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, η Εθνική θα προβεί σε συγχώνευση με την Eurobank.

    [07] Κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

    Κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ με στόχο τη συμπίεση του κόστους παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και των ορυχείων λιγνίτη ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει το έργο.

    Όπως επισημαίνεται σχετικά στην προκήρυξη, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στην παραγωγή το 2011 ήταν 75% ενώ στην προμήθεια (μετά τη χρεοκοπία δύο εταιριών το 2012) φθάνει στο 99% της αγοράς. Συνεπώς, η μείωση του κόστους μπορεί να οδηγήσει συνολικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

    [08] Ντεπαρντιέ: Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος

    "Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος", δήλωσε σήμερα ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε συνέντευξή του στο αθλητικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο L? ?quipe 21.

    "Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος και θα έχω σίγουρα τη διπλή βελγική υπηκοότητα", πρόσθεσε ο ηθοποιός, αρνούμενος ότι δέχτηκε αυτό το νέο διαβατήριο "για να αποφύγει τους φόρους". Στην πραγματικότητα, ενδεχομένως να έχει τριπλή υπηκοότητα.

    "Αν ήθελα να αποφύγω τους φόρους, θα το είχα κάνει εδώ και καιρό", επισήμανε ο Ντεπαρντιέ. "Ορισμένοι έφυγαν πριν από 20 χρόνια. Μεταξύ των 50 Γάλλων της εφημερίδας JDD (σ.σ. οι 50 προσφιλέστερες προσωπικότητες των Γάλλων σύμφωνα την ετήσια κατάταξη της Journal du Dimanche), υπάρχουν ίσως 20 που βρίσκονται στη Γαλλία. Οι άλλοι 30 είναι αλλού", τόνισε.

    "Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να αντιτίθενται σε αυτό. Είμαι πολίτης του κόσμου. Έχω ταξιδέψει σε χώρες όπου είδα πραγματικές αδικίες. Δεν ήταν καθόλου ωραίο. Όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εναπόκειται στους πολιτικούς να κάνουν πράγματα. Μερικές φορές είμαι αδέξιος στις παρατηρήσεις μου, αλλά είμαι άνθρωπος. Μπορώ επίσης και να κάνω λάθος, αλλά ποτέ σε θέματα καρδιάς", υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2013 - 19:30:25 UTC